A főváros egy forintot sem fog látni.

A kormány hozott egy rendeletet, hogy ne kelljen fizetnie a közterületekért a tűzijáték pótnapjánMTI/Lakatos Péter

A Magyar Közlönyben kedden késő este jelent meg egy kormányrendelet „az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról” – írja a 24.hu. Ez a gyakorlatban az augusztus 20-ról augusztus 27-re halasztott tűzijáték megrendezését érinti.

A részlet lényege:

 „ha a közterület használatára […] hivatalos állami ünnep méltó megtartásával összefüggésben kerül sor, az állami ünnep – az előkészítést és a lebonyolítást is magában foglaló – megtartásával kapcsolatos közfeladat ellátására kijelölt szervezet az állam, illetve a fővárosi vagy a fővárosi kerületi önkormányzat tulajdonában álló […] közterületeket – a 2022. augusztus 26. és a 2022. szeptember 1. napja közötti időszakra is – díjmentesen használhatja.”

Azaz a kormány az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása miatt érdekében kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozik. És emiatt egy hétre ingyenessé tette a közterületeket magának az állami ünnep pótlására.

Ez azt is jelenti, hogy nem fognak fizetni a fővárosi önkormányzatoknak az augusztus 27-re tervezett augusztus 20-i tűzijáték megtartásáért.

Forrás: 24.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez is szó nélkül be lesz nyelve...ellenzéknek csúfolt birkahorda...már rég a polgári engedetlenségnek kéne megbénítani az orzágot...minimum...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...és mivel látják el " jobban" azon kerületek polgárait ahol pénzt kap a kerület mint ahol nem kapnak mert nincs felhajtás ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A szükséges szolgáltatásokat jobban tudják teljesíteni. Szemétgyűjtés, lomtalanítás, utak tisztántartása, rászorulók segítése, stb, stb, stb, stb, stb.

Ne hiszem, hogy nem tudod az önkormányzatok kötelességeit és egyéb szolgáltatásait.
Havanagi
Évek óta vészhelyzetben él az ország,mindegy hogy milyen,csak legyen VÉSZHELYZET,hogy geci tudjon személyre szabott rendeleteket hozni, tudjon még egyet szorítani a társadalom nyakán,arra költse a pénzt,amire csak akarja.Köszönjük a szintén geci 2/3-nak!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...de tudom és ahogy látom te is tudsz képzelődni...:)
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Szerinted ez képzelődés, hiszen ezeket a feladatokat végzik az önkormányzatok (többek között).
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Hát persze...és mind az ünnepek után járó pénzből...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.