Szijjártó Péter külügyminiszter szerint a frissen bejelentett brüsszeli intézkedések többségével együtt tudunk élni, de az orosz olajimport megszüntetése romba döntené a magyar energiaellátás biztonságát.

A hatodik orosz szankciócsomagot szerda reggel ismertette az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen. Az embargó legfontosabb pontja az EU teljes függetlenítésének terve az orosz olajtól.

Élőben beszélt a „Brüsszeli szankciós csomag és Magyarország ellátásbiztonságáról" Szijjártó Péter Facebookon szerdán. A külügyminiszter Üzbegisztánból jelentkezett be a két ország közötti stratégiai együttműködést előre lendítő gazdasági vegyesbizottság ülése után egy reptérről.

Az Európai Unió ma bejelentett, hatodik szankciós csomagja felelősen nem támogatható, azt felelősen megszavazni nem tudjuk,

– jelentette ki Szijjártó Péter videós bejelentkezésében.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy az intézkedések egy részével – például az egyes orosz személyekkel szemben kirótt korlátozásokkal – "együtt tudunk élni", bár hatékonyságukról lehet vita, de "nem most van az ideje az okoskodásnak, hiszen háború van".

A tervezett, teljes olajembargó viszont más kérdés. Szijjártó úgy fogalmazott, a csomag értelmében "elég rövid határidővel" le kell állítani minden orosz olajtermék behozatalát az EU-ba – és a külügyminiszter azt mondta, ez "nálunk a jövő év végétől" lenne aktuális. 

A külügyminiszter elismételte az eddig hangoztatottakat, mely szerint Magyarország energiaellátása most stabil, biztosított, de ezt a szankciós csomag "teljes mértékben lerombolná", annak nyomán a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges kőolaj beszerzése lehetetlenné válna.

"Ez nem politikai akarat, szándék vagy időtartam kérdése, ez a fizikai, földrajzi, infrastrukturális valóság", mondta Szijjártó. 

Forrás: hvg.hu, 444

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Kakadu egyétek meg azt amit te és a tetves zsirhájod kifőzött!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Kakadu egyétek meg azt amit te és a tetves zsirhájod kifőzött!
Béla333
Nem kell a napelem, nem kell a biogáz, nem kell a szélerőmű... Semmi sem kell a maffiózóknak, csak a piaci ár többszöröséért az oroszoktól vásárolt gáz és olaj...
Mert a hülye magyarnak ez kell...
justhpeter
Tarajosnak megint elgurult a gyógyszere.
simmering73
Ezért mentél Üzbegisztánba, hogy onnan üzengess?
tudode
Na!
.
Megszólalt a szakbarbár egyeduralkodó visszhangja!
.
Akor, amikor Magyarország üresen kongó stadionok (betonszarkofágok) helyett az alternativ energia hasznosításával, fontossági sorrendben más répájával verve a csalánt
.
----Hazánk geotermikus nagyhatalom (lehetne)
tudas.hu/hazank-geotermikus-nagyhatalom-lehetne/
-----------------------
..
???
Eladott Ország
Maradj ott is futsalos Kakadu, hülyegyerek! Majd még el leszel számoltatva az aranyáron vett kínai szenteltvízzel és lelegeztetőgépek beszerzésével, te rohadt, gané' szarházi, meg a többi gazemberségeddel. Biztos lehesz benne, hogy élve nem szabadulsz!
lampa laz
Ezt nem finanszírozza a legódiktátor, mert ez nem hoz neki a konyhára...
ezt már rég meg kellett volna lépni

www.napi.hu/magyar-vallalatok/foldgaz-kitermeles-foldgazellatas-gazkeszlet-magyarorszag-mol-gaz-gazprom.751630.html
Yoda69
HAZUDIK!
Energetikai szakertok megmondtak siman lehet potolni mas forrasbol a kieso ruszki olajat. Csak ugye az az atkozott baratsag a ruszkikkal, az ne lenne. A szijragot meg ki is tuntettek a szovjetuniu hose erdemeremmel, vagy mi a szarral. Ez a komcsi fereg szijrago jobbamn tenne ha lemondana, tul sok van a rovasan.
kereső
Figyelj petruska, mit javasol Draghi olasz miniszterelnök az Eu-nak- ti vétó királyok.
"Az olasz miniszterelnök azt sürgeti, hogy az európai külpolitikában adják fel az egyhangú döntéshozatal elvét, vagyis egyetlen ország se vétózhasson. Draghi, aki napjainkban az EU egyik legfontosabb személyiségének számít, miután odahaza rendet teremtett, azzal magyarázta véleményét, hogy az alapvető reform nélkül nem lehet megoldani az olyan példátlan feladatokat, amelyek az orosz invázióból erednek."
verőce21
Mert mi akár éhen is döglünk Ukrajnáért...?

A szankciók beláthatatlan következményeket okoznának az egész kontinensen, de természetesen Magyarország lesz, aki megvétózza a "szankciócsomagot". Kisegítve ezzel féltucat más európai államot...
Az egykori szocialista országok, amelyeknek olajellátása történelmi okokból az Oroszországból érkező vezetékekre alapul, nem szavazhatják meg ezt az öngyilkos tervezetet.
Gazella
@Béla333: tudod miért? Mert az oroszgáz pénzből nagyot kaszál a kurvány.
Béla333
@Gazella: 04.21
Ne keverd a kormányt és a NER maffiózókat. Most azonos a kettő, de normális esetben nem!
ómió
@Clavigo: Vidám bolsi elmebeteg létedre sokakat "látsz" annak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.