A gazdaságfejlesztésért felelős miniszter az InfoRádió Aréna című műsorának volt a vendége, ahol többek között arról is beszélt, hogy árstopok betöltötték szerepüket, de ezek átmeneti nehézségek kezelésére valók, most már egyre drágább a fenntartásuk – írja a Telex.

Nagy a baj: előbb-utóbb ki kell vezetni az ársapkákat – Nagy Márton szerint fel kell készülni ezek megszüntetésére
Fotó: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án. A kkv-szektor a háborús környezet ellenére is olcsó, elérhető hitelforráshoz jut a Széchenyi kártya program folytatásával – hangsúlyozta Nagy Márton a sajtótájékoztatón. MTI/Soós Lajos

Nagy Márton az üzemanyag-ársapkákkal kapcsolatban azt mondta:

azért léptették őket életbe, mert ársokk érte a gazdaságot. Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet. Ha azonban ez állandóvá válik, akkor az árstopok szerinte nem fenntarthatók.

A miniszter véleménye szerint az intézkedések betöltötték szerepüket. Ugyanakkor úgy gondolja,

az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát, illetve azt is figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű import is beérkezzen az országba.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 23-i kormányinfón azt mondta:

a kormány október 1-jéig fenntartja az ársapkát az élelmiszernél és a benzinnél is, az esetleges hosszabbításról akörül döntenek majd.

Nagy Márton szerint a legfőbb cél most az, hogy az energiavészhelyzetből lehető leggyorsabban kikerüljön az ország. 

A miniszter problémásnak látja az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen által említett uniós energiaár-szabályozó lépéseket. A részleteket még nem ismerik. 

Az áramárak minden uniós országban eltérőek, nincs olyan egységes irányadó ár, mint a gáznál a holland TTF-tőzsde árai

– mondta a miniszter. Nagy szerint nem tűnik túl jó ötletnek erre a „sokféleségre” ársapkát tenni, jobb lenne az áram és a gáz árát elválasztani.

A földgázárral kapcsolatos uniós ársapkás „ötletre” azt mondta, hogy ez szerintük nincs jól átgondolva. A tőzsdei ár maximalizálása nem tűnik jó megoldásnak. Az EU gázfogyasztásának 80 százalékát fedezi importból, főleg orosz forrásból, de ha az unió által megszabott árakat az oroszok nem fogják bevállalni, mondhatják, hogy ilyen áron nem szállítanak, az pedig egy indirekt gázembargó lenne. Ezt a miniszter szerint nem szabad megengedni.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Telex, infostart

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
" Gyurcsányék megszüntetnék a hatósági árakat "...Ja,,mégsem ők ,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Mi húzzuk meg a nadrágszíjat, Orbánék meg közben bevásárolnak cégekből a piacon.
Apfelbaum
Legnagyobb baj az, hogy még nincs rátok rakva a 3 köbméter föld és nem tudott foszlasnak a gusztustalan pofátok mind aki fideszes
percsi
Nincs itt baj, csak a nyakára kell lépni azoknak, akik az országot fosztogatják! Remélem minél hamarabb borulni fog a bili!

Már nem Mészáros Lőrincék a leggazdagabbak
A legértékesebb családi cég 2021-ben a Forbes szerint a Rahimkulov testvérek – e listán először szereplő - Kafijat Zrt.-je lett 366,4 milliárd forint becsült értékkel.
A papa, Megdet Rahimkulov a "Gazprom" képviselőjeként érkezett a rendszerváltás utáni Magyarországra. Amikor egy évtizede visszaköltözött Oroszországba, vagyona gerincét OTP- és Mol-részvényei adták – a pakettek ma már fiai, Rahimkulov Timur és Ruszlán kezében vannak, szinte teljes egészében ezek adják a Kafijat Zrt. értékét.
Rendelkeznek magyar állampolgársággal is.

