Múlt héten jelentette be a kormány, hogy a 4iG vállalattal közösen 49-51 százalékos arányban megveszik a a második legnagyobb hazai távközlési vállalatot.

Jászai Gellért elárulta! Így vált állami tulajdonná a Vodafone

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Vodafone brit anyavállalata szerint az üzletet a vevők kezdeményezték, a 715 milliárd forintos ajánlatra nem tudtak nemet mondani.

„Ez nem államosítás, hanem a kormány egyik legrégebbi nemzetstratégiai céljának a megvalósítása a magán- és állami tőke összefogásával.”

- mondta a 4iG elnök-vezérigazgatója az Indexnek a Vodafone Magyarország felvásárlásáról.

"Több mint egy évvel ezelőtt kerestem meg a Vodafone Group akvizíciós területének vezetőjét azoknak a piaci híreknek a hatására, hogy a vállalat egyes érdekeltségeit értékesíteni szeretné. Az előzetes tárgyalások után ajánlottam fel a kormánynak a kisebbségi tulajdonszerzés lehetőségét”

- mesélt Jászai a milliárdos vásárlásról.

A 4iG vezetője szerint szó sincs államosításról, szerinte ez "a kormány egyik legrégebbi nemzetstratégiai céljának a megvalósítása a magán- és állami tőke összefogásával."

A milliárdos összegről is beszélt Jászai, és reagált arra is, hogy a Vodafone túlárazva adta el magát. 

"Először is tisztázzunk valamit. A 715 milliárd nem vételár, hanem vállalati érték. A kettő egyáltalán nem ugyanaz. A vállalati érték az adóssággal együtt értendő, tehát a ténylegesen fizetendő vételárat az adósság csökkenti, ahogy csökkenthetik más tételek is, amelyek az átvilágítás során merülhetnek fel."

- tette hozzá Jászai Gellért. 

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Én egy olyan, hivatalos (nem orbáni) nyilatkozatot szeretnék végre látni és hallani (pecséttel--papíron), amin az van, hogy mennyit ér valójában az a megvásárolt üzletrész, amit a 715 milliárd mínusz nemtudjukmennyiért vettek.
Mennyit fizetett a magyar állam és mennyi a VALÓS (nem ilyen-olyan módon számolt) érték.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Én egy olyan, hivatalos (nem orbáni) nyilatkozatot szeretnék végre látni és hallani (pecséttel--papíron), amin az van, hogy mennyit ér valójában az a megvásárolt üzletrész, amit a 715 milliárd mínusz nemtudjukmennyiért vettek.
Mennyit fizetett a magyar állam és mennyi a VALÓS (nem ilyen-olyan módon számolt) érték.
Yoda69
@namihami: Na ilyet nem fogsz latni amig orbanek vannak. Titkositva lesz 100 evre.
Nem veletlenul titkositottak a tuzijatek arat is 50 evre.
Macskaszem
Nem látom sehol a magántőkét, mivel a 4iG is állami pénzekkel van kitömve. Olyan cég ez is, mint a többi NER cég. Önállóan, saját erőből a melegvízre valót sem keresné meg.
A Vodafon piaci ára állítólag 250 milliárd körül van, de ha ezeknek nagyon kell valami, megszerzik, bármi áron. Erre rögtön találtak pénzt, csak a tanárok fizetésére nem találnak sehogy sem.
jesz
@Macskaszem: egy kis pihenő után következik a régóta áhított RTL club bekebelezése...Simicska óta tudjuk, hogy már akkor is megvolt a szándék, csak Simicska beleköpött a levesbe...

Nos nemsokára az RTL is le lesz nyúlva...a tanárok fizetésemelése egy piicit várhat...
kereső
És majd egyesül a Yettel -lel, és meglesz orbán álma a gigantikus méretú, sok millió állampolgár mozgását, mindennapi tevékenységét nyomon követni képes és ellenőrizhető cég .Hibrid rezsim, mi okosok???
kereső
Mindeközben a magyar (i)gazságügyi miniszter , varga dekázós judit, meg akarta szerezni Homonnai Gergely számitógépét az olasz hatóságoktól- egyenlőre nem járt sikerrel. Minek kellene az neki vajh???
jesz
augusztus 26.-án kaptam egy sms-t a vodafontól, mely szerint szeptember 01.-től kizárnak a Mobil Lottó szolgáltatásból, mert feltöltőkártyás telefonom van. A szolgáltatásból a feltöltősök kizárásra kerülnek...

Éveken át mobillottóztam, most már nem jó a feltöltős? Mindenáron számlás előfizetésre ösztönöznek?

Szarjatok sünt!
justhpeter
Tök mindegy mit gajdolnak, állami tulajdon a kisebb.
ómió
Pedig a nemzeti tulajdon puszta léte is "kurára" frusztrálja az efftársakat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.