30 ezer forint értékű CBA hidegétkezési utalvány jár nyáron az Erzsébet-táborban részt vevő tanároknak egyheti munkájukért – áll a Ne dolgozz ingyen! honlapján.

"Megalázó" – Heti 30 ezer forintnyi CBA-utalványt ajánlottak a tanároknak, akik idén nyáron az Erzsébet-táborban dolgoznak

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A napokban több tízezer pedagógus kapott emailben tájékoztatást a tábort szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványtól. Ebben azt írták:

„A napközi táborokat azon elkötelezett pedagógusok, nevelők szervezik és tartják meg, akik a tanév ideje alatt foglalkoznak a gyermekekkel, ismerik őket.”

A tanárok szerint nem az elkötelezettségükkel van a baj, hanem azzal, hogy „a felajánlott fizetség mind formájában, mind összegében megalázó”. Hozzátették: nem utalványokban kellene kifizetni a pénzüket, és egyébként sem kötelezhetőek nyáron a munkavégzésre.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt üzeni a tanároknak: a nyári munkáért korrekt órabért követeljenek, ennek rögzítéséről szerződést írjanak alá. A munkáltató ezenkívül fizessen bérpótlékot a pihenőnapi, munkaszüneti, napi nyolc órán felüli munkavégzésért.

Forrás: Telex.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Senki nem kötelezhető táboroztatásra. És, ha a többség, a valódi többség nem vállalja, akkor tudják megszorítani a kormányt. A kormánynak csak a megfélemlítő szája nagy, gondoljon bele mindenki, tudna-e működni az állam nélkülünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
""A nemzet napszámosai!""---és az Orbán úgy is fizeti őket.
Az x-et már megtették a megfelelő helyre, most négyévig megint lehet őket szopatni!
CsipkeRózsa
Tavaly 25 ezer Ft-os utalványt kaptak. Az is kevés volt, most is nagyon kevés a 30 ezer. A CBA ráadásul a drágábbak közé tartozik.
Nessy
@namihami: Ennyi pénzért napszámos fel sem kel, nemhogy dolgozzon egy hétig! Max. két napig!
Cappuccino
Meg jegyzem, hogy a táborozás alatt ingyen kapnak reggelit, ebédet és vacsorát. A fizetésüket is megkapják, ezen felül kapnak még heti 30.000 Ft-ott. Ez idő alatt rezsit sem kell fizetniük,sőt még a nyaralásért se kell fizetni. Nem tudom mi a meg alázó a tanároknak? Persze az szinte minden tanárnak a baja, hogy vannak gyerekek akiket tanitani és felügyelni kell. Tisztelet a kivételnek. Én kötelezném őket a nyári,téli és a téli szünetben is munka végzésre-ugye a munka alapú társadalomban nincs ingyen pénz. Egyébként kapnának annyi szabadságot mint minden más munka vállaló. Talán el gondolkoznának, hogy mi a meg alázó.
Galway
@Cappuccino: Igazad is van abban, hogy haragszol a tanárokra! Amilyen helyesírással kiengedtek a nyócadikbúl, hát tényleg nem végeztek igazán jó munkát.
Amin azért el kéne gondolkodnod -még neked is!- , miért van, hogy a közigállás portálon
- az "óvodapedagógus" szó beírása után 500*
- a "matematika szakos" után közel 100
- a "tanító" után 250 hirdetés jelenik meg így év közben
* többszörös álláshirdetés kb. a fele.

Gondolod, hogy tévedett a nagyanyám, aki azt mondta, hogy megette a fene azt a kutyát, amelyet bottal kergetnek a nyúl után?!
ómió
Utoljára, bizony, még a böszmei fizulenyulás "emelte fel" őket! Efftársilag mindenképp!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.