Egy politológus arra jutott, hogy Orbán nélkülözhető volt az elmúlt hetekben, nélküle is mentek az ország dolgai.

A Blikk cikke szerint az elmúlt hónapok és évek megviselték és kimerítették Orbán Viktort, a koronavírus-járvány, a parlamenti választás, az orosz-ukrán háború, a gazdasági válság rengeteg munkával járt. Ráadásul évek óta keveset alszik, napi négy-öt órányi alvás után már hajnalban munkába indul. 

Orbán Viktor elfáradt, ezért üdült jó három hetet Horvátországban

Fotó: Facebook/Németh Zsolt

A lap szerint nem volt arra példa még, hogy a kormányfő ily hosszú vakációra menjen, idén ugyanis körülbelül három hetet töltött Horvátországban az Adriai-tengernél. 

Július végén még csak az volt biztos, hogy augusztus legelején szabadságra megy, egy vagy két hétre. Ehelyett egyből kirepült – azóta sem tudni, milyen költségen – az Egyesült Államokba a CPAC-kongresszusra, az amerikai jobboldal jobboldalának fórumára, amelynek kapcsán Donald Trump exelnökkel is találkozott.

Ezen utazása után viszont eltűnt a radarról, a Facebook-oldalán nem jelentek meg fotót, csak civilek fényképeiből lehetett sejteni, hogy nagyjából merre jár.

A Blikknek egy a miniszterelnökhöz közelálló forrás azt nyilatkozta név nélkül, hogy valóban húzós éve volt Orbánnak, és emiatt szüksége volt egy hosszabb pihenésre. A lazulás annyira jól sikerült, hogy a mindig borotvált Orbán a legutóbbi, Németh Zsolt párttársával készült fotón ősz borostával volt látható.

A lapnak a nyilatkozó forrás azt állította, Orbán a hét második felében hazatér és újra munkába áll.

A Blikk összesítése szerint (hasonló eredményre jutott az Átlátszó is pár napja) augusztus 6-án Brac szigetén egy étteremnél készült róla fotó, aztán nem sokkal később Vis szigetétől nem messze robbant le a motorcsónakja és onnan vontatta be egy éppen arrajáró, és Orbánt éppenséggel nagyon kedvelő horvát újságíró, aki az egész sztorit megosztotta. 

Az előző hétvégén aztán Zoran Milanovic horvát államfővel vacsorázott laza öltözékben a Pakleni-szigetek egyik éttermében. Végül pedig múlt pénteken Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke mellett tűnt fel borostásan, szakállasan és micisapkában Orbán Viktor. A pólóján egy térkép díszlegett, mely Lastovo sziget körvonalait ábrázolta. 

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a Blikk érdeklődésére az unalomig ismert sablonválaszt adta: „Orbán Viktor magánprogramjairól, szabadságáról nem tudok tájékoztatást adni. Amikor lesz a miniszterelnöknek hivatalos programja, arról be fogunk számolni”

Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója is meglepődött a többnapos borostán, de szerinte ez egy szabadság alatt elfogadható.

"A magyar politikában és a Fidesz naptárában a júliusi tusnádi beszéd, valamint az augusztus 20-i nemzeti ünnep között nem történik semmi. Ez mindig is a nyaralás időszaka volt. A kormány meghozta a legfontosabb döntéseket, így Orbán Viktor is megtehette, hogy elutazzon (...) Navracsics Tibor miniszter tágyal Brüsszellel, a kormányülést a miniszterelnök helyettese, Semjén Zsolt vezette, a tűzijátékról az operatív törzs, illetve a szakminiszter döntött. Valójában nélkülözhető volt Orbán Viktor"

- mondta el a lapnak Kiszelly Zoltán.

