A belvárosi kerület szerint a főváros gondatlan gazdája a Podmaniczky és a Vörösmarty térnek, ezért Karácsony „ne csodálkozzon” azon, ha helyette a kormány gondoskodna ezekről a közterületekről.

Az V. kerület már meg is magyarázta, miért indulnának államosítások a fővárosbanMTVA/Bizományosi: Róka László

Belváros önkormányzata csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésére, amelyben a főpolgármester kifogásolta azt a sajtóban megjelent tervet, miszerint több V. kerületi közterületet állami tulajdonba vennének.

Sajtóhírek szerint állami tulajdonba kerülne a jelenleg a főváros tulajdonában álló Podmaniczky Frigyes tér, Vörösmarty tér és Széchenyi István tér, amelyeket ezután

az állam az V. kerületi önkormányzat ingyenes vagyonkezelésébe adna. Ezután pedig akár maga is rendelkezhetne fölötte.

Karácsony Gergely szerdán közösségi oldalán reagált a hírre, alkotmányellenesnek nevezve a három, „rendkívül fontos” tér ellentételezés nélküli államosítását. Közölte, ha ilyen törvényt elfogadnak, a főváros pert indít.

Az V. kerület közleményében kiemelték: a Podmaniczky és a Vörösmarty teret 2019-re Belváros önkormányzata kormányzati támogatással újította meg. Majd természetesen beleálltak Karácsonyba is:

A két V. kerületi tér fővárosi fenntartású, Karácsony Gergely azonban felelőtlen, gondatlan gazdájuk: évek óta elhanyagoltság, kiégett fű, piszok és szemét jellemezte a népszerű köztereket, pedig ezek impozáns részei lehetnének a Belvárosnak, Budapestnek.

Hozzátették: Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester többször jelezte a főváros vezetésének, hogy átvennék a közterületek karbantartását.

Megjegyezték: a főpolgármester rendkívül fontosnak tartja a tereket, de 2019 óta „jóformán egyáltalán nem látják el azok üzemeltetési feladatait és 2022. április 28. óta mindenféle anyagi ellentételezés nélkül ezek elvégzését Belváros Önkormányzatára bízták”, miközben a terek hasznosításából – így például a karácsonyi vásárból – származó bevételek a fővárosi önkormányzathoz folynak be.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Egy önkormányzat törzsvagyonát csak azért mert egy kívülálló azt gondolja, hogy nem kezeli gondosan, államosítani, az azért az ön kormányzatiság megtorpedózását jelenti!Ezt a Pál utcai fiúk Einstandolásnak nevezték ami akkor sem tetszett a fiúknak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@Nyírfa: .
Igen kivívta, mert a balga választásra jogosúltak egyrésze belé helyezte a bizalmát, a mai napig. Na nem a felkészültségéért, hanem az közösből juttatott adományokért!
.
Csóró nyuggerként nem szeretnék a helyében lenni úgy, hogy időnként elemfeltöltésre kellene mennem!!!
.
Azzal együtt, hogy 2005 adventjén kis „o”-val építette volna eföldi országot, és nagy „O”-val Isten országát, szerinte is mindenki elnyeri/te méltó büntetését:
.
------ Orbán Viktor tanúságtétele
www.youtube.com/watch?v=RnMKDof5zlE&t=1s
.
„”””"Az ember akkor legerősebb, amikor térden áll"
-----------------

Miután az Orbán-Gyurcsány vita után nem volt alkalma építeni nagy„O”-val Isten országát, valószínűsítve nem vállalták ápolását a magyar ideggyógyászok, rémremény lett az élete, mert a világháló mindent tud:

.
------ Vallott az ideggyógyász: A Gyurcsány-Orbán vita után járt először Orbán Viktor Grázban:
titkoshirek.wordpress.com/2018/03/30/vallott-az-ideggyogyasz-a-gyurcsany-orban-vita-utan-jart-eloszor-grazban-orban-viktor/?fbclid=IwAR0bxr3hcuHQD2BoceWBxd2kurY2pxp2rLaHYzAmabWIR6RzUlG33GZozlk
-----------/
.
----- BREAKING! Egy egész emeletet tartanak fenn Orbán Viktornak a titokzatos grázi magánklinikán
titkoshirek.wordpress.com/2018/03/27/breaking-egy-egesz-emeletet-tartanak-fenn-orban-viktornak-a-titokzatos-graz-i-maganklinikan/
--.-----------/
.
Majd 2018-ban

