Egyre nagyobb az elkeseredettség.

Tetőzik a tanárhiány: már pedagógusi végzettség nélkül is keresnek oktatókatMTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Már annyira nagy a tanárhiány, hogy PEDAGÓGUS VÉGZETTSÉG NÉLKÜL IS FELVESZNEK "TANÁROKAT". Ebben a Pesttől 30 kilométerre lévő általános iskolában hónapok óta keresnek matek, angol- és kémiatanárt. A kétségbeesett poszt szerzője valósággal könyörög, hogy valaki jelentkezzen végre, az sem baj, ha nincs tanári diplomája, csak konyítson valamennyit ezekhez a tárgyakhoz

– írja Facebook-posztjában Hadházy Ákos. A politikus egy fotót is mellékelt a szóban forgó „álláshirdetésről”.

Hadházy azt írja, először nem tudta, hogy viccről van-e szó vagy valaki komolyan hirdet, ezért felkeresték az iskolát. Az igazgató elárulta, hogy valós a poszt, valóban keresnek embert, végzettség nélkül elsősorban óraadó tanárnak.

Igaz, fizetni nem sokat tudnak, így messzebbről nem érdemes jelentkezni, mert az utazás költsége elviszi a hasznot – az igazgató szerint ezért távoztak legtöbben (ne felejtsük el, 30 km-re vagyunk a fővárostól!). A felvételről "persze" nem az igazgató dönt, hanem a tankerület.

A posztot azzal zárja, hogy hamarosan muszáj valamilyen változást eszközölni, különben „az országnak annyi”. 

Ne felejtsük el: ha holnaptól megszállná a szentlélek a Fideszt és holnaputántól az oktatásba tolná az eddig ellopott és ezután ellopandó százmilliárdokat, plusz az eszement adminisztrációs terheket levenné a tanárokról, plusz visszaadná a tanítás szabadságát, magyarul létrehozna egy jó oktatási rendszert: akkor is leghamarabb 10-15 év múlva látszana meg a végzős diákokon az eredmény

