A Klubrádió számolt be arról, hogy a Központi Statisztikai Hivatal körlevélben értesítette munkatársait, hogy a hideg időszakban melegedőszobákat alakítanak ki, ahol az átfagyott munkatársak felengedhetnek.

Így készül a télre a KSH: melegedőszobákkal
Fotó (illusztráció): Pixabay

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gulyás Gergely a Kormányinfón jelentette be, hogy kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél és az állami tulajdonú gazdasági társaságoknál. Ami azt jelenti, hogy a fűtési szezonban 18 fok lesz az állami intézményekben. Az intézkedés egyébként szabálysértő.

ülőmunka esetén fél méter magasan 20–22 fokot kell biztosítani, ami azt jelenti, hogy ez a 18 fok az ülőmunkát, szellemi munkát végzőknek egészségügyi kockázatot jelent.

A Klubrádió kérdésére a Központi Statisztikai Hivatal kommunikációs osztálya azt írta, hogy „eleget téve az energiatakarékossági elvárásoknak, ugyanakkor szem előtt tartva munkatársainak igényeit”, jelen pillanatban is dolgoznak „az energiamegtakarításra vonatkozó intézkedési terven”.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a KSH-n kívül máshol is lesznek-e melegedőszobák a közigazgatásban.

Forrás: 444.hu, Klubrádió

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
18 fokon vegyenek fel bundás bugyit az ülő munkához. A nagyanyáinknak még a ruhatárához tartozott.
vacsi
@Ábel: Meg a "lélekmelegítő", azaz a mellény is... A mamuszról nem is szólva (na, nem a Jakab-félére gondolok...).
emerencia
A munkahelyi gyötrés általános a magyar munkahelyeken, nem zavar senkit, ha a kolléga mire nyugdíjba megy egészségileg leamortizálódik. Másik szokás a dolgozókat "szellemi" és "fizikai" kategóriákba sorolni. Így lesz pl. az adott munkához semmiféle képesítéssel, intelligenciával nem rendelkező valaki valakijéből adatbepötyögő irodista, az éveket tanult, szakmához értő munkatársakból pedig lenézett, lekezelt un. dolgozó. Most már azt is tudjuk, hogy fázás szempontjából is vannak "szellemiek" és " fizikaik". A gyakorlatban ez úgy működik, hogy az irodában jó meleg van, a többi helyen pedig cidri. Nem hiszem, hogy ez az idén másként lesz.
ómió
Bizony, a "szent piaci árakért meg kell küzdeni"!
117
8K-s tévén kandalló (nem ez melegít fel, hanem a kint hagyott árcédula - amikor rájön a magyar paraszt középosztálybeli, hogy uniós szinten qrvára nem középosztálybeli!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.