Jegybanki bírságot kapott az Opus Global Befektetési Alapkezelő.

A Magyar Nemzeti Bank közleménye szerint a jegybank átfogó vizsgálata nyomán közel tízmillió forintos bírságot szabott ki az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt.-re, az elektronikus portfólió-nyilvántartásra, az ügyfélmegbízások rögzítésére, illetve az informatikai tartalék szerver működésére vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt – írja az Mfor.

Megbírságolta a jegybank Mészáros Lőrinc cégét

Mint a jegybank feltárta, az alapkezelő által egyes alapok esetében alkalmazott rendszer nem felel meg teljes mértékben a portfóliónyilvántartási rendszerrel szemben támasztott követelményeknek. Az MNB így határozatában kötelezte az alapkezelőt, hogy valamennyi adatot időben rögzítsen a nyilvántartási rendszerében, így biztosítva a nettó eszközérték pontos alátámasztottságát.

Az Opus Global Alapkezelő Mészáros Lőrinc 100 százalékos tulajdonában áll.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Forrás: Mfor

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Majd úgy jár a bírságért felelős, mint a Patyi András, amikor megbírságolta Orbánt. Kivágták, mint a Patyi macskáját sz...ni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@jesz:Ennyit Kövér szokott kiszabni az ellenzéki képviselőre, ha kérdezni mer!
namihami
Akkor rövidesen valamelyik cégek kénytelenek lesznek kiírni és megnyeretni vele néhány ""fillérre pontos"" és utólag nem pluszosan számolt tendert.
Eladott Ország
Hogy vakuljon a paraszt, de ettől a lépéstől még nem lesz EU-s pénz, mert a jogállamiság továbbra is telibe van szarva, és a lopáns az ország totális kifosztása permanensen folytatódik, mint amikor a bolsevikok a Téli Palotát megrohamozták.
justhpeter
Matolcsy szerdán megbírságolja Lőrinc barátot, csütörtökön meg bocsánatot kér tőle. Azaz komolytalan.
ómió
Jé!!! És nem "lejtett neki a pálya"?! Hát, ez nem volt efftársi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.