Két hónapos haladékot adhatnak Magyarországnak a tagállamok, hogy a vállalt 17 pontos korrupcióellenes intézkedés-csomagot teljesítsék – írja a hvg.hu.

Haladékot kap az Orbán-kormány a korrupcióellenes intézkedésekre
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán

Független sajtóértesülések (például a Bloomberg vagy az AFP) szerint az uniós tagállamok nagykövetei szerdán megállapodtak abban, hogy

Magyarország két hónap haladékot kap arra, hogy végrehajtsa a korrupcióellenes intézkedéseket. A döntést a tagállami bel- és igazságügyi miniszterek csütörtökön erősítik meg.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hvg.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@mackoka46: Jelenleg mar nincs mit! A kasszában csak a hitel papírok vannak, amit az ország fizet vissza!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Peller Anikó: Hogy fogyott volna el? Mit gondolsz mi után számítják havonta az MNB alapítványok az árfolyamnyereségeket?
Peller Anikó
@verőce21: Így: Olvastasd fel magadnak, ha másképp nem megy.

"2021 végén Magyarország rövid lejáratú külső adóssága 26,7 milliárd euróra rúgott, melyekre az akkori, 38,3 milliárdos devizatartalék még fedezetet nyújtott. Ám a 11,6 milliárdos különbség március végéig 3,7 milliárdra szűkült, ez pedig azóta csak tovább csökkent, így szakértők szerint Magyarország pénzügyi helyzete rosszul áll."
verőce21
@Peller Anikó: És mi van, ha "csak" 31 mrd euro a pénztartalék? Semmi!
Plusz a 90-93 tonna aranykészlet...!
Peller Anikó
@verőce21: Te nem tudsz olvasni nyilván.

2021 decemberben: devizatartalék 38.3 milliárd euró
ebből rövid lejátatú külső adósság 26.7 milliárd euró

tehát már decemberben is csak 11.6 milliárd eurós tartalékkal számolhatsz.

Ez a 11.6 milliárdos tartalék márciusban már 3.7 milliárd euróra szűkült. Sehol nincs 31 milliárd, az nem tartalék hanem adósságfedezet, nem gondolom, hogy érted tehén létedre.

A 96.5 tonna tungsten arany egy éve volt meg, amikor vajda apánk megtekintette valamilyen altruisztikus okból. Azóta egy hang nincs róla, gondolom elpárolgott.
Yoda69
Addig is zuhan a forint is emelkedik az inflacio.
Kivancsi vagyok mikor unjak meg az emberek, remelem nem az ongyilkossagot valasztjak, mint az nyugdijas hazaspar. Eleg O1G-t kivonni az egyenletbol.
verőce21
@Peller Anikó: @Horizont: Mindketten azzal léptetek elő, hogy "semmi pénze nincs már a kormánynak", ami természetesen nettó hazugság.
Most azzal küzdetek, hogy bizonyítsátok, hogy az MNB 31-36 milliárdos eurótartaléka nem is olyan sok, a 96 tonna aranykészlet mellett...!
Nem érzitek a dolog pikantériáját...? :) - Mert enyhén szólva is röhejesek vagytok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.