Üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyik a nyomozás.

Korrupciós botrány robbant ki a határrendészetenMTI Fotó: Rosta Tibor

A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel közölte: a megalapozott gyanú szerint a nagylaki határrendészek szolgálatuk során, még a határátkelő előtt rendszeresen állítottak meg külföldi gépjárműveket, és különböző vélt vagy valós szabálysértésekre hivatkozva felajánlották, hogy pénzért eltekintenek a bírság kiszabásától és a szabálysértési eljárások megindításától. Az elkövetők az „összehangolt korrupciós cselekményüket” legalább márciustól folytatták, és

egy-egy szolgálat alatt átlagosan 140-260 euró vesztegetési pénzt szereztek, majd azt a nap végén egymás között elosztották úgy, hogy elöljárójuknak is juttattak belőle.

A főtiszti rendfokozatú rendőr tevékenyen nem vett részt a korrupciós cselekményekben, de alosztályvezetőként a szolgálatvezényléssel segítette a beosztottak bűnelkövetését – tették hozzá.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben múlt pénteken összehangolt akciót is tartottak, amelyben 135-en vettek részt. A tettenérés során külföldi valutákat foglaltak foglalt le.

A kilenc elfogott személyből nyolcan rendőrök, míg egy társuk román állampolgárságú kamionsofőr, aki négy határrendésszel együtt beismerő vallomást tett. Az ügyészség a kilenc gyanúsított közül két gyanúsított letartóztatását indítványozta. A kényszerintézkedés elrendeléséről a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa hétfőn dönt – áll a közleményben.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Rohad ez a rendxar a tetejétől az aljáig. Félig elrohadt hal farka éljenzése közepette lett egy trágyadomb.
namihami
Ne lopj, ne csalj! Mert, mint kiderült, a Főnök azonnal lecsap rád!
Az Orbán&Co. nem tűri a konkurenciát!
Horizont
Hol nem??? Mindenhol ez van a korrupció.
Vezérünk és sleppje jár jó példával elől.
Csodálkoznak hogy lent is ez van amikor fent tombolnak???
Különbség az hogy az ő seggüket nem védi be a Polt csicska.
Peller Anikó
Nemjól tejeltek. Pedig Magyarország jól tejel.
sokanvagyunk
Ha magasabb beosztásúak lettek volna, 4,5 milliós végkielégítést is kaphatnának - letartóztatás nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.