---- TITKOS FOTÓ: Egy Graz-i magánklinika parkolójában tünt fel Orbán Viktor kisbusza
titkoshirek.wordpress.com/2018/03/05/titkos-foto-egy-graz-i-maganklinika-parkolojaban-tunt-fel-orban-viktor-kisbusza/
----------------
.
Koldusként országlásért élet az ilyen, elviselve a családtagoknak, de egy országnak kiszámíthatatlansága következtében Isten verése!
.
Legyünk jobbak önála!
ómió
@Aki Én: Megint a tetves bolsiságod másrahazudása gyötri efftársiasságodat!? Csak nem Mutyigeri efftársad valamelyik "privát méhlegelőjén pihensz" a kutyaszarban!?
Nyírfa
@tudode: tegnap, 16.21

Bocs', hogy csak most válaszolok, de folyik a fürdőszoba-felújítás, és időnként nekem is csatasorba kell állnom.:)

A pszichopaták azzal tudják manipulálni a közvetlen és közvetett környezetüket, hogy, mindig tudják, mikor, mit kell mondani ahhoz, hogy megnyerőek legyenek, az igazság, az erkölcsiség bajnokaként tűnjenek ki az éppen aktuáls szerepükben. Aki bírja az intelligencia bizonyos elemeit, csak sokára bukik el, azonban a kevésbé pallérozott elmét könnyebb utolérni mint a sánta kutyát.
Hogy Orbán még mindig hatalomban lehet, ahhoz a hozzá hasonlóak támogatása kell, és ez az országunkra nagyon rossz fényt vet, hiszen mutatója is a népesség átlagos szellemi szintjének. Régen - anno - sokkal értelmesebbnek tartottam a magyarokat, de ez a 33 év kijózanított.
tudode
@Nyírfa: kedves!
.
Az V. kerületi sundámbundám során messzire jutottunk/tam!.
,
Azzal együtt érthetetlen számomra az, hogy élet, halál ura lehet az, ellenben pl. egy közösségi járművezetővel aki csak úgy vezethet bármilyen járművet, akinek pályaalkalmassági igazolványa van, miközben őfélesége az, aki még nemzetbiztonsági átvilágiításon sem esett át, átejtve az egész országot, az EU-val együtt a palánkon azzal szemben, hogy egy mezei közszolgának is kötelező::
.
---- Orbán most sem mondta el miért nem esett át soha nemzetbiztonsági átvilágításon
hvg.hu/itthon/20181029_Orban_most_sem_mondta_el_miert_nem_esett_at_soha_nemzetbiztonsagi_atvilagitason
-----------------
.
Ezzel szemben.
.
----- Huszadjára szavazta le a kormánypárti többség az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát
444.hu/2019/11/19/huszadjara-szavazta-le-a-kormanyparti-tobbseg-az-ugynokaktak-nyilvanossagra-hozatalat
-------------
.
És az élet megy tovább azzal, hogy a remény hal meg utoljára meg mi kisemberek ! Gondolkozom tehát vagyok Veled együtt kedves Nyírfa
.
Jó munkát kívánva!
Nyírfa
@tudode: Köszi! :) Ha minden igaz, délutánra készen leszünk, mármint a férfiak, akkor jövök én mint Magdi anyus. :)

A problémákat együtt hozzuk létre, tehát együtt is kell megoldásokat találnunk, ennek nagyon jó mondja az őszinte beszélgetés. Néhányotokkal lehet, ha nem így lenne, fel sem jönnék a Propellerre.
A lényeget írtad meg zárószóként: gondolkodni és együtt lenni. Számomra mindkettő örömforrás.
kissé felnőttem
A Keleti pályaudvart nem ohajtanák szintén Államosítani ??? ÍMár lassan pár komolyabb esőzés aztán omladozik, ja orbán a reptérre jár a vonat ledegradáló? ja azért még állagmegóvást megérdemelne ám

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.