Magyar idő szerint csütörtök este Orbán Viktor beszédet tartott a világ legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference).

Orbán Viktor lelkes tapsvihart kapott a CPAC közönségétől – így ír a nemzetközi sajtó a magyar kormányfő texasi beszédéről

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A BBC összefoglaló cikkében megjegyezte, hogy Orbán Viktor lelkes tapsviharban részesült a közönség részéről. Mint írták, az országvezető nem foglalkozott közvetlenül a „kevert fajú népekről” tett megjegyzésével, de azt mondta:

„Egy keresztény politikus nem lehet rasszista”.

A brit Guardian azt írta: Orbán Viktor, Magyarország autokrata vezetője az amerikai konzervatívok előtt Texasban tartott beszédében arra szólította fel az európai és amerikai keresztény nacionalistákat, hogy „egyesítsék erőinket”.

A Politico is hosszan foglalkozott a magyar kormányfő beszédével. Andrew Sweet, a konferencia egyik résztvevője szerint az, hogy a CPAC teret engedett Orbánnak, nem egyenlő azzal, hogy teljes mértékben támogatják a nézeteit. Sweet azonban, aki önmaga szerint „centrista” a pártban, arra figyelmeztetett, hogy a republikánusoknak kerülniük kell minden olyan nacionalista megközelítés felkarolását, amely faji vagy hitbeli szempontból homogénné akarja tenni a nemzetet, írja a Politico.

Az MSNBC is közölt egy hosszú cikket Orbán Viktor beszédét követően. Steve Bene azt írja, a kérdés most az, hogy az amerikai jobboldal felkarol-e egy autoriter bigottat.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: Index

