Várhatóan egy nagyobb európai körút részeként.

A Blikk kérdezte Kiszelly Zoltán politikai elemzőt, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatóját Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti dallasi beszéde és a Donald Trumppal való találkozása kapcsán. (A beszédről ebben és ebben a cikkben írtunk részletesebben.) 

Politikai elemző: van esély arra, hogy Trump Magyarországon viszonozza Orbán látogatását

Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kiszelly szerint van esély arra, hogy Donald Trump volt amerikai elnök ellátogasson Magyarországra, mivel Orbánnal jó viszonyt ápol – bár azt is valószínűsítette, hogy ezt egy nagyobb európai látogatás részeként teszi meg, ha megteszi.

Úgy vélekedett, Trump így viszonozhatná Orbán múlt heti látogatását, aminek keretében az amerikai republikánusok CPAP-konferenciáján is felszólalt a magyar miniszterelnök, és amely beszéddel a hazai mellett a nemzetközi sajtó is foglalkozott. 

A lap azon kérdésére, hogy Orbán amerikai látogatásából mit profitálhat a magyar kormány, Kiszelly a következőket felelte:

Novemberben az amerikai időközi választásokon a republikánusok, egyben a Trump-republikánusok megerősödése várható. Velük a Fidesz és Orbán Viktor is jó viszonyt tart fenn. A múlt hétvégi dallasi esemény, a CPAC, ahová a magyar miniszterelnököt is meghívták, az ő seregszemléjük volt. Bár Trump nem jelentette be az újraindulását, de az világosan kiderült, a szoros, jó kapcsolat Trumppal csak használhat a Fidesz és Orbán Viktor megítélésének, tekintélyének Amerikán és a Fehér Házon belül.

A politikai elemző szerint Trump és Orbán egy politikai platformon vannak, így a hasonló kihívásokra hasonló válaszokat adnak. 

Forrás: blikk.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
És az mért is jó Magyarországnak, ha két elmebeteg skizofrén bűnöző találkozik?
Yoda69
trump ellen jelenleg rendorsgi vizsgalat folyik, aminek borton is lehet vege. Furcsallanam ha elhagyhatna az USA teruletet a vizsgalat lezartaig.
Macskaszem
És az mért is jó Magyarországnak, ha két elmebeteg skizofrén bűnöző találkozik?
csak úgy....
csak nem a tramplival akar orbán flancolni ? :) -embert barátjáról...
amortizáltok
eléggé gáláns a hatvanpuszta ja csak a kérdés kinek lesz szabad ideje és mikor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.