A török líra és az argentin peso is jobban teljesít az idén, mint a magyar forint.

Orbánék elintézték: a világ leggyengébb valutája lett a forint

Szerdán is folytatódni látszik a forint keddi vesszőfutása. A hajnali órákban a spekulánsok fel-le rángatták az árfolyamot, amely az euróval szemben 407-409 forint között ingadozott. A 9 órai piacnyitás után a gyengülés irányába indult el a kurzus, az eurót 411 forint körüli áron jegyezték.

A forint kedden minden meghatározó valutával szemben történelmi mélypontra került, nem csak a dollárral, az euróval és a frankkal, de az összes régiós fizetőeszközzel szemben is. 

A feltörekvő piacok leggyengébben teljesítő valutájává vált az idén a forint, amely 20 százalékot bukott a dollár ellenében az elmúlt hat hónapban a Bloomberg adatai szerint.

A második legrosszabbul teljesítő valuta a török líra lett, ezt követi az argentin peso. A negatív sorrendben a zloty következik, majd a chilei peso, ezeknél a bukás már 15 százalék alatt van.

A forint egyrészt az európai kilátások érdemi romlása, és az euró zuhanása miatt szakadt, de bőven szerepet játszottak a hazai gazdasággal kapcsolatos aggodalmak is. A gázárak robbanása egyszerre rontja a költségvetési és a folyó fizetési mérleg kilátásait, a gyengülő forint pedig tovább rontja a hazai gazdaság egyensúlyát az egyre drágább finanszírozáson keresztül, ami tovább gyengíti a forintot. A befektetők amiatt is aggódnak, hogy a gázárak okozta újabb problémákat az extraprofit adó kiterjesztésével oldaná meg a kormány, ami tovább rombolhatja a hazai gazdasággal szembeni bizalmat

- magyarázta Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője.

