Több áremelkedés következtében napokon belül 1000 forint fölé nőhet egy kiló kenyér ára – szemlézi a TV2 riportját az Index.hu.

Beindult a hiperinfláció: a napokban 20-30%-al, 1000 forint fölé drágulhat a kenyér

Fotó: 123RF.com

Az alapanyagárak és a költségek tovább nőttek az utóbbi hetekben, de a kenyér ára ezt még nem követte, így a közeljövőben újabb drágulásra lehet számítani. A Tényeknek Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy többek között a liszt is nagyon sokat drágult az utóbbi hetekben.

215 és 225 forinti kilónkénti árra állt be a szakma

– mondta, utalva ezzel arra, hogy ennél drágább még sosem volt a liszt Magyarországon.

Egy karcagi pékségben szintén arról beszéltek, hogy alig tudják követni a gabonafélék árának emelkedését.

„Összességében januártól június 15-éig emelkedett 44 százalékkal”

– mondta Laczik Dénesné, a Kerekcipó Kft. ügyvezetője erről.

Hozzátette: az energiaárak is tovább nőttek az utóbbi hetekben, és ez a drágulás még nem épült be a kenyér árába.

EMIATT A SZAKÉRTŐK ÚGY KALKULÁLNAK, HOGY AKÁR 20-30 SZÁZALÉKKAL IS DRÁGULHAT A KENYÉR A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN.

Ezzel pedig néhány pékségben már 1000 forintig is drágulhat egy kiló kenyér. 

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Örülök neki, ha a miniszterelnök nem izgatja fel magát ilyen csacsiságokkal, és vidáman osztja az észt az USA-ban a hasonszőrű cimboráinak. Elég is az ennek az országnak, ha a kormány megduplázza a hit- és erkölcstanoktatásra szánt keretet, mostmár 13 milliárdért tanulhatják a gyerekek, hogy ne lopj! Legalább a "lélek felmelegszik." Ha meg a nebulók keze közben elgémberedik, hát a szolgálati szabályzatban előírt módon, az alaki szabályoknak megfelelően, vezényszóra dörzsölgessék szaporán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Nessy: Majd jövő év tavaszától nézd meg az "olcsóbb szakembereket"!
Mivel megtorpannak a beruházások, fogsz találni olcsó, jó szakembereket...! - már, ha szükséged lesz rá...
Nessy
@verőce21: Aki még egyáltalán kisebb javítást elvállal! Ők vannak kevesebben!
Sámannus
@verőce21: Buta vagy a szegényembereknek szoktam mondani én is, hogy az ifláció és a forintgyengülést mi csak elszenvedjük. Jómagam mégis megvédem magam, ahol tudom, és a körülmények megengedik. Azért mert te nem ismered a gyakorlati dolgokat ilyen esetekben, még van rá mód és lehetőség is., csak a süket dumáknak nem szabad felülni. Az egyszerű emberek még így is kitudják védeni az inflációs hatásokat. Magam is gyakran fogalmazok ilyesmit Nulla százalék infláció és adó . Azt hiszem ennek a részleteit most nem fejtem ki, de az a lényege, hogy évekkel előbb gondolkodtam, és mára addig jutottam, hogy kiröhögöm a nertársakat, és a dumájukat. Csak mindig az ellenkezőjére kell készülni amit ezek a hazaárulók hablatyolnak. Nem szégyen nekem a munka akár fizikai akár szellemi. Amikor az állam tízszeres bőrt akar lehúzni rólad azt tízszeres ésszel kell elhárítani. egyetlen titka van, szembe kell menni amit népbutításnak neveznek. Ha hiszed ha nem léteznek olyan lehetőségek amik százszorosan is megtérülnek, vagy csak tízszeresen sem baj. Az csak a szerénységen múlik, hogy mit érjek el. A lényeg mégis az, hogy nem vagyok gazdag, és nem is akarok az lenni Amiben tudok segítem a környezetemben élőket, és ez a legkifizetődőbb számomra, ha akik velem együtt élnek elégedettek velem. Ha az embertársaim gondolkodását megtudom változtatni jóirányba az nekik és nekem is sokszorosan megtérül
Pálinkás Pál
@KisTehen: " a covid utáni élénkülés hajtotta az árakat "...ezen sokat törted a fejed,vagy súgtak , nyomorult?!
csak úgy....
@verőce21: a te jóslataid, "Majd jövő év tavaszától nézd meg.." nem veszed észre,hogy nem jönnek be?- te mindíg ennyire görcsösen ragaszkodsz a butaságaidhoz ? emlékszel, ukrajnának 2 hetet adtál..., te elmebeteg ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.