Közérdekű adatigényléssel igyekezett többet megtudni az rtl.hu Fricz Tamás havi csaknem 900 ezer forintos megbízatásáról. A CÖF alapítója a köztársasági elnök fellépéseivel kapcsolatos dokumentumokat, médiamegjelenéseket vizsgálta nyolc hónapon át.

Hihetetlen munkabírás: 9 napi munkával 873 ezer forintot kapott a kormánypárti politológus az államfő hivatalától

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek a Kossuth térre, az állami díszünnepség helyszínére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én. Elöl, középen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (k), mellette Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája (j3) és Stefka István, a Pesti Tv programigazgató-helyettese (j2), valamint Fricz Tamás, politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja (b2). MTI/Balogh Zoltán

A nyár végéig dolgozik Áder Jánosról szóló kötetén, annak elkészülte után javasolja a beszélgetést – tartalmilag ezt válaszolta Dr. Fricz Tamás kormánypárti politológus, a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum alapítója, szóvivője, amikor korábbi cikkünk megjelenése előtt arról a havi nettó 873 125 forintos tanácsadói szerződésről szerettük volna kérdezni, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatallal kötött.

Fricz Tamás a tanácsadói szerződést nem kívánta kommentálni, és a hivatal sem reagált leveleikre, így a Transparency International Magyarországgal közösen adatigényléssel fordultak a Sándor-palotához.

A megkapott dokumentumok szerint Fricz Tamás havi bruttó 1 millió 250 ezer forintért szerződött a hivatallal a „köztársasági elnök részére a Köztársasági Elnök közjogi, társadalompolitikai feladataival összefüggő tanácsadói tevékenység” ellátására a 2021. október 1. és 2022. május 31. közötti időszakra, összesen bruttó 10 millió forintért.

Vélhetően erről semmilyen írásos beszámoló nem készült, adatigénylésükben ugyanis kikértük az esetlegesen keletkezett írásos termékeket, jelentéseket, tanulmányokat is, de ilyesmi nem érkezett. Lehetséges a szóbeli teljesítés is, ebben az esetben az írásba foglalt feljegyzésekről érdeklődtek, ilyesmit sem kaptunk.

Az utolsó hónapra vonatkozó, májusi teljesítésigazolás szerint adott hónapban 1-je és 9-e között Fricz Tamás előteljesítette feladatait.

Az utolsó hónapban tehát a szakember 9 nap (6 munkanap) alatt elvégzett egy teljes hónapnyi munkát nettó 873 125 forintért.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás: rtl.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Most mit csodálkozunk. LEhet bombaüzletet kötni egyszer, egy életbe egyszer, de tizenkét éven át zsinórban egyre bombább bombaüzletet csak a NER lovagjai, vezetői, az állam vérszopói tudnak kötni ...és nyerni rajta egy másik országot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
B-la
Természetesen neki is csak úgy ragyog az "arcáról" az értelem. Ennél ragyogóbb talán csak a rezsibiztosunk arcocskája lehet. Visszatérve az első maflához : Én is hülye pofát vágnék, ha megdobnának napi száz ezerrel.
Baker
A minőséget meg kell fizetni.
Na, de EZT?!
namihami
18.190.- Ft/h. Biztos keményen kellett dolgozni ilyen órabér mellett!
telegdilaci
@Toller Béla:Nem véletlenül alapították ezt a csürhe gyülekezetet,vonulnak fel mindenáron a kormány mellett uszítják,a Magyart Magyar ellen közpénzből,vége lesz számukra az ingyen pénznek ha egyszer vége az Orbán korrupt hatalmának!
ómió
De mi ez ahhoz képest, amikor az "efftársi krém" egy-egy "privatizációval" milliárdokat "annektált"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.