Több figyelemreméltó bejelentést is tett Palkovics László a török hírügynökségnek adott interjújában, amiről eddig nem számolt be a magyar sajtó – írja a Világgazdaság nyomán a 24.hu.

Fordulat: a kormány zöld utat ad a szélenergiának

Fotó: pixabay.com

A technológiai és ipari miniszter nyíltan beszélt a Bayraktar katonai drónok esetleges beszerzéséről, és arról is, hogy Magyarország aktív szereplője lehet annak, hogy a kínai vasúti áruforgalom Törökországon keresztül bonyolódjon Európa felé, miután az orosz és az ukrán tranzit a háború miatt ellehetetlenült. A portál szerint a legérdekesebb kijelentések mégis az energetika kapcsán hangoztak el:

Magyarország 2023 végéig 8 gigawattra növelné a napenergiakapacitását, és utalás történt arra vonatkozóan, hogy a szélenergia-szektorba irányuló befektetések zöld utat kaphatnak.

A Világgazdaság megjegyzi: a szélenergia alternatívák közötti említése váratlan kormányzati szinten. Egy 2016-os kormányrendelet értelmében ugyanis nem lehetséges szélfarmot telepíteni a lakott területtől számított 12 kilométeres védőtávolságon belül. Ez a kikötés a gyakorlatban azt jelenti, hogy lényegében nincs olyan pont Magyarországon, ahol lehetséges szélerőművet felállítani.

Címlapkép: pixabay.com

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
Hajrá! 10 éve kellett volna! Meg a termálkincsünk totál kiaknázása!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@icegygenabro: A " kutatócsoportot " azóta már internálták ... Csak összezavarják a qrmánypárt nagy gondolkodóit...
balos
@icegygenabro: Amíg nem a lölö kezébe lett téve az energia szektor nagy része,most viszont dőlhet a lé az üvegzsebekbe!
Eladott Ország
A szélenergia engedélyezése után, a maffiaállamnak szélsebesen kell távoznia. A fideszes L. Simon nem alapozna nap- és szél energiára, mert nem mindig fúj a szél és süt nap. A ’hanyatló’ Nyugat Európa viszont úgy tűnik mégis ezt a csapdát választja. Hazánk lenne tehát csak az egyetlen bölcs ország, hogy a gáz és urán import függőséget választja a fenntartható megújulók helyett...
Eladott Ország
A fideszes L. Simon László barackmag és fotovoltaikus energetikai szakértő, egyben József Attila díjas udvari (pénz)költő, nem alapozna nap- és szél energiára, mert nem mindig fúj a szél és süt nap. A ’hanyatló’ Nyugat Európa viszont úgy tűnik mégis ezt a csapdát választja. Hazánk lenne tehát csak az egyetlen bölcs ország, hogy a gáz és urán import függőséget választja a fenntartható megújulók helyett.
38.media.tumblr.com/b79c30cc17192412f2fa534da0610b70/tumblr_ncjxmbe8bj1tqypyno1_500.gif
ómió
@icegygenabro: A "szélenergia boom"-ot, ugye, majd a napokig, időnként hetekig tartó szélcsend fogja "hangsúlyozni"!? Akkor, nektek majd onnét kell áramot szolgáltatni! Netán most annak örülsz és amiatt hazudozol, hogy a kialakult energiaválságban, kényszerből, már a szélerőmű projektet is engedélyezik? Ezek a "nagy gazdaságosságuk" miatt majd több állami támogatást fognak igényelni, mint, amilyen értékű energiát termelni fognak!
Lepényleső
...amit majd bőséges adóval terhelnek,hogy minden ilyen irányú tevékenységnek rögtön véget is vessenek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.