Akkor most hogy is van ez?

Orbán Viktor zavaros bejelentést tett: „Európa kifogyott az energiából” – „Nálunk nem lesz energiahiány”Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor szombat délelőtt nemcsak Kötcsére készül, hanem magvas bejelentéseket is tesz. Úgy látszik viszont, hogy legutóbbi bejelentésén még lett volna mit finomítani, ugyanis egymásnak ellentmondó állítások vannak benne az energiavészhelyzetet illetően.

Ha le akarunk ásni a gondok mélyéig, akkor mindig ugyanoda lyukadunk ki: az energia kérdéséhez. És a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából

– kezdi a bejegyzést. Ezután azt fejtegeti, hogy máshonnan kell idehozni az energiát ahhoz, hogy a kontinens működni tudjon. 

További probléma, hogy az energia, ami Európába érkezik, drága

– jegyzi meg, majd egyáltalán nem összefüggően folytatja: „Ennek ellenére harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal. Meg kell őket győzni, és ez az érvelés egy valódi harc, hogy különböző energiaforrásokat – szén, atom, gáz – ne zárjunk ki a lehetségesek közül.”

Ezután arról ír, miért problémás, hogy a háborút indító Oroszországgal szemben különböző szankciókat vetnek be – ám ez nem újdonság, ezt gyakran megteszi mostanság.

Majd végképp megzavarva az olvasót, azzal zárja a sorait, hogy: 

Először is szeretném világossá tenni, hogy Magyarország, illetve a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza. Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.

Mindezt teljesen ellentmondásos az induló gondolattal.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mindig úgy beszél Európáról, mintha Magyarország nem a része lenne ennek a földrésznek, mintha 2004. május 1 óta nem lennénk teljes jogú tagjjai az Uniónak. Vagy van egy másik Magyarország is, amelyben orbán és állampártja él???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Te rohar dagadt cigány, a nép pénzéből veszed a drága gázt te elmebeteg, és ütögeted a vállad, már ennivalót sem tud megvenni a szegény nép,,te szemét patkány, a sok hülyitett fogatlan 1 Bites hisz már csak neked- takarodj már el...
gina
@Shikari: Ilyen elmebeteg buzi románok hisznek csak ennek a patkánynak.. gratiulálok 1 Bites, tudjuk hogy hülye és korlátolt vagy csak ne hirdetnéd
amortizáltok
majd február végére kiderül ugye vitya ???és akkor na mond csak lassan hogy meg is értsük !
balos
@Pegero: Veszed?Akkor jó étvágyat hozzád!
Toller Béla
Itt valami félreértés van ! AZ EU nem fiogyott ki semmiből, a magyar önkorkáőnyzatok viszont nem kapnak ajánlatot energiaszállításra ! Hé, te ott, miről beszélsz ?
ómió
Szóval, már megint a tényeket konstatálta!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.