Egy jó barát segít, ha baj van.

Magyarország 11 700 adag koronavírus-vakcinát küld Montenegrónak – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

Szijjártó Péter: "Meghallva barátaink kérését, 11 700 oltást küldtünk Montenegróba"

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán azt írta: az Ukrajnában folyó háború miatt kevesebb szó esik a világjárványról, de a helyzet sajnos az, hogy a járvány továbbra is itt van, így sok ország küzd még mindig nehézségekkel az oltások miatt.

Ennek következtében több ország is kért segítséget Magyarországtól, és "akin lehet, azon természetesen segítünk", mivel Magyarországon a kormány időben gondoskodott arról, hogy legyen elegendő vakcina a magyar emberek életének és egészségének megvédéséhez – közölte a miniszter.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt héten Kárpátaljának segített a kormány 41 ezer Pfizer-vakcinával, most pedig – tette hozzá – Montenegrón a sor.

"Meghallva barátaink kérését, 11 700 oltást küldünk Montenegróba annak érdekében, hogy a lakosság átoltottsági szintjét növelni tudják és ezáltal meg tudják védeni a montenegrói emberek egészségét"

- írta Szijjártó Péter.

Magyarország érdeke, hogy a Nyugat-Balkán területén nyugalom, stabilitás, béke és fejlődés legyen – hangsúlyozta. "Ezért minden egyes olyan kérdésben, amiben segítséget tudunk nyújtani, állunk a nyugat-balkáni barátaink rendelkezésére." Ez most 11 700 vakcinát jelent, amely ezekben a percekben indult el Montenegróba – írta Szijjártó Péter a közösségi oldalán.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Pitike az Ilyennek mint te vagy nincs barátja csak tettestársa van. Petipumpák 300 MILLIÁRDJÁT vissza tetetted már a kaszába? , hogy a rák egye meg azt a tolvaj fajtádat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Szívesen ,Pötyike..!! Elvégre ezért adózom..!! Mennyit is szakítottatok ezen a " vakcina-bulin "..?
Juhász István
Csaxóóóólok ! Montenegrón kivül még sok- sok ország bajban van, vagy lesz. Egyszerű a képlet. Magyarország egy KŐGAZDAG ország, és kellő időben, megfelelő mennyiségben felvásárolja a vakcinákat, amiken persze nagyot lehet kaszálni. Lásd a Mao- könnye nevűt. Amelyről UTÓLAG a Rusvai is nyilatkozta, hogy hiba volt az alkalmazása. Aztán, ha már jól begyűjtottük a vakcinákat, kezdhetjük is SZÉTOSZTOGATNI, hiszen nekünk VAN MINDEN BŐVIBEN, TUDUNK SEGITENI. Pénzt is szórjuk, kapott már segitségül Bosznia, Hercegovina, Horvátország, Szerbia... Minek is adna nekünk az EU, ha nyilvánvalóan azonnal szétosztanánk mindenféle külfoldi országokba. A legtöbbet persze Erdélybe.
ómió
Most meg ennyi volt a "lejárat előtti"?
ágimami
"Egy jó barát segít, ha baj van."

Ez egy nagyon szép mondat, kár hogy nem a Magyaroknak szól!!!:DDD
kereső
@Gazella: Honnan tudod, hogy nem tankoltak fel időközben putyin lábvizéből?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.