A KDNP már hétfőn közölte, hogy "fake news", miszerint képviselőjük, Mihálffy Béla részt kívánt venni a rendezvényen. A szervező Vitézi Rend szerint azonban Mihálffy eredetileg beszédet mondott volna, de aztán ezt visszamondta.

Mint ismert, az utóbbi napokban többen is – Botka László szegedi polgármester, a helyi Momentum, de a Mazsihisz elnöke, Heisler András is - tiltakoztak az ellen, hogy a magát Vitézi Rendnek nevező szervezet Újszegeden a Délvidék Házánál emlékművet akar állítani Horthy Miklós volt magyarországi kormányzó tiszteletére. 

Elhalasztják az újszegedi Horthy-emlékmű felavatását, amin egy KDNP-s parlamenti képviselő is részt vett volna

Fotó: Facebook/Mihálffy Béla

Az ügyhöz hozzátartozotott, hogy a szervezők olyan plakátot közöltek a honlapjukon, melyen szerepelt, hogy egy szegedi KDNP-s (fideszes) országgyűlési képviselő, Mihálffy Béla is felszólal a Délvidék Házban zajló rendezvényen (amely leginkább Horthy országlására, az 1944-es kiugrási kísérletre fókuszált, többek között Szakály Ferenc történész is tart előadást). 

A KDNP hétfőn azt közölte, hogy "fake news", miszerint képviselőjük, Mihálffy Béla részt venne a rendezvényen.

A Szegeder.hu ennek kapcsán megkereste a szervező Vitézi Rendet – mivel a meghívójukon ott állt, hogy Mihálffy is fel fog szólalni –, akik hétfő este azt válaszolták a megkeresésre, hogy "az eredeti tervek alapján Mihálffy Béla képviselő úr beszédet mondott volna, viszont ezt a szándékát visszamondta."

A Vitézi Rend azt is elárulta a lapnak, hogy az október 15-re tervezett emléktábla-avatást elhalasztják egy későbbi időpontra.

Forrás: szegeder.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

VASTAGBŐR
@Shikari: Mert nem látnak at orruktól ... a bőrdarabot se látták anno lemetszve .. ez olyan amikor nem látja a fától az erdőt, de mégsem olyan, amúgy erdő sincs mert kivágták. Bőrdarab nélkül nem vehetnek részt ilyen eseményen .. fájhat a dolog. Tessék elmenni visszavarratni és beilleszkedni. A saját tradíciójuk is fáj nekik ... ezek még magukkal is harcolnak ... xD

alfahir.hu/2013/06/25-22
www.valaszonline.hu/2021/05/12/mazsihisz-emih-zsidosag-vita-hatter/

"A KDNP már hétfőn közölte" - de már eleve ennek a sornak sincs értelme .. ha így kezdődik valami .. de a többinek se nagyon. Nem szabad ilyen cikkekre időt fordítani Shika ..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Nem Sándor az a Ferenc?! Mondjuk, szarni rá, féreg mindenképpen!

magyarnarancs.hu/belpol/xyz-92114
vacsi
Mi az a "fake news"?! Én eddig azt hittem, hogy Magyarországon vagyok, magyarok között. De úgy látszik, tévedtem.
Horthyról meg beszélni is kár.
orsos vendel
@Emmersson71: Kiszaradt a pofaja, orsosnak...
ómió
@Eladott Ország: Már te is ott tartasz, hogy még a saját tetvesbolsi efftársaid felismerésére is képtelen vagy!? Ragályos bolsi elmebaj-vírus terjed köztetek, efftársak között!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.