Orbán Viktor lezárta kormányalakítási tárgyalásait.

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Emlékeztetett: Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy a veszélyek évtizede áll előttünk; háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, komoly energiaválság jelei mutatkoznak, megpróbáltatások előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki. Április 3-án az emberek világos döntést hoztak: elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot. Ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország megőrizhesse elért eredményeit. Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni. Orbán Viktor ennek a logikának megfelelően alakította ki a kormány szerkezetét, és a kormányt vezető személyeket is ez alapján választotta ki – mondta a sajtófőnök.

Orbán Viktor Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettesnek kérte fel, aki egyúttal nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterként is dolgozik majd. Az Agrárminisztériumot Nagy István, a Belügyminisztériumot Pintér Sándor, az Építési és Beruházási Minisztériumot Lázár János, a Honvédelmi Minisztériumot Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Igazságügyi Minisztériumot Varga Judit vezetheti majd. Orbán Viktor a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetésére Csák Jánost, a Külgazdasági és Külügyminisztérium élére Szijjártó Pétert, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére Rogán Antalt, a Miniszterelnökség élére Gulyás Gergelyt kérte fel. A Pénzügyminisztériumot Varga Mihály, a Technológiai és Ipari Minisztériumot Palkovics László vezetheti. Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszterként, Navracsics Tibor pedig területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterként dolgozhat a következő négy évben.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelitában, utána ezt a képet posztolt a Facebookon:

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
@Horizont: Banya!
A "Vastagbőr blog" a pofádról lett elnevezve?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@ómió: félretették nektek...nem húzzátok ki a 4 évet..
ómió
@Pálinkás Pál: A "öcélú felhasználás" helyett még mindig álmodozol? És már 12 éve!? Direkt azért nem tanultok semmiből, mert ennyire odavagytok a buktáért? Úgy tűnik, ebbe már bele is csavarodtál!
Uriel
@Pegero: május 13., 16:05

Mennyi a 4 x 2/3 ?
Nos, az annyi, mint...
4 x 2/3 = Magyarország elesett - Európából, (nyugati) civilizációból, demokráciából, jogállamból, szabadságból; szellemileg, erkölcsileg és anyagilag, mert túl sok a (gyökér) zsidó, a (gyökér) cigány meg a (gyökér) paraszt e kies hazában.

Ez már nem neked szól, te orbánista [email protected]:

Bocs, a nyersességemért, de ez van...
És még inkább ez lesz - ezért viszont O1G, a lelki nyomoronc tolvajbandája és a siserahada kérjen bocsánatot!
ómió
@Pálinkás Pál: Még tagadod is? Ugyanúgy, ahogy az ápr. 3-i "lúzerségedet" másra hazudnád? Ne erőlködj!
Pegero
@Uriel: Mindenki tartozik valahova, valakihez és mindenkinek van gyökere, még neked is!
Sőt, te eleve egy gyökér vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.