Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével három napos kihelyezett ülést tartott a kormány Sopronban, ahol elfogadták az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Orbán Viktor vezetésével három napos kihelyezett ülést tartott a kormány SopronbanFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Sopronban tartott kihelyezett kormányülésen 2022. június 4-én. A kormányfő vezetésével három napos kihelyezett ülést tartott a kormány Sopronban, ahol elfogadták az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetést is. Orbán Viktor mellett balról Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (j3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j2) és Nagy István agrárminiszter (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányülés legfontosabb témája az elhúzódó orosz-ukrán háború volt. A háború következményeként egy új világgazdasági válság fenyeget. A háborús helyzetben Orbán Viktor vezetésével a miniszterek áttekintették az előttük álló legfontosabb és legsürgősebb feladatokat.

A cél az, hogy megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, megvédjük a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, valamint az extraprofit-különadóval kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba fizessék be, hozzájárulva az ország védelméhez

- ismertette a kormányzati álláspontot Havasi Bertalan.

Közleménye szerint a kormány elfogadta az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is. Magyarország kormánya elkötelezett, hogy a rezsicsökkentés fenntartása mellett is tartsa 2022-re a 4,9 százalékos, 2023-ra pedig a 3,5 százalékos hiánycélt

- írta.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Már megint magát akarja hallani ez a skizofrén idióta, kinek hiányzik, menjen a háborúba ez a patkány
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Ez emlékállítás Sopronnak is, mert aTrianoni döntés után nem engedték Sopronba bevonulni az osztrák megszállókat a "rongyos gárda" segítségével.
Francia-Kiss Mihály vezetésével, fegyveresen visszaverték az osztrák megszállókat.

A kiírt népszavazáson pedig tucatnyi faluval együtt a magyarországi maradás mellett szavaztak! Sopron megkapta ezért a
"leghűségesebb város" címet...! @Horizont:
verőce21
@csak úgy...: (18:32) Takarodj a picsóba, te szerencsétlen bolond!
csak úgy....
@verőce21: @KisTehen: orbánék tesznek trianonra az országra és rátok is,csak ezt a buta parasztok mint ti, nem veszik észre!
namihami
Háromszor tízperc a sajtónak, fotósoknak--ez megy a népnek (publicity), aztán három nap piálás és bulizás közpénzen--a vezérkarnak.
""Háromnapos kihelyezett (z)ül(l)és!"". Csak itt nem lesz ""geréb"", aki a wc-szexről adhatna közvetítést.
drrotf
Biztos már nem volt hely a Parlamentben, mert kiadták, hogy az Országgyűlésnek már most nincs ott dolga. De az is lehet hogy azt a régi középkori hagyományt eleveníti fel a kormány amikor a király az ország egy-egy nagyobb városában tartott nemzet gyűlést , meghallgatást és ítélkezési napokat!
ómió
A Böszme anno annak ellenére "drágább" volt, hogy "elkúrni", akár odahaza is tudott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.