A főváros egy forintot sem fog látni.

A kormány hozott egy rendeletet, hogy ne kelljen fizetnie a közterületekért a tűzijáték pótnapjánMTI/Lakatos Péter

A Magyar Közlönyben kedden késő este jelent meg egy kormányrendelet „az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról” – írja a 24.hu. Ez a gyakorlatban az augusztus 20-ról augusztus 27-re halasztott tűzijáték megrendezését érinti.

A részlet lényege:

 „ha a közterület használatára […] hivatalos állami ünnep méltó megtartásával összefüggésben kerül sor, az állami ünnep – az előkészítést és a lebonyolítást is magában foglaló – megtartásával kapcsolatos közfeladat ellátására kijelölt szervezet az állam, illetve a fővárosi vagy a fővárosi kerületi önkormányzat tulajdonában álló […] közterületeket – a 2022. augusztus 26. és a 2022. szeptember 1. napja közötti időszakra is – díjmentesen használhatja.”

Azaz a kormány az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása miatt érdekében kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozik. És emiatt egy hétre ingyenessé tette a közterületeket magának az állami ünnep pótlására.

Ez azt is jelenti, hogy nem fognak fizetni a fővárosi önkormányzatoknak az augusztus 27-re tervezett augusztus 20-i tűzijáték megtartásáért.

Forrás: 24.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez is szó nélkül be lesz nyelve...ellenzéknek csúfolt birkahorda...már rég a polgári engedetlenségnek kéne megbénítani az orzágot...minimum...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Arra hozzanak már rendeletet, hogy háborús meg egyéb helyzetre való tekintettel a kormány ne pazaroljon milliárdokat sok felesleges szarságra. A nép dolgozó és alsó rétegét meg ne nyúzza.
magyar1
Egy átlag ember ránéz ezekre a tüzijátékokra és azt látja, hogy éppen egy élete árán sem sikerült ház árát lövik fel a levegőbe, hiába dolgozott egy életen át és fizetett adót, járulékot. Persze ez sok ember házának az ára.
Pálinkás Pál
ez is szó nélkül be lesz nyelve...ellenzéknek csúfolt birkahorda...már rég a polgári engedetlenségnek kéne megbénítani az orzágot...minimum...
Pálinkás Pál
@Horizont: majd kicsit sirdogál../ karácsony /...aztán marad minden így..
Clavigo
@Horizont: Lényeg az,,hogy nem Dobrev Klára lett a közös m.elnökjelölt... Oszt minden " jóó van a zúgy "...
Jozefina
Csíőböl kormányoznak a vészhelyzetre hivatkozva. Vészhelyzet valóban van de az a fidesz-kdnp miatt!!!
Toller Béla
Remélem, az útfenntatók meg a csatornázás már elkezdte a felvonulást ! A bontást minél hamarabb el kell kezdeni, a gödröket kiásni, vizet, gázt és villanyt elzárni ! Teherautókat és markolókat a helyszínen felejteni ! Terelőket beásni, fegyveres őrséget a kapukba ! Aztán jöhetnek tüzijátékozni ...
szaboria1
@Maccska: Mit gondolsz mindig is volt helypénz de elárulok neked egyet a kereskedők verik fel az árakat, mert sok kereskedőnek nincs üzlete vásárokra és rendezvényekre járnak nem minden nap árulnak és azt mondják neki így kel meg élni. Csak egy kis ízelítő 1994-ben a szomszédomnak segítettem árulni a várban. Akitől vette kürtőskalácsot az 42.-ft adta neki mi meg 220.-ft árultuk.
