A HVG360 számolt be róla, hogy az MVM kalkulátorán számolva az derül ki, hogy az Opus Tigáz és egy kis cég többet kér fogyasztóitól, mint a többi kilenc szolgáltató.

Mészáros tovább "hízik": Ő adja legdrágábban a gázt a lakosságnak

A gázelosztó szolgáltatók közül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Tigáz Zrt. szolgáltatási területén kell a legmagasabb gázárral számolniuk a fogyasztóknak. Az MVM kalkulátorán az elosztók szerint lehet lekérni az augusztus 1-je óta várható éves költségeket, és attól függően, hogy az adott területen melyik vállalat birtokában vannak a gázcsövek, egy kicsit változik az ár.

Egy azonban állandó:

Mészáros Lőrincék cége szolgáltat a legdrágábban.

Az Opus Tigáznál a fogyasztók az MVM kalkulátora szerint évente mintegy 8 ezer forinttal többet fizetnek, mint például az E.On-nál vagy az MVM Főgáznál.

Ha pedig beleesnek a nagycsaládos kedvezménybe, akkor egy négygyermekes családnak már 11 ezer forint többletköltséggel kell számolnia.

A lap szerint ha csak 8 ezer forinttal szorozzuk meg az Opus Tigáz 1,15 millió egyetemes fogyasztójának a számát, akkor is 9,2 milliárd forint jön ki a különbözetből.

Az Opus Tigázt szerint a rendszerhasználati díjat az energiahivatal állapítja meg, az elosztók, a szállítók és a tárolók indokolt költségeit figyelembe véve. 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál (MEKH) szerint ha magasabb is egy adott területen az egyetemes szolgáltatásért fizetett ár, az elosztónak nincs többletprofitja.

Erről és a további adatokról, valamint egy másik szintén drágább cégről a HVG360 írásában olvashat bővebben.

Forrás: HVG60

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Költse a gazdájával együtt gyógyszerre, kórházra.
És rohadjon ki a belük is. Aljasok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Nemzethy patkányok ÉBRESZTŐ!Hasatokra süt a fideSS halálsugara!
ómió
Ne "szerénykedjetek", efftársak! Ti a többszöröséért adnátok!
Nessy
Na hívek! Támogassátok a népnemzethy gázszerelőt. Legyetek minél többen Opus Tigáz fogyasztók Verje meg a jeges eső pártunkat és kormányunkat, őfőméltóságával együtt!!
telegdilaci
@Horizont: Nála is be kell vezetni a hatósági árat, ENNYI!
telegdilaci
@Pálinkás Pál: Most ha a Fidesz lenne ellenzékben,lángokban állna a Főváros!
Pálinkás Pál
@telegdilaci: pontosan..és azt kell mondjam,orbánékat csak erőszakkal lehet elzavarni...tehát vagy meglépik, vagy lehet pofát befogni...a tüntetésnek csúfolt majális szart sem ér...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.