Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Demokratikus Koalíció arra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy a Direkt 36 orosz kibertámadásról szóló cikke nyomán hivatalból indítson eljárást hazaárulás miatt.  Megérkezett az írásbeli válasz Vadai kérdésére, amely úgy hangzott: "Ön hogyan értelmezi a hazaárulás bűntettének Btk.258. § szerinti tényállását?"

Nyomozást rendelt el Polt Péter "hazaárulás" miatt
Fotó: Polt Péter legfőbb ügyész az Ügyészség 2020. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 2-án. MTI/Soós Lajos

Orbán Viktortól kibertámadásokkal magyar államtitkokat lophattak el az oroszok, ő pedig ehhez csendben asszisztált és eltitkolta – követeljük, hogy Polt Péter indítson hivatalból eljárást hazaárulás miatt!

- írta korábbi bejegyzésében Vadai Ágnes.

Vadai Ágnes levelében az alábbi kérések is olvashatóak:

Kérdezem ezért legfőbb ügyész urat:

1. Indított-e hivatalból eljárást a cikk alapján állam elleni bűncselekmények – például hazaárulás – alapos gyanúja miatt?

2. Ha nem, kíván-e eljárást indítani jelen írásbeli kérdés nyomán, amint arra az elmúlt években nem ritkán sor került?

A Legfőbb Ügyész válasz levelében úgy fogalmaz: 

Az írásbeli választ igénylő kérdést feljelentésként értékeltem és azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának továbbítottam.

A nyomozó hatóság tájékoztatása szerint a kérdésében hivatkozott cikk alapján, annak megjelenése napján, hivatalból nyomozást rendelt el a Btk.423.§-ának(1) bekezdésébe ütköző információs rendszer vagy adat megsértése vétségének gyanúja miatt. A nyomozó hatóság eljárásának minden büntetőjogi szempontból releváns tényre ki kell terjednie.

Forrás: Ügyészség

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
20 forintos kérdés ::. Talál-e bármit a Polt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Gazella: te egy buta liba vagy de lehetsz gaz-ella a szemét is!
Szíveskedjetek megérteni, hogy minden államforma valójában egy sajátos diktatúra: A demokratikus tartalom ott bontakozik ki, hogy a a kormány nem vágja sittkóra a moslékokat akik nyilvánvalóan a hazaárulásuk mellett a nemzetérdekű intézkedések ellen ágálnak Ugye csak a migrációs kérdést vegyük, vagy a koviddal szembeni betartást, de lehet elő vakarni az ukránoknak a fegyverszállítmányok dolgait, stb. A kormány nagyon is lojális működése tény! igazi demokratikus és nagyon is megengedő, megtűrő megnyilvánulásokat realizál! Nem beszélve a vezetői személyeket érő folyamatos lejáratni akarásról sértegetésről stb. Ha netán amoslék szar trógereket a rákosi -kádár időszakot idézve felakasztgatnák akkor járnának el helyesen az olyan gyurcsány, dobrev, zabó, jakab, újhelyi, vadnai, arató, torockai, stb. féle aljadékokat már régen lógatni kellene, de lehetne karóba is húzni! Garantáltan viselkednének a többi elszabadult agyú senkiháziak!
Istenakinincsen
@Németh István:Szerinted amit ideröfögtél az egy civilizált emberséges és mindenki számára elfogadható megoldása egy "ősrégi"problémának? Te undorító náci véresszájú háborús bűnös aljadék!
Azt tudnám neked javasolni:Lógasd fel magad úgy,hogy ha véletlenül elszakadna a kötél akkor legyen alattad a karó...biztosra kell menni.
Németh István
@Istenakinincsen: sajnos a tények kemény dolgok! A nemzetérdekű intézkedési sorba, de egyáltalán a nemzet irányítási rendszerébe nem fér bele, hogy a nemzet érdekei ellen ágálókat egyáltalán megtűrje; nem más mint a NÉP!! Sajnos a kormányunk, nagyon és túlzottan is lojális! Az általam fent említettek aljas és nagyon szar alakok! Persze te is közéjük tartozol, mint szócső egyenlő vagy a szarcsővel! Ha én véres szájú lennék akkor miként a Drakula bácsi harapdálnám szét a nyakadat te barom! A háborús bűnösség sok összetevőjű dolog, ha gondolkoznál rájönnél, persze, te hugy-agyuka erre te képtelen vagy ezért téged csak nemzetgyilkosnak kell, hogy minősítselek, egy kártékony állatnak akit irtani kel! Ja és néhány náci-geci húzzon a szuronyára!
Németh István
Az ügyészségnek a dolga már simán feljelentés nélkül is a gyurcsány-dobrev klán valamint az eu-ban lebzselő balliberális tetvek vizsgálatát kellene lefolytatnia!
Aztán ha a kormánynak lenne esze amit kétlek hogy van - legalább is ezen a téren - akkor elrendelné az alaptörvényben a külföldi képviselők beszámoltatási kötelezettségét és a fegyelmi felelősségüket pontosítaná a felszólalásaik, egyáltalán a megnyilvánulásaik terén! Az mégsem megy akármilyen nemzet állam vagyunk is, hogy megtűrjük a nemzetünk érdekszférája ellen megnyilvánulókat, még akkor sem ha demokratikus államrendszerünkben van ellenzékiség is! Amely természetes, de az sem lehet állam és rendszer ellenes! A választási mérleg erre kemény determináló erő kell, hogy legyen! Az ezzel szembenieket vissza kell hívni! Ennyi!
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 08:14 Tisztában vagy te a tényekkel?Ismered talán a valódi okokat amiket érdemes lenne tisztázni mielőtt "tüneti"kezelést végeznél?Nem fogja megoldani az alapvető problémát az ha engem vagy másokat akik neked nem tetszenek egyszerűen kiírtasz.Képzelj csak bele mi lenne ha csak az ilyen velejéig rohadt alakok maradnának meg mint te?
Mit zabálnátok?Egymást ugye.Ki dolgozna TE???Mit???
Annyira ostoba vagy és kurvára nem értesz semmit,csak ugatsz de nem látsz ki a fejedből.A szűk látóköröd az ügyészségig meg a gyurcsány-dobrev klánig terjed?Javaslom szállj ki a buborékodból nézz körül a világban és ha megértetted akkor kotkodácsolj a bolhaszarnyi magyar igazságról.
Clavigo
@Shikari: @Németh István: Két barom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.