Forrás: Napi

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A bűnöző cigánynak és bandájának takarodnia kell a hatalomból! „Ha még egyszer hatalomra kerülök, tönkre fogom tenni az országot” ( Orbán 2002) ... sikerült a dagadt gecinek❗
i.pinimg.com/564x/78/04/51/780451aeddd6c78325ed52a6b6b503df.jpg
Áll a király új erkélyén,
Onnan néz le Pestre,
Minnél nagyobb a hatalma,
Úgy hályasabb teste...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274049253_2020877588116965_5220185878867817042_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=oAtN4SVUNqsAX_ykAeb&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-gyzVvC28qbqb14Yx0gGvDVazzWSpIng-BOqkctKvuhQ&oe=62CA2703
Úgy látszik mi magyarok szeretjük ha uralkodnak rajtunk. Nem is értem, hogyan lehet még mindig hatalmon ez a gnóm törpe. Meg azt sem értem, ezt a sok sületlenséget amivel riogatja a népet, épeszű, felnőtt ember hogy hiheti el. Még mindig van aki isteníti. Azt nem értem, ő nem itt lakik? Nem érzi a saját bőrén, mennyire lecsúsztunk? Nem veszi észre mennyivel szarabbul élünk? Nem látja a rokonságában, mennyien menekültek már el eddig is, és még mennyien fontolgatják? A jó szakembereink, orvosaink stb. már a kilincset fogják, mert nem akarják a belüket is kidolgozni a puszta megélhetésért. Ezt kellene meglátniuk a rá szavazóknak. Ha rajtam múlna, még a parlamentbe se kerülne be belőlük egy se. Mindet az utolsó fillérig elszámoltatnám, mint érdemtelentől a címeket elvenném, aki nyerészkedett, teljes vagyonelkobzással sújtanám, aztán miután letöltötték a megérdemelt büntetést, éljenek meg a kezük munkájából.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Békesi László:
A forint árfolyam összeomlásának napjaiban legfőbb ideje, hogy egyértelműen és határozottan Orbán Viktor, Nagy Márton, Matolcsy György, Varga Mihály, valamint strómanjaik, haszonélvezőik, kiszolgálóik, csókosaik, talpnyalóik és gátlástalan, ostoba propagandistáik tudomására hozzuk: akinek az a feladata, hogy vezessen egy országot, tervezze meg, irányítsa és hajtsa végre gazdaságpolitikáját, annak nincs joga kidobni a közgazdasági tankönyveket.
Éppen ellenkezőleg - szorgalmas, elmélyült munkával, befogadó elmével kell elsajátítaniuk a közgazdaságtudomány vívmányait, megismerni a gazdasági törvényszerűségeket, a bonyolult, felszínen nem látható gazdasági összefüggéseket. A megszerzett tudás birtokában pedig képesnek kell lenniük arra, hogy felismerjék, kiszámítsák és megtervezzék a gazdaságpolitikai döntések hatásait, következményeit.
Csak az így megszerzett tudás és ismertek birtokában vállalkozhatnak egy ország gazdaságpolitikájának irányítására. Akkor pedig következetesen kell érvényesíteni a megszerzett tudást, irányítani és végrehajtani a reális, hatékony gazdaságpolitikát.
Orbánék az elmúlt 12 év nagy részében nem ezt tették. Lényegében korlátlan, ellenőrizetlen politikai hatalom és erőfölény birtokában félredobták a közgazdasági tankönyveket, fittyet hánytak a közgazdasági törvényszerűségeknek, az érvényes szabályoknak.
Nagyképűen, agresszívan és ostobán hirdették, hogy határtalan kreativitásukkal és egy vak ló bátorságával új gazdasági modellt alkottak, unortodox intézkedéseikkel, módszereikkel és eszközeikkel szembe mentek az egész világgal, kigúnyolták a gazdaságpolitikai mainstream koncepcióit, eljárásait, alárendelték a gazdaságpolitikát saját önző, harácsoló céljaiknak, hatalmuk megtartásának és megerősítésének. Élvezték a kivételesen kedvező és múlékony világgazdasági környezet előnyeit - EU támogatások, inflációmentes piaci környezet, korlátlan és olcsó finanszírozási források - dicsekedve tőlük független eredményekkel.
kereső
Ennek a bűnös, rabló gazdaságpolitikának a következménye, hogy összeomlott a forint árfolyama, hogy a tartós, vágtató infláció pusztító következményeit egy egész országnak viselnie kell, hogy felelőtlen költekezésükkel súlyos gazdasági terhet rónak az utánuk következő nemzedékekre, hogy legalább négymillió honfitársunk küzd napi megélhetési gondokkal, hogy a nyugdíjasok többsége a hónap második felében már döntésre kényszerül: vagy a gyógyszereit váltja ki, vagy megveszi a mindennapi betevőjét, fenntartja lakását, a gyermeket nevelő családok többsége nem tudja megfizetni a drága magán iskolákat, így gyermekeiket az a veszély fenyegeti, hogy használható tudás híján tartósan leszakadnak, kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek felnőtt korukba és nyomor lesz a sorsuk.
Ennek a bűnös politikának a következménye, hogy több százezer tehetséges magyar fiatal és szakember hagyta el az országot, hogy további százezrek tervezik jövőjüket külföldön, hogy több tízezer honfitársunk halt meg egy járványban, hogy újabb tízezrek halnak meg idő előtt, mert a legszükségesebb orvosi ellátáshoz sem jutnak hozzá.
Ennek a kurzusnak a bűne, hogy Magyarország behozhatatlanul leszakad az EU átlagától, hogy saját régiójában megszégyenítő sereghajtóvá válik, hogy a magyar állampolgárokra külföldön szánakozva, esetleg megvetéssel, páriaként néznek, hogy hovatovább külföldön szégyennek számít magyarnak lenni.
Ennek a rezsimnek a bűne, hogy a magyar társadalom szélsőségesen megosztott, hogy uralkodik a gyűlölet, az irigység, a bosszúvágy, hogy lassan élhetetlenné válik ez a csodálatos ország.
Mind ezek miatt ma már az ország lakosságának többsége nem tud felszabadultan, tiszta szívből örülni egy-egy magyar sikernek, tudományos vagy gazdasági eredménynek, művészeti teljesítménynek, esetleg sport sikereknek.
A valóság meghamisítása, az agresszív propaganda manipulálja, félrevezeti, kiszolgáltatottá, védtelenné teszi a lakosság nagy részét, megmérgezi a mindennapok légkörét.
kereső
...
A gazdaság független szereplői - pénz- és tőkepiacok, nemzetközi szervezetek, gazdaságkutató intézmények és profi elemzők - pontosan ismerik a magyar valóságot és kíméletlenül büntetik a bűnös politikai gyakorlatot. Az a tragikus, hogy ezeknek a szankcióknak a következményeit ugyanazok viselik, akik nap mint nap a saját bőrükön érzik az elhibázott politikai és gazdasági döntések terheit.
Ezekre a hibákra és bűnökre nincs magyarázat és nem létezik megbocsátás. Nincs kétségem, hogy Orbánék a történelem ítélő széke előtt éppúgy megbűnhődnek majd, mint ahogy előbb utóbb szembe kell nézniük bűneik következményeivel saját népük előtt is.
2022.07.06
ómió
Nem, efftársak! Minden ráhazudás ellenére ezt az "efftárskonform" Gyuri gazdiék és a hasonszőrűek hedge fund-jai "intézték"!
Néro2
Hátulról az első. Fitymaszótár szerint az az jelenti : első. A legjobb a legerősebb ... Várom már mikor jelenti be Nagy Orr Bán , hogy 1 Ft 416 Euró. Gondolom majd akkor ha beleírják a gránitszilárd a-Laposukba a többi baromságaik mellé.
Jut eszembe mikor jubilál a gránitszilár 15 -dik módosítással ? Azt majd bőrbe kötve ugye szétküldik a Világ Összes Magyarjának ? Vagy azt megint minden Tanácsházájukon őrizni kell százmilliókért mint az elsőt? Nemzethy színű szalaggal átkötött asztalukon. G(ke)örényi elvtársuk helyett biztos találnak rá valakit aki megoldja. (A pénz eltevését.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.