Idén már 25 háziorvos hagyta ott a praxisát. 

Már 670 háziorvos hiányzik MagyarországonMTI/Kovács Attila

Idén január óta 25 háziorvosi praxist hagytak ott – így már 670 betöltetetlen háziorvosi hely van az országban. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő legfrissebb, 2022. június 1-jei adatai szerint az üres praxisok mintegy 80 százaléka, 537 egy évnél hosszabb ideje áll betöltetlenül – írja a telex.hu.

A KSH legfrissebb adatai 2020-ból vannak arra vonatkozóan, hogy egy háziorvos hány esetet lát el, az akkor praktizáló csaknem 5900 háziorvos több mint 63 millió esetet kezelt abban az évben. Ez azt jelenti, hogy egy háziorvosra 43 eset jutott naponta, ami 4,7 százalékkal több mint 2010-ben. Egy-egy betegre így átlagosan 12 perc jutott.

Csütörtöki hír, hogy az állam átvenné az önkormányzatoktól a háziorvosi praxisjog kezelését és a szakrendelők fenntartását, legalábbis erre utalt Takács Péter észségügyért felelős államtitkár egy egészség-gazdaságtani konferencián. A rendszer átalakítását néhány héttel ezelőtt már Pintér Sándor belügyminiszter is belebegtette, amikor arról beszélt, az alapellátási praxisok számának észszerűsítésére készülnek. A változások részeként megerősítik az egészségfejlesztési irodákat, emellett a foglalkozás-egészségügyi szolgálatok a jövőben írhatnak majd beutalót közfinanszírozás terhére, kiállíthatnak receptet, kérhetnek labor vizsgálatokat.

Forrás: telex.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisfalud
A háziorvosi praxisok újra osztása, nem feltétlen a háziorvosi szakvizsgával rendelkezőknek lesz kiosztva, hanem a Nemzeti Dohányboltok mintájára a NER vállalkozásoknak lesznek jutalomként ajándékozva, a szakvizsgát illetően jelentős engedményekkel helyettesítve, akár felcseri engedéllyel is működtethetők lesznek. . A recept bevált, a nyáj simán beszopja annyi mindennel együtt. Aztán majd elkezdenek sírni a lakosság lélekszámának és átlag életkorának csökkenése miatt öt tíz év múlva, és újra meghirdetik, hogy húsz év múlva megelőzzük Ausztriát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Pálinkás Pál: Reménytelen a meggyőzésed.
vacsi
"az állam átvenné az önkormányzatoktól a háziorvosi praxisjog kezelését és a szakrendelők fenntartását,"
És? Ettől több háziorvos lesz? Több orvos lesz? És az orvosok szaktudása, hozzáállása a gyógyításhoz jobb lesz? Az emberanyag ugyanaz - ezért nem megoldás a magánrendelők megkeresése sem...
Emmersson71
Majd Orbán hozat Kipcsakisztánból vajákosasszonyokat és sámánokat.
ómió
Mondtam én, hogy a praxistámogatásaik csak elriasztják őket!
kisfalud
Lehet, hogy kormányunk kedvenc filmsorozata "A mi kis falunk", és etalon lesz a háziorvoslásban, és ezután a váróban találkozhat az állatorvosra várva a Málna a Maccska, a Kistehén, a Shikari, a durbincs, a csizmás kandúr, a Pegero, meg a Gyuri kakas , és az ómió. Ez utóbbival vigyázzatok, mindig vakaródzik, és állandóan a lakótársait a tetveket emlegeti mindenkinek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.