Évente és kilométerenként 96,2 millió forintért Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségei üzemeltetik 35 évig a teljes magyarországi gyorsforgalmi úthálózatot.

Rogán: Lehet mészároslőrincezni, de jobb mint egy külföldi
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, a Parlamentben 2021. november 29-én. A miniszterelnök kabinetfőnöke a harmadik oltás felvételének fontosságát hangsúlyozta, egyben azt is bejelentette, hogy több oltási akcióhetet is szerveznek a közeljövőben. MTI/Kovács Tamás

A hvg.hu Rogán Antal kabinetminisztert kérdezte a részletekről, szerinte

lehet szíjjlászlózni meg mészároslőrincezni, de ezek a szereplők mindig versenyen nyertek el megbízásokat, és jelen esetben jobb, hogy ők nyertek, mintha egy külföldi nyert volna.

Az alapokat kezelő alapkezelőkből lehet rá következtetni, kinek a pénze van bennük. A Themist a Minerva alapkezelő kezeli, ez Szíjj László építőipari nagyvállalkozóé. Szíjj kiváló kapcsolatot ápol Mészáros Lőrinccel – a Konzum magántőkealapról nem csak sejteni, hogy Mészárosé, ezt a felcsúti mágnás, és akkori felesége, Beatrix 2018-ban elismerték.

Az alvállalkozóként megadott cégek listáján is ott vannak a Szíjj- és Mészáros-érdekeltségek, köztük Szíjj László zászlóshajója, a Duna Aszfalt, illetve a Mészáros és Mészáros Zrt.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a hvg.hu kérdésére úgy fogalmazott:

Mészáros Lőrinc személye természetesen nem befolyásolta az eljárás eredményét.

Az eljárás lezárása alkalmából tartott sajtóbeszélgetésen a koncesszióért is felelős miniszter azt mondta, nyílt, uniós eljárást bonyolítottak le, transzparens verseny volt. 

Rogán arról is beszélt:

örvendetes, hogy a nyertes konzorcium ilyen feltételekkel elvitte a megbízást, hiszen különösen a jelenlegi finanszírozási környezetben hatalmas terhet és sok kockázatot vállal magára, mivel a kiírásban szereplő útépítéseket és -bővítéseket az első tíz évben kell megvalósítani.

Azt is kijelentette: az eljárás lezárását nem szándékosan időzítették az országgyűlési választások utánra, ő örült volna a legjobban, ha minél előbb sikerül lezárni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Nessy: ma, 18:36 ♣ Azért támogatják milliárdokat a külföldi multikat, mert a magyar melós kevesebbel is beéri ez a versenyelőnyünk, és ezeket a szarjankókat, ( kormánytagokat) megveszik. A forintból meg szart csináltak a multik, akik euróban számolnak, már csak egy tál lencsébe kerül a magyar melós, de ők a sápot megkapják érte. Azok a vállalkozók akik nem adják le a sápot azok labdába sem rúghatnak, vagy tönkreteszik! Ez a magyar verseny.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Béla333: Nekünk többe kerül, egyesek viszont többet nyernek rajta!
Béla333
A kérdés inkább az, hogy egy mészároslőrinc okoz-e kevesebb kárt az országnak, vagy egy szigorúan ellenőrzött külföldi?!
A mi tolvajunk jó tolvaj, bezzeg a másik...???
Peller Anikó
@Béla333: Csakhogy a másik nem tolvaj. Dolgozik, termel hasznot hajt, adót fizet.

Nem ellopja, hanem befektet, emeli a szolgáltatás, termelés színvonalát.
Ellentétben egy magyar vállalkozóval, ritka kivétellel. A magyar felveszi a hitelt aztán csődbe megy, lepattan. A mészaros csak egy pénzmosoda, nem összehasonlítási alap.

A Gödény görény egy tipikus példa, felveszi a pénzt aztán kész. Aztán megint felveszi.

A kormányzatunk ezt támogatja.
csak úgy....
ugye rogánt a kúria szerint is szabad bünözönek nevezni?
magyar1
@ómió: Nem, ez mostanában volt, hogy fideszék akarták kínaiaknak eladni. Az ellenzéknek is csak annyi esze volt, hogy eladta a gázt, villanyt stb. és fel voltunk háborodva, hogy a fidesz is ezt akarta.
ómió
@magyar1: Szóval, azok után is azt hazudják rájuk, hogy - mint Rogán mondta - "nyilt, uniós eljárást bonyolítottak le"? Akkor, ezt még sokszor el kell ismételni, hogy el is higgyék! Az "ellenzék" meg mindent "eladott", Ferihegytől kezdve a közműszolgáltatókig és a Fidesz meg ezt "annyira támogatta", hogy részben már visstza is vásárolta az efftársak által eltapsoltakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.