Évente és kilométerenként 96,2 millió forintért Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségei üzemeltetik 35 évig a teljes magyarországi gyorsforgalmi úthálózatot.

Rogán: Lehet mészároslőrincezni, de jobb mint egy külföldi
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, a Parlamentben 2021. november 29-én. A miniszterelnök kabinetfőnöke a harmadik oltás felvételének fontosságát hangsúlyozta, egyben azt is bejelentette, hogy több oltási akcióhetet is szerveznek a közeljövőben. MTI/Kovács Tamás

A hvg.hu Rogán Antal kabinetminisztert kérdezte a részletekről, szerinte

lehet szíjjlászlózni meg mészároslőrincezni, de ezek a szereplők mindig versenyen nyertek el megbízásokat, és jelen esetben jobb, hogy ők nyertek, mintha egy külföldi nyert volna.

Az alapokat kezelő alapkezelőkből lehet rá következtetni, kinek a pénze van bennük. A Themist a Minerva alapkezelő kezeli, ez Szíjj László építőipari nagyvállalkozóé. Szíjj kiváló kapcsolatot ápol Mészáros Lőrinccel – a Konzum magántőkealapról nem csak sejteni, hogy Mészárosé, ezt a felcsúti mágnás, és akkori felesége, Beatrix 2018-ban elismerték.

Az alvállalkozóként megadott cégek listáján is ott vannak a Szíjj- és Mészáros-érdekeltségek, köztük Szíjj László zászlóshajója, a Duna Aszfalt, illetve a Mészáros és Mészáros Zrt.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a hvg.hu kérdésére úgy fogalmazott:

Mészáros Lőrinc személye természetesen nem befolyásolta az eljárás eredményét.

Az eljárás lezárása alkalmából tartott sajtóbeszélgetésen a koncesszióért is felelős miniszter azt mondta, nyílt, uniós eljárást bonyolítottak le, transzparens verseny volt. 

Rogán arról is beszélt:

örvendetes, hogy a nyertes konzorcium ilyen feltételekkel elvitte a megbízást, hiszen különösen a jelenlegi finanszírozási környezetben hatalmas terhet és sok kockázatot vállal magára, mivel a kiírásban szereplő útépítéseket és -bővítéseket az első tíz évben kell megvalósítani.

Azt is kijelentette: az eljárás lezárását nem szándékosan időzítették az országgyűlési választások utánra, ő örült volna a legjobban, ha minél előbb sikerül lezárni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Nessy: ma, 18:36 ♣ Azért támogatják milliárdokat a külföldi multikat, mert a magyar melós kevesebbel is beéri ez a versenyelőnyünk, és ezeket a szarjankókat, ( kormánytagokat) megveszik. A forintból meg szart csináltak a multik, akik euróban számolnak, már csak egy tál lencsébe kerül a magyar melós, de ők a sápot megkapják érte. Azok a vállalkozók akik nem adják le a sápot azok labdába sem rúghatnak, vagy tönkreteszik! Ez a magyar verseny.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Habony,rogán=kokain(amihez lóvé kell)
Szíjj,mészáros=orbán(ahonnan lóvé van)
Na ezért győztek.
Nessy
Akkor miért is támogatja a kormány milliárdokkal a külföldi itt üzemet építő multikat?
Eladott Ország
Meg is van az eredmény. 12 év alatt Európa koldusházát teremtettetek az országból te szarházi, de a legnagyobb baj, hogy te meg a román bűnöző cigány haverod és strómanja szabadlábon van! Ja és Orbán strómanja is szarér-hugyér dolgoztassa az embereit, nincs piaci vereseny ,éves prémiumként egy kibelezett fél disznót ( 50-60 kg) adnak. A román béreket is ánuszrózsán csókoljuk. Éllovasolból sereghajtók az EU koldusháza lettünk! Erre büszke lehetsz, te rohadék!
Málna
@Nessy: Talán a helyi munkahelyek miatt?
Eladott Ország
@Nessy: ma, 18:36 ♣ Azért támogatják milliárdokat a külföldi multikat, mert a magyar melós kevesebbel is beéri ez a versenyelőnyünk, és ezeket a szarjankókat, ( kormánytagokat) megveszik. A forintból meg szart csináltak a multik, akik euróban számolnak, már csak egy tál lencsébe kerül a magyar melós, de ők a sápot megkapják érte. Azok a vállalkozók akik nem adják le a sápot azok labdába sem rúghatnak, vagy tönkreteszik! Ez a magyar verseny.
tudode
Finoman szólva!
.
Ha ló nincs, szamár is jó!
.
Dióhéjban? 2010-ben nem a felcsúti miniszterelnök, hanem Varga György lett a polgármester, aki nem volt hajlandó eladni a Puskás Akadémiának 20 milláért egy 200 millát érő cuccot, emiatt Lex-Varga törvénnyel passzra verték, amelyről nyilatkozott is:
.
----- „Az én gyomrom még ennyi pénzért se” – Felcsút volt polgármestere Orbánról, Mészárosról és az LMP-ről
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/az-en-gyomrom-meg-ennyi-penzert-se-felcsut-volt-polgarmestere-orbanrol-meszarosrol-es-az-lmp-rol-89480

