Novák Katalin nem ért egyet az Alaptörvény módosításával, mégis szentesítette azt, ám az elvtelenség ritkán érhető tetten ilyen nyíltan, még a Fideszben is.

Szintet lépett a fideszes elvtelenség: Novák Katalin ismét vérlázító kijelentést tett, majd aláírt

Kedden az Országgyűlés elfogadta a „gránitszilárdságú” Alaptörvény tizenegyedik módosítását. Ez az az átírás, amely magában foglalja a megyék vármegyékké alakítását, valamint az önkormányzati és az EP-választások egy időben való megtartását, és persze jönnek az ispánok is.

Mint az előző tízet, úgy a mostani módosítást is a mindenkori államfőnek kellett jóváhagynia.

Persze aki követi Novák vagy Áder ténykedését annak nem volt kérdés, hogy aláírja de az indoklás minden eddiginél vérlázítóbb, elkeserítőbb a demokrácia szempontjából. És megmutatja azt, hogy mennyire elszakadtak saját elveiktől a kormánypárti politikusok. Ugyanis kijelentette, hogy 

 az Alaptörvény a jogrendszer alapja és mércéje, értékmérő szerepét pedig akkor tudja maradéktalanul betölteni, ha nincs kitéve folytonos változtatásoknak.

- azaz ő nem változtatna rajta, de megjegyezte:

van, hogy mégis szükség van az átírásra, például háború esetén.

Bejegyzésében elmondta azt is, hogy alkotmányos kötelezettségének tett eleget, amikor tegnap az Alaptörvény tizenegyedik módosítását aláírta.

Két lehetőség merül fel, vagy Magyarország államfőjének alkotmányos kötelezettsége mindent aláírni, ami az asztalára kerül, vagy az, hogy nem véletlenül kapta meg a milliárdos támogatást a hivatala.

Bármi is a válasz, a lényeg az, hogy aláírta, és nem is nagyon tehetett volna mást, hiszen az Alaptörvény-módosítást az országgyűlésnek visszaküldeni nem lehet, és az Ab-hoz is csak eljárási hibák esetén fordulhat.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
novakkatalin nem azért lett odarakva, ahova, hogy okvetlenkedjen, hanem azért, hogy aláírjon havi 5 millaert. Ezzel jobb, ha megbékél, a lelkiismeretet (ha meg van) pedig berakja a fiokba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Az az igazság, ha lojálisan néznénk a történéseket akkor beláthatóvá válna a kormány SOS intézkedése, mert a gatyaszíjon NEM A HAZAI OKOK VÉGETT de húzni kell! Ezért történik az extraprofit beszedése is! Na most az extra profit be áll ám a KATA-pajtik körében is - persze tudni kell kikről beszélünk!
amortizáltok
@Gyurka80: anyád barma a selejt azaz keresd meg ki az
amortizáltok
@Németh István: lehet hogy közgazdászokkal egyűtt kártyázol de ez tökre pirosat tenni baromság ám fingod nincs miket okádsz ide
Gyurka80
@amortizáltok: A tiedé, talán tudod ki az!
amortizáltok
@Gyurka80: na miért lett pénzkifizető lerakat az elnőkasszonyka hivatala Nézz utána aztán reklamálj!dől kifelé a közpénz mert ? ügyvédeknelk tanácsadóknak napi/ 58 millió a dadogós tahónak palkocics hivatalának hát kissé drága de nem nekik nekünk. a semmire ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.