Forrás: blikk.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Szegény úgy elfáradt.
Hát még mi mennyire...
Tudná az ország nélkülözni... na nem egy Semjénnel pótolva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fideszes gyökér
Jól néz ki!
Leszopnám!
Csomósné Katika (67, Ököritótfülöpös)
gina
Mi a francba fáradt el ez a kipcsák, a zabálás és pénzlopás ennyire nehéz lenne, szemét zsiros tolvaj,,
Horizont
Szegény úgy elfáradt.
Hát még mi mennyire...
Tudná az ország nélkülözni... na nem egy Semjénnel pótolva.
Meszy
Nem Horvátországban volt, hanem Grazban egy elmegyógyintézetben. Csak a szokásos kezelést kapta a gyagyás.
Béla333
Kimerült szegény a milliárdok ellopásában.
Talán pihenjen egy jó nagyot a Csillagban...
Clavigo
Két hétig szívott,, egy hétig józanodott..Közben kiszőrösödött,mint szar a pincében...
Havanagi
Ó szegény feje! Én is így szoktam pihengetni.Félig engedem a kádat-most még lehet,de államosítani készül a fidesz a MIVIZ-et,úgyhogy ennek is rövidesen befellegzik-,kis habfürdő(folyékony szappanból)behunyom a szemem,csapom a habokat,mintha eveznék az Adrián,néha sikongok,mintha dobálózna a kád a tengeren,de tudom nem ment ki senki,úgyhogy csak módjával,mert jön a gázszámla,vízszámla,áramszámla,lehet,hogy már folyékony szappanra sem fog telni a 20%-os infláció beköszöntével,sőt még zuhanyra sem,nemhogy fél kád vízre.Nagyon -nagyon tudom sajnálni szegény dagadékot,akinek ez a sanyarú sors jutott,hogy 3 hetet is dőzsölhet és nem gondol azokra az emberekre,akik soha nem engedhették meg maguknak,hogy életükben akár a Balatonig eljussanak,mert nem mertek elfáradni,csak a család megélhetéséért dolgozni és fizetni mindenre a 27%-os ÁFA-t,mert ha eladósodik,a maffia elveszi a hajlékát,vagy közmunkára itélik,vagy belehal a betegségébe,mert nem telik magánorvosra,hosszan lehetne sorolni.3 hét az Adrián,milyen sajnálatra méltó.
ómió
Az efftársak, viszont, fáradhatatlanok! Már, ha országrontásról van szó!
lampa laz
Mint kiderült semmi szükség sincs erre szarkeverő tolvaj taplóra.
Clavigo
A TEK..., nyaralás után, mikor becsenget a Kolostorba... " Meghoztuk Orbán apánkat,,,hova támasszuk ?? "..
Clavigo
@ómió: Te miről beszélsz,,zsellér ?
ómió
@Clavigo: Majd, ha több eszed lesz, megérted!
mackoka46
Élvezni is kell szegénykémnek a lopott csilliárdokat.
Horizont
@mackoka46: Élvezi? Hiszen több százezer honfitársa ugyanott nyaral.
Mi ebben a kiugró? Ha ott volt végig ugyebár.
Nyírfa
@Havanagi: 09.54

Ezt vizualizáltam! :)))
Horizont
@Nyírfa: Én nem hiszem hogy 3 hétig egyedül lötyögött Horvátországban. Fotót bárki bárhol készíthet. Ha nem hazudoznának állandóan tán hinnénk is nekik, de így?? Soha.
Nyírfa
@Horizont: Megesküdni nem mernék rá, de erős a gyanúm, hogy az idő nagy részében kezelésen volt. Ha ő van a szakállas képeken, akkor az a törődöttség, ami az arcán van, lehet a szedálás nyoma.
Horizont
@Nyírfa: Úgy megváltozott, nem volt ennyire ősz sem.
Nyírfa
@Horizont: 16.27

Igen, ezért is születtek azok a feltevések, hogy a képeken nem ő van, hanem egy alteregója. Vagy fotóshop.
balos
@Nyírfa:Állítólag 33 éve keresik az alteregót,mert az iker tesót agyon üttötte a sors!
lampa laz
@Horizont: Megváltozott, '89-ben, mert addig kőkemény alkoholista volt, onnan kezdve meg egyre hülyébb politikus lett. Bízom bent, h felért a csúcsra és innen már csak lefele lesz neki. Valami nincs nála rendben, az biztos mert ilyen hosszú időre máskülönben nem falcolt volna le. Ragaszkodik ő annyira a hatalma kézbentartására, h ne kelljen azt senkire sem bíznia. Nem hiszem, h van olyan embere akiben vakon megbízik, ha meg van, akkor az naponta az életével játszik. Az igazságot úgysem tudjuk meg soha, mert élete végéig titkosítva lesz.
Ludmilla
@Horizont: a lopás is fárasztó.. állandóan azt lesni,mit lehet meglovasítani..
bence
Ekkora lopásban én is szívesen elfáradnék !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.