Némi kivárás után a DK elnöke is értékelte az ellenzéki összefogás választási vereségét.

Gyurcsány a választási vereségről: "Márki-Zay nem volt a legjobb kapitány"

Gyurcsány Ferenc a DK Facebook-videójában arról beszélt, hogy "súlyos vereséget szenvedett egy közös gondolat, egy közös álom, egy közös cél, ami mindazt tartalmazta, hogy milyen Magyarországot szeretnénk. Nem ilyet."

A volt miniszterelnök szerint ez nem volt demokratikus választás, de az aktív magyar választók legnagyobb többsége ezt a választást ilyen formában elfogadja. Úgy fogalmazott, nem adják fel azt az álmot, amilyennek ezt a hazát látni szeretnék.

A vereséggel kapcsolatban ezt mondta:

„ha valaki csatába megy, nem adhatja fel azt, amit valójában gondol, valamilyen taktikai meggondolásból, nem lehet egy európai, polgári, alapvetően baloldali gondolatú ellenzék olyan programmal sikeres, mely sok tekintetben a jobboldalt, a kormányzó jobboldalt tekinti példának és mintának”.

Azt is hozzátette, „a Fidesz alternatívája a baloldalon, a szabadelvű világban, a mérsékelt jobbközép világban, a zöld világban van. 

Majd a vereséget jelentős részben (bár az ellenzéki miniszterelnök-jelölt nevét ki nem mondva) Márki-Zay Péter nyakába varrta. Gyurcsány arról beszélt, hogy ha valaki nem elég bátor nagyot álmodni, akkor

"végül amikor cselekedni kell, erőtlennek, rosszabb esetben gyávának fog bizonyulni. Erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképp nem a hazát. Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják. Kapitány attól lesz valaki, hogy biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Aki a hajót viharba vezeti, aki nem éri el a kikötőt, aki nem ér oda a kívánt célhoz, az lehet, hogy ott állt a kormánynál, de végül azok, akik rábízták a hajó sorsát, azt gondolják, talán nem ez a legjobb kapitány. És azt hiszem, hogy igazuk van"

- fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Forrás: Facebook

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Al X
@KisTehen: Ne örülj annyira! Most, hogy meg volt a választás, nem lesz szükség a FIDESZ-es trollokra, ugrott a zsíros állásod. De ha nem voltál ilyen állásban, akkor nem mondtam semmit. Egy biztos, az osztogatásnak vége, folytatódik a fosztogatás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FLETÓ
@Eladott Ország: Megint félrebeszélsz! 55 mandátumot vittek el hatan egy koalícióban!!! Avagy még az is csökken! Lassan a MI HAZÁNK népszerűbb itthon, mint a MOSLÉK bármelyik tagja külön-külön!!!

vtr.valasztas.hu/ogy2022

Na, keresd a bűnbakot!
Csizmás Kond
Az hogy ők, mármint az a néhány aki a kupaktanácsot alkotja, milyen Magyarországot akart, nem volt képes felfogni, hogy nagyon sokan nem olyant akarnak. Ha pedig valaki nem képes hogy felmérje a körülötte lévő akaratot az nem való vezetőnek. Csak arra voltak jók, hogy a szarakodás tetőfokán mocskolódva megmutassák milyenek is ők...
nyuggerpasi
Mióta is nyeri magát degeszre Orbán? Megvan! Gyurcsány őszödi meggondolatlan agymenése óta.
Eladott Ország
@FLETÓ: Jó isten, hova jutott ez az ország...Ez a videó tökéletesen összefoglalja
www.youtube.com/watch?v=83pBiQl0OjU
FLETÓ
@Eladott Ország: "Gyuri! Te vagy a rendező! Balra vagy jobbra?! - Kobra!"

kepfeltoltes.zapto.org/public/20220408141616gyuri.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.