Az alaptörvényben is benne van, hogy Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét. Ezzel szemben ismeretlen szempontok mentén, ismeretlen szervezeti egység dönt arról, mely médiumok vehetnek részt a Kormányinfón, így azt sem lehet tudni, hogy az egyik legnagyobb példányszámban értékesített hetilap, a Magyar Hang miért nem mehet az eseményre – írja a 24.hu.

Nem engedik be az egyik legnagyobb olvasottságú lapot a kormányinfóra és még csak meg sem mondják, miért

A Kormányinfó sajtótájékoztatója a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Láthatóan lennének még szabad helyek. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az országgyűlési választás után sem kap meghívót a Kormányinfóra a Magyar Hang. Az egyik legnagyobb eladott példányszámmal büszkélkedő közéleti hetilap munkatársait a lap 2018-as megalakulása óta nem hívják meg a kormány döntéseit taglaló sajtótájékoztatókra. Az egykori, Simicska Lajos által a harmadik kétharmad után megszüntetett Magyar Nemzet munkatársaival létrejött újság nyomtatását Magyarországon egyetlen nyomda sem vállalta el, ezért azt a kezdetektől a szomszédos Szlovákiában, Pozsonyban készítik.

Érdemi választ még nem kapott a Magyar Hang arra, hogy miért nem vehetünk részt a Kormányinfón

– árulta el György Zsombor főszerkesztő a 24.hu-nak. A Magyar Hang munkatársai rendszeresen kérdezik az épület előtt a helyszínre érkező Gulyás Gergely kancelláriaminiszertől, hogy miért nem mehetnek be, a Kormányinfón pedig más lapok újságírói érdeklődtek erről már többször is, de értelmezhető érv még nem érkezett.

Az eddig már elhangzott parádés kifogásokat a 24.hu cikkében olvashatják. 

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: Akkor módosítsák tizenegyedszer is a "gránit szilárdságút"! " "Elismerik a sajtószabadságot, a sajtó sokszínűségét, kivéve az ellenzéki médiát!" Semjén éjszaka benyújtja a javaslatot, a gombnyomogató droidok másnap megszavazzák, N.K. azonnal aláírja. Probléma megoldva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
A Magyar Hang írjon egy méltatlankodó cikket orbán szívinfarktusáról, rendezzen kerekasztalt, ahol elítélik ezt a megjegyzést, jól járják körül a témát, és egyezzenek meg abban, hogy a jövő héten folytatják ! Ez javaslom !
Nessy
@Csizmás Kond: nem olvasok idegen nyelvű médiát, mert ahhoz rendes nyelvtudás kell. Arra céloztam, hogy egy konferencián az egyik újságíró ezt emeli ki, a másik azt, és így szélesebb körű a tájékoztatás! A Szabad Európa ma nem is létezik, azért írtam, hogy régen! Nem hiszem magam "túl okosnak"! Azt meghagyom azoknak, akik hivatalból értenek mindenhez. A többes szám miért lep meg? Ti nem szoktatok válogatás nélkül véleményt nyilvánítani mindenkiről, akinek más a véleménye? Ez nick name esetében benne van a pakliban.
kisfalud
Lehet, hogy egészségügyi okai vannak, hogy nem engedik oda őket! Félnek, hogy rosszul lesznek a sűrű tömjénfüsttől, és könnyezve nem látják meg a vezér feje felett a glóriát. Aztán milyen újságcikk lenne abból, ha a lényegről nem írnának?!
Csizmás Kond
@Nessy: Az itt megjelenő hírekben nagyon sok olyan van amit külföldről vettek és csak lefordították...csak a helyesírást kell figyelni. A sajtótájékoztató amúgy egy firkászmegélhetést biztosító valami. Mindaz ami ott elhangzik a közlönyben megjelenik...csak az ugye nem lehet kiforgatni ezért mielőtt megjelenne írásban ők szétcincálják.
.Ma is van Szabadeuróparádió és ma is ugyanazt szajkózza mint régen. Valamikor én is hajlandó voltam hinni benne de ma tudom hogy csak átvertek és hazugságokkal traktáltak, egyszóval hülyének néztek mert a bezártságban azok is voltunk...és többesszám...fogalmam sincs, hogy kivel képzelsz egy társaságban de nekem mint azt már rengetegszer leírtam van saját véleményem és soha nem osztom senkiét...mégha ugyanaz akkor sem , legfentebb nem írok véleményt mert egymást igazolni gyerekes dolognak tartom.
...tehát ha lehetőséged van csak egyesszám velem beszélj...
Németh István
Azért nem mehet be mert egy aljas szar társaság és még szarabb hírportár egy undorító lázító kifejezetten minden kiforgatni akaró ellenségeskedést keltő hírláda! Semmi keresnivalója nincs itt Magyarországon!!!
ómió
Csak nem a bolsivírus elleni fokozott védelem indokolja!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.