szaboria1
Ez a vészhelyzet azért van kitalálva, hogy az ellenzék ne tudjon semmit sem csinálni.
134.bátor
@Pálinkás Pál:Őszintèn. Mit tud csinálni a 2/3 ellen az ellenzèk? Rendeleteket,törvènyeket hoznak èjszaka, ha felszólalnak,kikapcsolják a mikrofont . Tüntetès? Kivel? A tanárok 2 ève îgèrgetik,a többi?? Kimennek 2 ezren,táncolnak,dalolnak ,aztán hazamennek
Csizmás Kond
...vagyis az önkormányzat a saját nemzeti ünnepéből akar pénzt csinálni ?
gina
@Csizmás Kond: Ilyen 1 Bites barmokra nem is kell figyelni menj vissza a kocsmádba buzi proli
Nessy
@Pálinkás Pál: Gondold, hogy Debrecen, meg a többi "kedvenc önkormányzat lakóit érdekli mi történik a fővárossal? A "bűnös város"t büntetni kell! Bivalybürgözdieket annyiból érdekli, hogy a legközelebbi birkamenetre ingyen busszal jöhetnek várost nézni!
jancsipapa
@Maccska: Ne felejtsd el ,hogy az a helypénz most is ki lett fizetve . ( valószínűleg igen magas összeg ) Mivel elmaradt az ünnepség így nem kérhetik el újra az árusoktól ...
magyar1
@Maccska:Az egészen a szervezők nyernek hatalmasat. Egyik ismerősöm így bukott egy halom pénzt, hogy beetették mekkora buli ez. Kifizette a bérleti díjat, felcuccolt és mínuszos lett.
Pálinkás Pál
@134.bátor: mert a magyar egy birkahorda...az ellenzéki vezetőknek meg gerincesen ki kéne állni,és engedetlenségre szólítani a népet...előre amnesztiát ígérni annak aki a fidesz ellen erővel is tesz...ha úgy tetszik, forradalom, vagy polgárháború...nekem mindegy hogy hívod...csak történjen már valami 13 év kussolás után-...
ómió
Persze Mutyigeri efftárséknak ilyesmi véletlen se jut eszébe!
Macskaszem
@Csizmás Kond: Mert a gazdád ugye semmiből nem csinál pénzt. Abból a semmiből épült Hatvanpuszta, a Mészáros Viktor birodalom, abból vannak a luxus Falconok, luxusjachtok, meg a többi fideszes senkiházi milliárdos vagyona. Menj a redvás pchába ezzel az álnemzetieskedő hablattyal.
balos
@Pálinkás Pál: Bocsi!Olyan országban ahol 2/3-ot kap már negyedszer 1 tömeggyilkos geci ott nincs erre "személyzet!Az emberek itt kérdőjelet kéne használni,mert birkák már lassan a szájukat tátják,hogy a szar ne csak a fejükre haljon!
rokker33
A közterületekért miért is kell/ene/ fizetni a kormánynak? Az nem karigeri tulajdona, hanem Budapest lakóinak van fenntartva és ha már egy ilyen nagyszabású rendezvényt intéz a kormány,akkor az lenne a minimum hogy nem kérnek érte pénzt! Ebből az aug 20/ 27 programok miatt jó sok pénz folyik be a konyhára!Lesz miből lopni karigeri ne izgulj az utakat az utódod megcsinálja majd, ha te nem vagy képes rá!
Csizmás Kond
@gina: ...soha nem is figyeltem rád vagina...
ómió
@Macskaszem: Onnét, ahol vagy, az elmeosztályról csak magadat nem "látod" idiótának!?
jancsipapa
@Maccska: És gondolod,hogyaz árusok kipakoltak a semmiért...
CsipkeRózsa
Micsoda szemét kormány, Orbán mindent, mindenki rovására ingyen akar megúszni!!!