– zárja a sorokat.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hogy ostoba és korlátolt marad!?!?! Fideszvoksolónak ez a jó! Sőt, a fidesznek csak ilyen a jó. Tesz is az ügy érdekében.
Az értelmesebbje úgyis csomagol. Itt még be, ott már ki!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hogy ostoba és korlátolt marad!?!?! Fideszvoksolónak ez a jó! Sőt, a fidesznek csak ilyen a jó. Tesz is az ügy érdekében.
Az értelmesebbje úgyis csomagol. Itt még be, ott már ki!
csak úgy....
a focistákat venni szokták és észnélkül túlfizetni...
-pesze hol vannak a tanarak a foci fontosságától ?
csak úgy....
ha most nincs tanár,akkor késöbb se mérnök se doki...
csak úgy....
a magyar nemesség által gyülölt , habsburg "kalapos király" rendelete alapján nyitották meg magyarországon a falusi iskolákat...,hány éve is annak?
-akkoriban kezdett kivilágosodni és most gyün megint a ború ?
nesze neked XXI. század...
Málna
Valóban így van. A lányomat is megkeresték, hogy nem lenne-e óraadó tanár.
csak úgy....
@Málna: akár a kedves mama,aki szintén óraadó...,gratulálok a fruskához!
namihami
@csak úgy...: 16.27: Ez egy finomnak mondható oldalvágás volt! És igencsak gonosz!
Macskaszem
@csak úgy...: Miközben eddig az iskolát takarította :-)))))
csak úgy....
@namihami: ök talán válogatnak a módszereikben? -ha pofán vágsz,akkor sem kérek töle bocsánatot!
namihami
@csak úgy...: nincs szándékomban, jót derültem.
Málnácskával már nekem is volt néhány hasonló afférom, csak én inkább sajnálom szegényt.
csak úgy....
@namihami: az a buta jószivünk,azt használják ki ellenünk,még pedíg gondolkodás nélkül...
Málna
@namihami: Dehogy sajnálsz. Te mindenkire irigy vagy. Pláne ha nő az illető, fiatal és sikeres. Te és Horizont vagytok a legirigyebb kommentelők itt. De ezt már mondtam párszor.
balos
@namihami: Nem véletlen mondjuk inkább száz irigyem mint 1 sajnálom!Basszus a fideSS erre játszik!Nőveli az irigyek táborát,mert csecs szopósai rajtunk gazdagodnak!Alaptörvényi segítséggel!
namihami
@Málna: Tévedésben vagy. Én 50 éve nőpárti vagyok és ha értelmes és hasznos(!!!) amit letesz az asztalra, akkor még büszke is vagyok rá.
Csakhogy az (általában) itt megjelentetebb ""hölgyek"" legfeljebb aláírásban, férjhezmenetelben vagy lepedőakrobatikában jeleskednek. Nem találkozhattál a bírálatommal pl a vírológus kutatónőnél (nem jut eszembe a neve) vagy egy tehetséges színésznőnél vagy sportolónőnél.
De ott volt, amikor a ""mítúzás"" 20-30 évvel az eset UTÁN jutott eszébe vagy az örökhagyó pénze fontosabb, mint némi pozitív emlék róla.
Amikor a férj, szerető, barát vagy csak ""bekőtóni"" biztosította aranyélet közmegosztása az életcél.
És még annyi:. Igen, néha van bennem egy csepp irígység, amikor azt látom, hogy vannak egyszerű emberkék, akiknek a fenti életstílus (amit azok is a felettük levőtől lestek el) egy párt beintésére ""csakjólehethiszenŐmondta és amikutyánkkölyke"" állapotba kerülnek.
Málna
@namihami: Nem vagyok tévedésben, eleget láttam belőled. Kimaradtak a jó nők az életedből, és most rájuk haragszol, pedig magadra kellene. Sok ilyet láttam, fiatalokat is. Mivel változtatni már nem tudsz ezen, meg kellene békélned...
justhpeter
Nincs a kormányban olyan ember, akit érdekel az oktatás. Pintért is csak az érdekli, ne legyen cirkusz.
csak úgy....
@Málna: szóval szerinted te egy jó nö...:) -persze van az a fazon,aki az éltes ,okoskodó matrónákat szereti...
kezdem érteni,hogy miért van itt ennyi idöd...,amit ránk ,földi halandókra tudsz itt fordítani... ;)
Málna
@csak úgy...: Ne égesd magad, mondtam, hogy gyakorold a szövegértelmezést. Jobb már nem lesz, de talán lassíthatod a leépülésed.
namihami
@Málna: 19.15:. Úgy irigylem az olyan szupeényeket, akik ellenszélben is megérzik az ellenség szagát. Itt vagy pl te. Ex cathedra TUDOD, hogy az én életemben voltak-e ""jó nők""! Vajon honnan tudhatod, hogy kinek és milyen a jó nő? Mert ugyebár a ""jó nő"" az csak és csupán az lehet, akit méltóságos Málna asszony annak tart.
Egyszer egy kommentemben ez már szóba került, ahol azt is leírtam, hogy a ""jó nő"" az pontosan olyan, mint a Miss Universe. A svéd szépség nem egyezik meg a bantu gyönyörűvel. És (általában) mindkettő helyspecifikus.
Kimaradt a jó nő az életemből? Biztosan. Többhöz lett volna kedvem, mint amennyi sikerült. És biztos, hogy volt köztük jobb is, rosszabb is. Pattintottak le finoman és durván is. De, hogy ezek közül melyik volt a ""jó"", azt biztos te tudnád csak megmondani, így 40 eltelt év után.
Sok ilyet láttál? De te biztosan tökéletes életet élszél és élsz. Egy tökéletes főnyeremény vagy.
namihami
@csak úgy...: 19.42:. Szar lehet szegénynek, hogy ilyen félresikerültekkel kell egy Univerzumban élnie.
Szerintem ő és a durbincs testvérek. Talán még ikrek is!
Málna
@namihami: Ennek semmi köze hozzám, a TE ízlésed szerinti jó nők maradtak ki az életedből. Mindent magyarázni kell...
Málna
@namihami: 21:11 Miért kell ilyen gyerekes butaságokat írni? Te még nem vagy ennyire öreg...
ómió
És hova lett az a 14000, akiket még Böszméék rugtak ki?
namihami
@Málna: 22.t8 és 22.59:. Igen, sajnos az én életemből is (miként mindenkiéből) maradtak ki ""jó nők"". Persze, mivel kimaradtak, így már sose tudom meg, hogy valóban azok voltak-e.
Az pedig, hogy öreg vagyok-e? Hát igen, az vagyok. A 67 évemmel már tudom, hogy ez a kor a ""jónő-kategóriát"" már csak akkora bankszámlával vonzza, ami nekem nincs. Nem nyomorgok (még ilyen ""fölös"" dologra is telik, mint pl az internet), de a ""timimék, cecilkék és tsa"" nem fér bele. Az már az a kategória, amelyik csak a gazdag férjhezmenés-szakot végezte el és színjelessel.
Ha ez az irígység, akkor valóban van bennem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.