A minisztérium ezt közleményben tette közzé.

Ukrán külügy: Magyarország Vlagyimir Putyint segíti az Ukrajna elleni agresszió folytatásában

Fotó: Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP 

"Magyarország segíti Vlagyimir Putyin orosz elnököt az Ukrajna elleni agresszió folytatásában”

– olvasható az ukrán külügyminisztérium közleményében, amelyet Oleg Nyikolenko, a minisztérium szóvivője tett közzé.

A magyar kormánypárt választási kampánya a magyarok megfélemlítésén alapult azzal a fenyegetéssel, hogy az orosz háború Magyarország területére is kiterjed

– hangsúlyozta Nyikolenko.

A magyar vezetés nem akarja elismerni Oroszország tagadhatatlan felelősségét a Bucsában, Irpinyben, Hosztomelben és más településeken elkövetett atrocitásokért, ami azt jelenti, hogy tudatosan erősítik Oroszországban a büntetlenség érzését, és újabb atrocitások elkövetésére ösztönzik az ukránokkal szemben

– olvasható a nyilatkozatban.

Hozzátették azt is, hogy ebbe a kategóriába tartoznak a magyar vezetés nyilatkozatai arról, hogy készek rubelben fizetni az orosz gázért. Az ukrán külügyminisztérium szerint a gáz rubelben történő fizetése Oroszország azon tervéhez tartozik, hogy megmentse az orosz gazdaságot a nemzetközi szankciókkal szemben. „Az orosz katonai gépezetnek erőforrásokra van szüksége az Ukrajna elleni háború folytatásához” – mondta Nyikolenko, aki szerint – abban az esetben, ha a gázért ezek után rubelben fizetnek az Európai Unió országai – meg is kapja.

Ebben az összefüggésben az orosz gáz rubelben történő fizetésére vonatkozó nyilatkozatot az országunkkal szembeni barátságtalan álláspontnak tekintjük. Az ilyen nyilatkozatok ellentmondanak az Európai Unió egyértelmű álláspontjának is, amely nem hajlandó kielégíteni Oroszország szeszélyeit

– áll a közleményben.

Forrás: Index.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Béla333: Ők döntenek Magyarország nevében, erre kaptak felhatalmazást vasárnap is! Az, hogy mi nem értünk ezzel egyet, az egy dolog.A népet önmagától megmenteni nem lehet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@KisTehen: Ez az! Ami engem, gondolkodó ellenzéki állampolgárt foglalkoztat, azt magasról-nagyivben. Tiszta sor. De akkor, ne szólongass engem boci.
magyar1
@KisTehen: 13.47-re: Na ennek örölne amerika mert onnan már kérnek egy kávét és végignézik Európa háborúját, mert beavatkozhat a nato.
magyar1
@Pági: Mert nem tudtak békésen megegyezni Putyinnal.
Béla333
@justhpeter: 13.54
Lefordítsam neked a 13.41-es beírásomat? Az "Ez van" kivételével a beírt szöveget az említett 2 emberke tudta magából kiadni, az nem az én véleményem.
Kicsit meg is sértődhetnék, hogy ezt feltételezted rólam, miután vagy 10 éve írogatok már ide...
justhpeter
@Béla333: Pont azért írtem,hogy ha ez komoly, akkor nagy a baj. Örülök neki, hogy ebben a zavarosban hasonlóan gondolkodunk.
ómió
"Jeszenszky" efftárséknak, azért, ennél átütőbbet kéne hazudniuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.