130 igennel, 50 nemmel megszavazta a parlament azt a kormánypárti európai víziót, amiben kifejtik az unió jövőjéről szóló magyar elképzeléseiket, és amit szerintük a magyar kormánynak képviselnie kell az uniós vitákban.

Megszavazta az Országgyűlés: szerintük fel kéne oszlatni az Európai Parlamentet

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nagyot ment ma az Országgyűlés, visszahozták a főispánságot, titkos lesz a képviselők vagyona, az Orbánnal egy képen szereplőket pedig leradírozhatják a képekről, ám volt ma még egy érdekes téma.

Méghozzá a fent is említett kormánypárti európai vízió amely szerint feloszlatnák a közvetlenül megválasztott Európai Parlamentet, helyette a nemzeti parlamenteknek kellene képviselőket delegálniuk;

vétójogot adnának a nemzeti parlamenteknek az uniós jogalkotásban;

bevezetnék a közös hadsereget;

korlátoznák a közös intézmények jogköreit;

elítélik az Oroszország elleni szankciókat;

támogatnák a nyugat-balkáni országok közeledését az EU-hoz;

és megtiltanák az EU-nak, hogy hitelt vegyen fel.

A határozatban azt is írják,

az Országgyűlés felhívja a kormányt, hogy jelen határozatot a magyar Országgyűlés Európa jövőjével kapcsolatos álláspontjaként juttassa el az Európai Tanács, az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökéhez, illetve az Európai Unió Tanácsa soros elnökéhez.

Az uniós tervek nagy része ezekkel a gondolatokkal egyébként teljesen ellentétes, napirenden van ugyanis az Európai Parlament jogkörének kiterjesztése és a tagállamok vétójogának korlátozása is az Európai Tanácsban.

Forrás: Telex

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"...az arcátlanság már odáig tart, hogy a “magyar parlament” megszavazza, hogy szűnjön meg az Európai Parlament, amely az európai demokrácia egyik kulcsa, mert az ellenőrzi és kritizálja Orbán fasiszta rendszerét. Ehelyett legyen egy olyan európai parlament, ahova Orbán delegál embereket, akik mindenben vétójoggal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nem születhet semmilyen döntés Orbán akarata és támogatása nélkül Európában. A magyar fasiszta diktatúra, a jogállamiság totális lebontása pedig nem kritizálható és nem szankcionálható.

Angela merkel bűne és az EU többi tagországának bűnös engedékenysége, hogy Európa első fasiszta államának diktátora már olyan arcátlan, hogy nyíltan az európai demokrácia, a jogállamiság ellen támad, és a magyar fasiszta diktatúra normáit és kontrollját kiterjesztené az európai intézményekre is."
nepszava.us/ha-az-europai-parlament-ellenorizni-meri-az-orban-rezsimet-akkor-fel-kell-oszlatni/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@csak úgy...: te vén elmebajos vén pedofil :) a bolondok háza ahol élsz az még mindig Magyarország területén van és rád isa magyar törvények vonatkoznak te nagyon hülye !! :) :) A gyógyszereket betetszett már venni ??! Tudja reggel 2 szem este 2 szem :D
verőce21
@nemkati: (08:34) Nem tudná megszavazni, mert amit írsz ellentétes az unió alapokmányával, azonkívül megvétózható.
nemkati
@verőce21: Oké, és minden, amit megszavaz, elfogadnád?
verőce21
@nemkati: Ha "oké", akkor már okafogyott a kérdésed...! :)
csak úgy....
@rokker33: te már hülyén mentél ki a labancokhoz,vagy ott csavarodtál be? :)
kereső
Nem kell az unió tagjának lenni, és akkor nincs dilemma, hogy a portugál "libsi" miért szavazhat a magyarországot IS!! ériző kérdésben. Maradjunk magunknak, mert " jóa van az úgy". Bezzeg putyintól mindent elfogadnak az eu-s mechanizmusokat kifogásolók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.