Magyar idő szerint csütörtök este Orbán Viktor beszédet tartott a világ legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference).

Orbán Viktor lelkes tapsvihart kapott a CPAC közönségétől – így ír a nemzetközi sajtó a magyar kormányfő texasi beszédéről

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A BBC összefoglaló cikkében megjegyezte, hogy Orbán Viktor lelkes tapsviharban részesült a közönség részéről. Mint írták, az országvezető nem foglalkozott közvetlenül a „kevert fajú népekről” tett megjegyzésével, de azt mondta:

„Egy keresztény politikus nem lehet rasszista”.

A brit Guardian azt írta: Orbán Viktor, Magyarország autokrata vezetője az amerikai konzervatívok előtt Texasban tartott beszédében arra szólította fel az európai és amerikai keresztény nacionalistákat, hogy „egyesítsék erőinket”.

A Politico is hosszan foglalkozott a magyar kormányfő beszédével. Andrew Sweet, a konferencia egyik résztvevője szerint az, hogy a CPAC teret engedett Orbánnak, nem egyenlő azzal, hogy teljes mértékben támogatják a nézeteit. Sweet azonban, aki önmaga szerint „centrista” a pártban, arra figyelmeztetett, hogy a republikánusoknak kerülniük kell minden olyan nacionalista megközelítés felkarolását, amely faji vagy hitbeli szempontból homogénné akarja tenni a nemzetet, írja a Politico.

Az MSNBC is közölt egy hosszú cikket Orbán Viktor beszédét követően. Steve Bene azt írja, a kérdés most az, hogy az amerikai jobboldal felkarol-e egy autoriter bigottat.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: Index

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Szóval, "nagyon el van szigetelődve"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Balos buznyákok mehettek a francba mégis Orbánt tapsolták meg nem Fletót!
amortizáltok
a szinházakban is utólérhetők a fizetett tapsolók hát még ebben a selejtes politikában ne lenne kac kacc cicus jelen
kereső
Azt mondják a rossz "nyelvek", hogy azért voltak olyan kevesen, mert a "patás" ( gyengébbek kedvéért Gyurcsány) felvásárolta a jegyeket.!!! :))))))))))))))
colibri
... és persze írta a Mandiner... Orbán Dallasban felért a csúcsra ...!!
mandiner.hu/cikk/20220805_dallas_cpac_konzervativok_jobboldal_forum_orban_viktor_miniszterelnok_beszed_kontra_velemeny
Hát ez szuper! Akkor a következő teendőnk jól hátra dőlni és várni a szabad esést! Mert ugyebár a csúcsról lefele visz az út. Ha túl meredek a lejtő, akkor még a nullánál sincs megállás... csak a minuszban! Na, ezt az állapotát várjuk már sokan! Amikor a csúcsról aláhull... vagy legurul...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.