Rohadt kártevő alak!!!
NKF
A mindenkori kormány kormányoz!Baloskáim elmehettek a francba!
Aki Én
@rokker33: Ez nem újkeletű, mindig is így volt. Erre vannak szabályok, voltak is, amiket most a kormány diktatórikusan átír a kedve szerint. És igen, a budapestiektől veszik el a bevételt.
Edebácsi
"a kormány az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása miatt érdekében kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozik."
Vészhelyzet idején csoportosulás nem kivánatos,tüzijátéknak semmi keresnivalója sincs!
Edebácsi
Pártunkat és kormányunkat elvi szempont vezérli:
ELVISZEM! PONT.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ingyen akarja megúszni...mondj egy példát amikor a bármelyik kormány valakinek fizetett valamiért.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Egyik kormány sem vette el egy fővárostól a fővárosnak járó díjakat, mint most az Orbán kormány, hogy ingyen ússza meg amit " ingyenessé tette a közterületeket magának az állami ünnep pótlására".
drrotf
A KORMÁNY A HATALMI HELYZETÉVEL VISSZAÉLT,MERT OLYAN SZABÁLYT HOZOTT AMI CSAK RÁ VONATKOZIK, ÉS CSAK ŐT HOZZA KEDVEZŐ HELYZETBEN!A KÖZTERÜLET HASZNÁLATI DÍJ A KÖZTERÜLETEK IGÉNYBEVÉTELE ESETÉN FIZETENDŐ, ÉS EDDIG MINDENKINEK AKI A KÖZTERÜLETET IGÉNYBE VETTE FIZETNIE KELLETT A HASZNÁLATÉRT. A KORMÁNY MIUTÁN MOST MÉG TÖRVÉNYEKET IS HOZHAT A RENDKÍVÜLI HELYZET MIATT, VISSZAÉLT A HATALMI HELYZETÉVEL, MERT HA MINDENKI MÁSNAK FIZETNIE KELL EZT A DÍJAT , AKKOR SEMMI NEM INDOKOLJA AZT,HOGY NEKI NE KELLJEN EZÉRT FIZETNI!CSAK A FŐVÁROSSAL SZEMBENI HÁTRÁNY OKOZ LEHET ENNEK A SZABÁLYNAK A CÉLJA. MIÉRT NEM MER KIÁLLNI A KORMÁNY ÉS MAGA ORBÁN VIKTOR, HOGY A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZATNAK NEM JÁR SEMMI, SŐT NEKI KELL FIZETNI CSAK AZÉRT MERT VAN ÉS ANNAK NEM A TARLÓS PITYU A VEZETŐJE!
Németh István
Nagyon helyes! persze ha aranytallért osztana a kormány az ellenség, mármint a moslék, hazaáruló moslék, aljas, utolsó bitang banda >>@drrotf: @CsipkeRózsa: @Edebácsi: @Aki Én: @Pálinkás Pál: mega hasonló igen agy szar alakok azt is pocskondiáznák! Ebbe semmi új nincs agyament főszarok, nem várhatunk tőlük semmiféle nemzeti érzelmű megnyilvánulást >> egyszerű budi töltelékek!
Rockxy
valami pót elmebajt kéne még kitalálni, mer ez így naon unalmas.
példáúl a zobánéknak egy pót október huszonharmadikát, jövőre meg pótmájuselsejét májusmásodikán.
drrotf
@Németh István: Te biztosan nem olvasod el hogy mit írta!nem azért kell közterület használati díjat fizetni, mert valaki aki tulajdonában van a közterület jó vagy rossz embernek tartja a területet igénybe vevőt, hanem azért mert használja a közterületet, s ennek semmi köze a nemzeti érzületnek!Az igen választékos írásod biztos hogy nemzeti érzelemmel túltöltött embert takar, és irigykedem, hogy a más véleményen levő embereket mennyire megbecsülöd.Nem vagy Te Bayer Zsóti 248.-ik reinkarnációja?De mégsem lehetsz, mert Bayer úr helyesírása sokkal jobb a Tiédnél, úgy hogy igyekezz ha útól akarod érni, és a stílusod sem egyéni, mert már több ilyen "szépírást " olvastam ezen a portálon, sajnos nem vagy egyedül!Puszi!.
terlasz
Beszélünk itt mindenféléről, árusokról... Pedig csak arról van szó, hogy az állam nem fizet közterülethasználati díjat a fővárosnak a pótlólag megtartott állami ünnepségek után sem.
Az eredeti időszakban megtartott ilyen típusú rendezvény sem díjköteles. Ezen az alapon nem érte kár Budapestet.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...hogy mit vett el vagy mit nem azt nem tudom, viszont az sem helyes, hogy minden nemzeti ünnepen egyik kerület pénzhez jut a másik nem mert nem ott rendezik a csinnadrattát. Amúgy a kormány ezzel is az embereknek kedvez hogy ne a polgármesterek zsebe dagadjon.
Aki Én
@Németh István: Az a baj kotorék korcs elmebeteg, hogy ti nagyon is nemzetérzelműnek tartjátok magatokat, mi pedig nem szeretnénk veletek semmiféle közösséget vállalni, mert okádék szar emberek vagytok.
Egyébként ijesztő, hogy ebből a történetből sem értettél meg semmit, te balfasz ártány.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem a polgármestereké a pénz, hanem a kerületük lakóinak ellátásához szükséges minden forint, amit még a minielnök nem vett el.
Aki Én
@Csizmás Kond: Az embereknek kedvez???
Azzal, hogy nem jut bevételhez a kerület???
Te érted mit akarsz mondani?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...és mivel látják el " jobban" azon kerületek polgárait ahol pénzt kap a kerület mint ahol nem kapnak mert nincs felhajtás ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A szükséges szolgáltatásokat jobban tudják teljesíteni. Szemétgyűjtés, lomtalanítás, utak tisztántartása, rászorulók segítése, stb, stb, stb, stb, stb.

Ne hiszem, hogy nem tudod az önkormányzatok kötelességeit és egyéb szolgáltatásait.
Havanagi
Évek óta vészhelyzetben él az ország,mindegy hogy milyen,csak legyen VÉSZHELYZET,hogy geci tudjon személyre szabott rendeleteket hozni, tudjon még egyet szorítani a társadalom nyakán,arra költse a pénzt,amire csak akarja.Köszönjük a szintén geci 2/3-nak!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...de tudom és ahogy látom te is tudsz képzelődni...:)
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Szerinted ez képzelődés, hiszen ezeket a feladatokat végzik az önkormányzatok (többek között).
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Hát persze...és mind az ünnepek után járó pénzből...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.