Az oroszokra kiszabott uniós szankciók, amelyeket a magyar kormány is megszavazott, az ingatlantranzakciókat is ellehetetlenítik, nagyon korlátozottan kapnak csak közigazgatási engedélyt az ingatlanvásárláshoz, így nem tudják magánszemélyként ingatlanba fektetni a pénzüket.

Az uniós szankciók miatt eltűntek az orosz vevők a magyar ingatlanpiacról

Fotó: pixabay.com

A vásárlást megkísérlők egyharmada sem jut el az engedély megszerzéséig – számolt be cikkében a vg.hu, amelyet a 24.hu idéz.

Anyagilag is beszűkült a mozgásterük, financiális gondokkal küzdenek az orosz érdeklődők, hiszen a bankszámláikat befagyasztották, és nincs lehetőségük új számlát sem nyitni. Így egyáltalán nem, vagy csak nehezen jutnak hozzá a megtakarításaikhoz. Akinek Magyarországon van ingatlanbefektetése, az is inkább eladni vagy hasznosítani próbálja.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Az csak jó, ha tisztul a levegő. A kínaiak is haza mehetnének.
Namely
@nyuggerpasi: ingatlanos, aki adja-veszi, ingatlanfejlesztő, akik abból élnek, hogy másoknak lakásokat építenek, bank amelyik a hitelt adja a projekthez, a lakni vágyó, akinek nem jut, mert nem indítanak új lakásprojektet, mivel már annyira nem éri meg, állam, önkormányzat, akiknek emiatt kevesebb lesz a bevétele, és a végén ott vagy te is, te idióta nyugger, akinek nem jut pénz a havi nyugdíjára, bár érted valóban nem kár, mert hülye, idióta vagy.

@Nyírfa: a fenti neked is szól.

A cikkhez: "a szankciók működnek"
Igen.
Visszafelé.
namihami
Nem fogunk a Balaton-frelvidéken oroszul hallani minden harmadik mondatot? Nem lesz könnyű elviselni!?!?!
Nyírfa
@Namely: Van egy ötletem: építsenek a magyaroknak, és legyen annyi pénz a zsebünkben, hogy évente többször is élvezhessük Hévíz gyógyító erejét, majd megtérhessünk a saját kis bungalóinkba. Tovább megyek: az egyetemista gyerekeinknek tudjuk bérelni lakásokat, sőt, vásárolhassunk is, hogy ne mamahotelben tengessék az életüket a tanulmányaik befejezése után is. Nem tudom, hallottál-e már róla, hogy Magyarországon óriási a lakhatási válság, miközben az otthonteremtési program helyett irdatlan mennyiségű pénz ment és megy el most is határon túli fejlesztésekre, beruházásokra, politikai beavatkozásokra, itthon pedig a fidesz milliárdosainak a támogatására, hogy a teljesen felesleges befektetésekről már ne is ejtsek szót, mert azokról már unásig beszélünk itt is. Lenne itt mindenre pénz, a fidesz idióta szavazóira is, ha arra használnák a hazai és az uniós forrásokat, amire azok valóak - a közösség javára: lakhatás, oktatás, egészségügy, ilyen apróságok, amelyek igazán eltörpülnek amellett a veszteség mellett, hogy az oroszok ingatlanbefektetései akadályozva lettek. Igazán borzasztó.
Azért van még ennél is elképesztőbb: a butaság, amely a XX. század első felébe röpítette az országot. Legyél rá büszke, légy boldog, végül is a maga nemében ez is eredmény, nem is kicsi.
Namely
@Nyírfa: "Van egy ötletem: építsenek a magyaroknak"
Jó ötlet, de amennyiben ők nem veszik meg, akkor fuccs, nem?
"és legyen annyi pénz a zsebünkben, hogy évente többször is élvezhessük Hévíz gyógyító erejét, majd megtérhessünk a saját kis bungalóinkba"
nálam ez a helyzet. Ja, ezért tennem is kellett.
"Tovább megyek: az egyetemista gyerekeinknek tudjuk bérelni lakásokat, sőt, vásárolhassunk is, hogy ne mamahotelben tengessék az életüket a tanulmányaik befejezése után is."
Ez sem lenne gond, ha mindenki megtanulta volna, hogy a kapitalizmusban ahhoz, hogy előre juss, tenned is kell valamit (kérlek ne gyere a szokásos dumával, hogy Mészáros Lőrinc).
"Nem tudom, hallottál-e már róla, hogy Magyarországon óriási a lakhatási válság"
Mert mindenre szórják a pénzt, nincs szabályozva a városi élettér, nem tartatják be a törvényeket. De erre nem az a válasz, hogy ami üzlet van, azt is kitiltjuk, mert attól nem lesz jobb.
" fidesz milliárdosainak a támogatására"
a Fidesz előtt is lakhatási válság volt
"ha arra használnák a hazai és az uniós forrásokat, amire azok valóak"
mire valók? Mennyivel van előbbre Spanyolország? semennyivel sem.
"Azért van még ennél is elképesztőbb: a butaság, amely a XX. század első felébe röpítette az országot."
Azért érdemes megnézni, hogy mennyivel élhetőbb volt pl Budapest 1912-ben. :)
(tudom, nácizni akartál, de akkor pontosítsd)
A gond az, hogy fogalmad sincs mi történik. Azt hiszed, hogy az eus pénzek valaha fejleszteni fognak egy perifériához tartozó országot, vagy ezeket azért adják, hogy neked jobb legyen. Nézd meg, hol hoztak bármilyen eredményt. Elmondom: sehol. Mert nem az volt a céljuk, hanem a függésben tartás.
"igazán eltörpülnek amellett a veszteség mellett, hogy az oroszok ingatlanbefektetései akadályozva lettek"
Tegyük fel. De:
1. akkor miért van recesszióközeli állapot a többi államban is?
2. miért kellene nekünk akár 1 forinttal is hátrányosabb helyzetbe kerülnünk Ukrajna miatt?
ómió
Miért? Efftársilag ki, mire számított!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.