Az agrárközgazdász szerint a kormány az öntözésfejlesztésre is csak egy stadion árának a harmadát szánja.

Raskó György szerint mindössze pr-fogás a kormány aszálykárt enyhítő intézkedéscsomagja

Fotó: pixabay.com

Bár a jegybank szerint az élelmiszer- és energiaárak drágulása mellett az aszály is serkenti az inflációt, Raskó György az mfor.hu-nak ezt azzal árnyalja, hogy szerinte a szárazság hat legkevésbé az árrobbanásra, hiszen az már 2021-ben elkezdődött, amikor még nem volt aszály.

A 24.hu által idézett interjúban Raskó kijelentette: a termelői árak azért ugrottak meg, mert drágult a műtrágya, a növényvédőszer, a gázolaj, az áram. Az orosz-ukrán háború miatt visszaeső gabona- és étolajexport is csak közvetett hatást gyakorolt a magyar árakra.

Az aszály nem az élelmiszer mennyisége, hanem azért probléma, mert óriási mértékben növeli a termelők veszteségeit, különösen az Alföldön, ahol drámai a csapadékhiány. Raskó György szerint súlyos a helyzet Európában is, de a magyarhoz nem mérhető,

sehol nem lesz arányaiban akkora termelésiérték-kiesés, mint itthon.

Az agrárközgazdász szerint a kormány aszálykárok enyhítésére hozott intézkedéscsomagja pr-fogás, valós támogatási tartalma mintegy 10 milliárd forintra tehető, ami jelképes az 1200 milliárd forint termelésiérték-kieséshez képest.

A kormány által öntözésfejlesztésre szánt összegből ugyanakkor csak néhány ezer hektárt lehet öntözhetővé tenni, miközben sok százezret kellene.

Ez a pénz jelképes, csupán harmadannyi, mint amennyit a kormány egyetlen stadion építésére szán Magyarországon. Holott az öntözés kialakítása stratégiai érdekünk lenne.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu, mfor.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Pr fogás mint mindenük. Lopni meg közpénzt marhaságokra elbaxni minden nap na az nem Pr. Valóság.
De ezt kérték a meg savazóik tombolhatnak-rombolhatnak tovább.
Mehetnek előre csirkefar hátra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@kisfalud: ma 13:07. Menj el Pápára, a helyiek a főteret Kőtérnek hívják, élhetetlen kőtenger, apró szintkülönbségekkel, hogy csak úgy bucskáznak rajta az idősek. Biztos a nyugdíjalap egyenleg javítását célozták meg a kis tízcentis lépcsők beiktatásával a megrendelők és tervezők, mert aki ott elesik, nem a zöld pázsiton landol hanem a betonon.
Clavigo
@nezelodo: Pápát akartam ajánlani én is ..
amortizáltok
mert a többi igéretük nem ? mind csak pr -fogás etetik hülyítik kábítják terelik megvezetik a puszta valóságot ,kéne ám valami gyors seprő és takaritó céget ősszehozni ne csak a gázszerelő profitáljon mert akkor itt
8 millió lesz koldus ám.
telegdilaci
@Néro2:Orbánnak fontosabbak a Stadionok,mint a Magyar Emberek jóléte,Ennyi!!
ómió
Efftársilag meg, ugye, ingüket, gatyájukat, sőt, veres csellagukat is aszálykárenyhítésre fordítanák!?
Néro2
@telegdilaci: Túúúdom. Ez mióta létezik ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.