A búza drágulását sem lassította a rendelet, a március eleji 90 ezer után már 140 ezer forintot is kérnek egy tonnáért Magyarországon. Minden gabonakivitelt megtiltunk, a háború okozta áremelkedések kivédésére – tudatta a kormány márciusban, de az RTL Klub Híradója szerint nem állította meg a gabonakivitelt a kormány exportkorlátozása. Az erről szóló rendelet egyébként nem tiltotta meg a kivitelt, csupán bejelentési kötelezettséget írt elő a termelőknek, az államnak pedig elővásárlási jogot adott május 15-ig. Piaci árat kellene fizetnie, ha vásárol. Az állam élhetne elővásárlási joggal, de eddig erre nem került sor – mondta a híradónak Pótsa Zsófia, a Gabonaszövetség főtitkára.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ha kevés lesz a búza az országban, majd ráfogják Márki-Zay Péterre és az ellenzékre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"de nem állt le az export" Akkor adtunk a szarnak egy pofont!
kereső
A kormány nem kútba, csak a kávájára, és ismét elhajlitotta a valóságot.
Eladott Ország
@csak úgy...: ma, 10:42 ♦ "Idézett az ÉS egy 2001. június 4-i taggyűlési jegyzőkönyvből is, amely bor eladásáról, telepítésről és meliorációs pályázatokról szól. Itt idéztek egy mondatot Orbántól egy pályázat kapcsán, miszerint "Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet". A lap megkereste a földművelésügyi minisztériumot, amely megerősítette, hogy a cég meliorációra 14 milliót, ültetvénytelepítésre 41 millió forint páláyzati támogatást kapott."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.