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Nem tudtam, hogy Putyin is keresztény nacionalista...
Keresztény náci - ilyen volt már a történelemben de csúnya véget is ért!
Yoda69
Utoljára adolfhitler kapott ekkora tapsot naci rendezvényen.
ómió
Szóval, "nagyon el van szigetelődve"!
Eladott Ország
Orbán: „Egy keresztény politikus nem lehet rasszista”.„Tudják mi a különbség Orbán Viktor és az Isten között? Az, hogy Isten nem akar Orbán Viktor lenni..” ( Hofi)
m.blog.hu/va/varosikurir/image/a_beszed.jpg
Hazánkban tombol a kerersztény szeretet! Az elesetteket nem segítik, a betegeket nem gyógyítják, az öregeket magukra hagyják. Cigánymunka ez nem keresztény!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278164457_1321280948351809_3671531663625265975_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=mwoBrrE8-LgAX8A5txc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_1gHVYLdKOQ-D0nRBo0y8SAbpCQPCtb3H9TFIw3lPMOQ&oe=62F1965D
- Ha megengedi atyám meggyónnék. – Hülye vagy fiam?!... Nincs nekem több hónap szabadidőm.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/279162194_527311199015839_9049370746428835687_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=VFatZeRtuN8AX-n0565&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8Buy6cm5CN2Qh7wCqtyWmX83gaREK-kpS7P-CG5CK81g&oe=62F19C36
Térdre csuhások...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278995859_3427705487515898_5977972544444471250_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=EZYLxXDRZakAX9QlhFT&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9ewHuhZebJfVAkg1Nv-i6PQFYSkIX-XjkH1YyGKqjIaQ&oe=62F0C658
Minek a sámli? Vagy nem is tudom minek nevezik, ( zsámoly) . Így is, úgy is törpe. És annyit sem ér.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278911101_1328965560916681_5828594636774493443_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=OMvIO2VlJnkAX9T6SoM&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_p2icUvuusVG5LFOlw6tCpJagB44zbp9z6fPpE_CsJNw&oe=62F1D2AD
csak úgy....
"Steve Bene azt írja, a kérdés most az, hogy az amerikai jobboldal felkarol-e egy autoriter bigottat."
egy autoriter bigott pocsék reklám az usa. ban ,pár nap és orbán feledésbe merül.
kisfalud
Nagy sikere lett volna, ha az amiknál is előhozakodik a kevert fajelméletével. Utoljára Kossuth alakított ilyen nagyot, amikor a rabszolgatartó déli államokban tarhált a hazai jobbágyfelszabadításra pénzt gyűjtve.
NKF
Balos buznyákok elmehettek a francba! Fletó testvért soha nem hívták sehová!
Még Moszkvábe sem.mInden balos meg kapja be!
Shikari
Orbán olyan beszédet mondott, hogy a liberálisok még most sem tértek magukhoz a sokkból!
Parádésan leiskolázta a nemzetgyűlölő, globalista mocskokat és megmutatta, merre kell egy nemzetnek haladnia!
verőce21
Úgy kezdte az egészet, hogy berúgta az ajtót, és néhány mondat után meghódította Dallast...!
jesz
Orbán jól tudja, hogy odaát a latinok, és feketék együtt már többen vannak, mint a fehérek...ezért meg sem próbálta az oroszlán bajszát meghúzni a kevert faj elméletével, még akkor sem, ha a felszólása Texas-ban volt
balos
@csak úgy...: Ne má!Ott nem élnek hülyék?Lásd a trumpli szavazóit!Itthon is az ország 2/3a nem kérdéses,de szocio-pata!
verőce21
Ezt 100 év múlva sem felejtik el Amerikában...!
Aki nem ismerte Magyarország szellemiségét az most megismerhette .A lelkesedésből ítélve nagyon sok közös elvi álláspontunk van a hallgatósággal...!
A sajtó pedig gondoskodik a többiről, pro és kontra!
De így nem merül feledésbe...! :)
verőce21
Texas csatlakozhatna hozzánk. Texas vármegye, milyen jól hangozna...! :)
Dr. Proktor
@verőce21: Trump lehetne a főispán...
sgl
New York Times: Orbán Viktor megölte a demokráciát
2022. május 24. 9:57
Az amerikai lap szerint a jobboldal felé húzó technokrata milliárdosok egyenesen „hülyék” politikai állásfoglalásuk miatt.
A New York Times legutóbbi véleménycikkében a CPAC konferencia apropóján azzal vádolta Orbán Viktort, hogy „effektíve megölte országa demokráciáját”, majd ezek után a publicisztika rátért arra, hogy a jobboldal felé húzó technokrata milliárdosok egyenesen „hülyék” politikai állásfoglalásuk miatt.

A cikk írója itt elsősorban Elon Muskra gondolt, aki a közelmúltban bejelentette: a Republikánus Pártra fog szavazni, az amerikai balliberálisok által felkapott woke ideológiáról pedig úgy nyilatkozott, hogy az „megosztó, kirekesztő és gyűlölködő”. A New York Times írása Elon Musk és a többi, jobboldalra húzó milliárdost „rendkívül kicsinyesnek” titulálja, és azt állítja, az ő pénzükkel „nem lehet elismerést vásárolni”.