A leggazdagabb családi cégek: szerintem egy alapos vizsgálat után sokkal nagyobb számok lennének :(
Kafijat Zrt., Rahimkulov fivérek, 366,4 milliárd Ft.
MPF Holding, Felcsuti család, 288,2 milliárd Ft.
Mészáros csoport, Mészáros Lőrinc és családja, 255,1 milliárd Ft.
Bonafarm csoport, Csányi Sándor és családja, 177,0 milliárd Ft.
Jász-Plasztik Kft., Kasza család, 169,3 milliárd Ft.
www.napi.hu/magyar-vallalatok/meszaros-lorinc-csanyi-sandor-leggazdagabb-csaladi-ceg-forbes-felcsuti-tigaz-opus-otp.735704.html
Clavigo
" Gyurcsányék megszüntetnék a hatósági árakat "...Ja,,mégsem ők ,
Néro2
Kezdődik a lobotómiás fitymák beetetése. Jááááj megtámadták a HUN-t a Nemzethy Lopás és Hülyeseggek Rendszerét de mi a gáton vagyunk és eltöröljük az ár sapkát is meg a rizsa rezsit bármennyire is nem akarja a Gyúúúcsány meg a gonosz Prüsszel. Mert ez a jövő... és ezt így a konda vísítva éljenezve fogja bevenni. Mert már azt se tudja mit hazudtak neki pár hónappal ezelőtt.
Jut eszembe a fő sertés megették már a cápák a Horvátoknál? Neeem ? Pedig elkelne egy jó hír is.
Mondjuk egy ilyen sapkalevételt teljesen rendjén valónak tartanék.
uploads.disquscdn.com/images/861a691ab71b0ffefa7eddac4a46d6cad0bccaac2c2fd6a492ac4c9df5a44244.jpg
human
Mikor az ellenzék mondta, hogy tarthatatlan lesz az ársapka hatalmas felháborodás volt ezen. Mikor Márki-Zay azt mondta, hogy a valódi rezsicsökkentés a szigetelés, a fűtéskorszerűsítés és a napelem kardélre hányták érte.
És kire szavazott a nép? Orbánra, aki azt hazudta minden kedvezmény megmarad.
magyar1
Az oroszoknak nem érdeke elégetni a gázt a levegőbe, állítólag most ezt teszik, a hülye unios vezetők szankciójai miatt.
Az unio vezetői meg usa segget nyalva inkább az európai állampolgárokat véreztetik ki.
balos
@magyar1: Orülj,mert nem egyedül vagy nemzethyleg is kretén!
Toller Béla
Az árstoppok nem töltötték be szerepüket, mert nem is tölthették be. Most, amikor majd szépen megszüntetik őket, egy csapásra elszegényedik a magyar családok háromnegyede. Ez lett volna a szerep, amelyet be kellett tölteni ? Vagy éppen most kezdődne a szerep, de - mit tesz a tudatlanság - meghal a főhős ?
volvós
Inkább nagymarci kislányt kellene " kivezetni "az istállóból/disznóólból...
ómió
A végletekig semmi nem finanszírozható!? Na, ne má'!!!
magyar1
@ómió: Nem bizony, a magyar milliárdosok a végletekig nem finanszírozhatók.
Nessy
Ezt pártunk és kormányunk már a választás előtt is tudta, de lelkesen szédítette a híveket a hatalomért! Az osztogatást viszont képtelen abbahagyni, ergo egyre üresebb lesz a kassza! Bár az infláció és a 27% ÁFA komoly bevételeket produkál! Nyugdíjas szavazók jöhet a hozsanna! 25% infláció, 8,9 % nyugdíj emelés! Gondolom tu erre szavaztatók! Mi többiek meg szívunk, mint a torkos borz! A határon túli szavazókat meg ez nem érinti, őket a potya milliárdok érdeklik, az meg megy a jövő érdekében, a mi adónkből!
ómió
@magyar1: Merthogy a magyar milliárdosok az ársapkából finanszírozottak? És minden gyagya szerint?
Aki Én
@ómió: De hát a gazdád ezt hazudta áprilisban. Már törölted ezt is, te bolsi csicska?
percsi
@ómió: Merthogy a magyar milliárdosok az ársapkából finanszírozottak? És minden gyagya szerint?

Az ársapkából nem finanszírozottak, más néven, más forrásokból bőségesen pótolják, eddig is ezt tették, nem fognak elszegényedni!
Az ársapka is kamu, etetik a sok gyagyást, örülnek, miközben többet fizetnek a kelleténél.
Merthogy az elmúlt 12 évben, évente több milliárd nyereséget vettek ki az állami szolgáltató cégek vezetői, a 9 éves rezsicsökkentés mellett is.
A ruszkik egy-két éven belül a gázukat esetleg saját maguk elgázosítására fogják felhasználni, mert Európa más forrásokból fogja beszerezni. Maguk alatt vágják a fát, elképzelték, hogy az országok eltűrik azt, hogy több százezer embert gyilkoljanak le egy darabka földért, ami megállapodás szerint már nem az övék.
Peller Anikó
"előbb-utóbb ki kell vezetni az ársapkákat"

Ez nyilvánvaló, viszont remekül lehetett vele választást nyerni. Ja, hogy hazugsággal?

Beleőszült a kis görény? Látja már a végét, trgoviste nincs már mesze ahogy megy el az esze.
ómió
@Aki Én: Sikeresen a "Zorbánra" hazudtad, hogy ezt hazudta, bolsiék fajkreténje!? Gratula!
ómió
@percsi: Szóval, az ársapkából nem finanszírozottak! Akkor, "lécci", világosítsd fel erről te is @magyar1: és @AkikretÉn: efftársaidat is, megtoldva mindezt az ársapka kamuságával, ergo, hogy mennyivel "haladóbb" és "efftársibb" is a "szent piaci ár" vásárlói megfizetése! Remélem, te így tankolsz és a gázszámládat is "adekvátan" fizeted! Amúgy meg ne a ruszkikat féltsed, hogy megcsömörlenek a saját gázuktól, hanem sokkalinkább a nyugat-európai "okostársaidat" a januári megfagyástól!
Nessy
@ómió: Nem hallgattad év elején Orbán Gulyás Gergely, és a szóvivők által naponta háromszor elmondott választási programot ? Nem olvastad az óriás plakátokat? Hiba volt! Mert akkor most nem írnál ilyen valótlan állítást.
ómió
@Nessy: Mi "valótlant" véltél fellelni?
Nessy
@ómió: Naponta többször elmondták, reklámozták, kiplakátolták, hogy megőrzik a rezsicsökkentést, nem lesznek megszorítások, mert azt csak az ellenzék akarja.,eltörölni, és megszorításokat bevezetni. Nos győzött a fidesz, ígéret feledve!
percsi
@Nessy: A fidfirkászoknak nem az a dolguk, nem azért kapják a közpénzt, hogy a valós tényeket elismerjék, hanem pont az ellenkezője. Ezért nem érdemes nekik magyarázni, mert kötekedés lesz a válasz.
Nessy
@percsi: Igazad van! Már párszor belesétáltam ebbe a csapdába! De mindig reménykedek, hogy a kész tényeket legalább elismerik.
ómió
@Nessy: És azt is "reklámozták, kiplakátolták", hogy az akkori 2-3-szoros áremelkedéseken túl előre látják a fogyasztói árakhoz képest akár tízszeres áremelkedéseket is, meg, hogy az így jelentkező árszakadékok betöméséhez szükséges pénzmennyiség végtelen!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.