(…) „”””magyarnarancs.hu: Ennek a határozatnak voltak azért előzményei..
(…)
VGY: A legnagyobb „bűnöm” az volt, hogy amire feleskettek, azt be is tartottam. Arra esküdtem fel, hogy a település vagyonával megfelelően gazdálkodom. Amikor egy 184 millió forintra értékelt sportlétesítményt 20 millió forintért akart átvenni a Puskás Ferenc Akadémia, nem tehettem meg, hogy fejet hajtok, és azt mondom: persze, vigyétek.”” (…)
--------------------
.
A világháló nem felejt!!!
.
!!!
Yoda69
"lehet szíjjlászlózni meg mészároslőrincezni, de ezek a szereplők mindig versenyen nyertek el megbízásokat, és jelen esetben jobb, hogy ők nyertek, mintha egy külföldi nyert volna"

A verseny ertekelese pedig 35 evre titkositva van.
Uriel
Mennyiért épít a külföldi vállalkozó egy kilométer utat és mennyiért egy magyar?
Mennyit keres az LIDL-ben egy dolgozó és mennyit a CBA-ban?

És miért csaltok, loptok, hazudtok azzal (is), hogy a jóval drágább Orbán-hű ge*ik nyernek pályázatokon, Rogán "szarember" Antal?
atekko
lehet nem mészároslőrinczezni, de még jobb lenne, ha a magyar adófizetők arányosan visszakapják az őáltaluk megtermelt vagyont és profitot (pl. vízvezetéket borsodba), ahelyett, hogy az orbányi hívők kapják meg azt, mint csatlósok és iskolatársak. vagy nem?
magyar1
Igen, ebben igaza van. Nehogy már külföldinek adják, mert már így is olyan szinten külföldi cégek uralják a piacot, hogy a magyar már nem tud megélni hacsak nem kormányközeli segítséggel".
ómió
Pedig az efftársak ezt is külföldinek adták volna!
magyar1
@ómió: Fideszék is először kínai kézbe akarták adni, de észbe kaptak.
magyar1
@ómió: Régebben itt vitatkoztunk ezen, nem emlékszel?
ómió
@magyar1:Sok vita nem lehetett ezen. Bolsi kormány: mindent eladnak, minden tendert külföldi nyer, nemzeti kormány: amit tud, visszavásárol, a tendereket meg magyar nyeri. Mi ezen a vita?
Béla333
Miért jobb egy hazai tolvaj gazember, mint egy külföldi?
Nessy
@Béla333: Nekünk többe kerül, egyesek viszont többet nyernek rajta!
Béla333
A kérdés inkább az, hogy egy mészároslőrinc okoz-e kevesebb kárt az országnak, vagy egy szigorúan ellenőrzött külföldi?!
A mi tolvajunk jó tolvaj, bezzeg a másik...???
Peller Anikó
@Béla333: Csakhogy a másik nem tolvaj. Dolgozik, termel hasznot hajt, adót fizet.

Nem ellopja, hanem befektet, emeli a szolgáltatás, termelés színvonalát.
Ellentétben egy magyar vállalkozóval, ritka kivétellel. A magyar felveszi a hitelt aztán csődbe megy, lepattan. A mészaros csak egy pénzmosoda, nem összehasonlítási alap.

A Gödény görény egy tipikus példa, felveszi a pénzt aztán kész. Aztán megint felveszi.

A kormányzatunk ezt támogatja.
csak úgy....
ugye rogánt a kúria szerint is szabad bünözönek nevezni?
magyar1
@ómió: Nem, ez mostanában volt, hogy fideszék akarták kínaiaknak eladni. Az ellenzéknek is csak annyi esze volt, hogy eladta a gázt, villanyt stb. és fel voltunk háborodva, hogy a fidesz is ezt akarta.
ómió
@magyar1: Szóval, azok után is azt hazudják rájuk, hogy - mint Rogán mondta - "nyilt, uniós eljárást bonyolítottak le"? Akkor, ezt még sokszor el kell ismételni, hogy el is higgyék! Az "ellenzék" meg mindent "eladott", Ferihegytől kezdve a közműszolgáltatókig és a Fidesz meg ezt "annyira támogatta", hogy részben már visstza is vásárolta az efftársak által eltapsoltakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.