A cikk általánosan is bírálta a plutokrácia erősödését, valamint a Republikánus Pártot amiért nagytőkések vásárolták be magukat az egyre tekintélyelvűbb pártközösségbe.
csak úgy....
@verőce21: hasonló marhaságokon szoktak a diliház lakók is agyalni! :)
Shikari
Texas csatlakozna Magyarországhoz és ezért minden büntetlen, magyar állampolgár alanyi jogon viselhetne fegyvert az utcán is! Annyira szép lenne!
verőce21
@csak úgy...: Ezt csupa hányadékból írod...?
csak úgy....
@verőce21: szó se róla, frankón meghányattál a viktorodhoz intézett ódáddal! :)
-na nézd a hasonszörü haverodat,milyen jó ötlete támadt: "Texas csatlakozna Magyarországhoz és ezért minden büntetlen, magyar állampolgár alanyi jogon viselhetne fegyvert az utcán is! Annyira szép lenne! " :)
Maccska
@csak úgy...: Nehéz ezt megemészteni,libcsi.
De bizakodjál.Hátha egyszer Hadházyt,Jakabot vagy Tordai Bencét is meghívják valami hasonló világeseményre.Majd figyelünk!
Maccska
@sgl: a New York Times szerint óriási ünneplésben részesült Orbán.
Az hogy a NewYorki libcsikomcsiknak ez nem tetszett az kit érdekel?
Horizont
@Maccska: Ők soha nem mennének el egy szélsőjobbosra. Amúgy ők miniszterelnökök? ne told már magad túl a falon. kezeld helyén a történéseket. Nehéz mi ha a seggnyalás felülkerekedik???
Jajj ittenem de nehéz a narancsos élet.
Maccska
Vajon ki az ismertebb az USA ban?
1 Orbán
2 Ursula
3 a német kancellár (nem tudom a nevét)
csak úgy....
@Maccska: mi van ezen megemészteni való,te szellemi korcs?!
-hiszen az inflációtól lassan leállnak az emésztö szerveitek...
Maccska
@Horizont: sz a gond hogy ezeket a kreténeket sehova sem hívják.
percsi
@Maccska: Attól függ, miről ismert!
Ott is a Trampli féle szektás agyatlanokat tudja megetetni, mint itthon.
Az USA miatt ölik a ruszkik az ukránokat, ez már nem zavar téged?
verőce21
Csendben van a F.O.S.!
A külföldiek többet írnak a világraszóló Orbán beszédről. mint a Független Objektív hazai Sajtó...!
Rosszat nem tudnak írni, dicséretet meg nem akarnak...! az nem hír...
kereső
"Egy keresztény politikus nem lehet rasszista”- hááááááááááát, egy keresztény nem is. De , Te orbán nem vagy keresztény.
telegdilaci
@sgl:az ilyen állkeresztény gazemberek folyamatosan hazudnak letagadják mit mondtak két nappal előtte Orbán is volt már minden mitől nem lenne fajgyűlölő?
amortizáltok
majd itthon is megtapsolják egészen decemberig aztán lesz a fűttykoncert a lózungal
kisfalud
@amortizáltok: Ja, ha majd ha meglátják a hülyék a megvédett rezsiköltségüket, akkor kapkodnak levegő után, hogy fütyülni tudjanak... Addig úgysem értik mit hablatyolt össze a félkegyelmű.
Horizont
@Maccska: 12:11
Miért is kéne "ezeket" bárhová is hívni? Nem értelek!
kereső
@Maccska:" a New York Times szerint óriási ünneplésben részesült Orbán."- dobnál egy linket? Én nem találtam.
Horizont
@kereső: Hogy tudna dobni? Legfeljebb saját magát a földhöz. :DDD
NKF
Balos buznyákok mehettek a francba mégis Orbánt tapsolták meg nem Fletót!
amortizáltok
a szinházakban is utólérhetők a fizetett tapsolók hát még ebben a selejtes politikában ne lenne kac kacc cicus jelen
kereső
Azt mondják a rossz "nyelvek", hogy azért voltak olyan kevesen, mert a "patás" ( gyengébbek kedvéért Gyurcsány) felvásárolta a jegyeket.!!! :))))))))))))))
colibri
... és persze írta a Mandiner... Orbán Dallasban felért a csúcsra ...!!
mandiner.hu/cikk/20220805_dallas_cpac_konzervativok_jobboldal_forum_orban_viktor_miniszterelnok_beszed_kontra_velemeny
Hát ez szuper! Akkor a következő teendőnk jól hátra dőlni és várni a szabad esést! Mert ugyebár a csúcsról lefele visz az út. Ha túl meredek a lejtő, akkor még a nullánál sincs megállás... csak a minuszban! Na, ezt az állapotát várjuk már sokan! Amikor a csúcsról aláhull... vagy legurul...
Horizont
Sajnos csak oroszul tanultam bár már úgyse tudok:)) De van itt valaki akinek annyira jól megy az angol nyelv hogy véleményezni tudja orbán angolját ?? Úgy érdekelne :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.