Télen, a fűtési szezon miatt sokkal magasabb a fogyasztás, míg nyáron szinte alig fogy a gáz: az éves fogyasztásunk 19,43 százalékát használjuk el januárban, míg 0,8 százalékát júliusban. A múlt csütörtökön megjelent kormányrendelet szerint azoknak a fogyasztóknak, akik havonta diktálják be a fogyasztásukat, a szolgáltatók a fogyasztási jelleggörbe alapján számítják ki a kedvezményesen felhasználható gáz mennyiségét. Ez azt jelenti, hogy az 1729 köbméteres limitet osztják fel arányosan, hónapról hónapra, így míg januárban közel 336, júliusban alig 14 köbméter fogyasztásig jár majd a kedvezményes ár. A nagycsaládosok számára a bővített kedvezményes keretet osztják fel havonta, így például egy háromgyerekes család januárban 452,48 köbméternyi gázt használhat el rezsicsökkentett áron, júliusban pedig 18,74-et.

Forrás: life.hu
Feltöltő: KisTehen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Kicsi az esély, hogy Mari néni vagy Józsi bácsi nyomon tudja majd követni a jelleggörbe szerinti fogyasztását és az alapján le tudja ellenőrizni a számla helyességét.
Magyarán: azt számláznak amit akarnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.