A baloldal meg akarja fúrni a pedagógusbéremelést – közölte a Fidesz a Demokratikus Koalíció (DK) nyilatkozatára reagálva.

Reagált a Fidesz a DK nyilatkozatára: Ha Gyurcsányékon múlna, a pedagógusoknak eddig se és ezután sem lenne béremelésFotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán

Szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták:

a baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógusbéremelést, hiszen egyfolytában azért áskálódnak Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a további pedagógusbéremelést is fedeznék.

Közölték: a Fidesz-KDNP szerint is emelni kell a tanárok fizetését. Ezért az Országgyűlés már elfogadott számos olyan javaslatot, amik az uniós forrásokhoz történő mihamarabbi hozzájutást segítik elő, de ezek közül a baloldal egyiket sem támogatta.

Ha Gyurcsányékon múlna, a pedagógusoknak eddig se és ezután sem lenne béremelés

- fogalmaz közleményében a Fidesz.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta:

a DK követeli, hogy vegyék vissza a jogtalanul kirúgott tanárokat, vonják vissza a tankerületi büntetéseket, adják vissza az önkormányzatoknak az iskolákat és a tanárok kapják vissza a sztrájkjogot.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polgarb
Ha jól emlékszem egyszer épen egy szocialista kormány emelte meg a pedagógusok bérét jelentősen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
Azért a pofátlanságnak is van határa. Az EU soha nem adott eleve béremelésre pénzt, csak aki kizárólag M1 - et néz, az ezt beveszi. Apropó, bizonyos szerveknek van pénz béremelésre, ki érti ezt...
Jozefina
Ezt honnét veszi okos tojáj!!?? Azt viszont mindenki tudja, hogy a fidesz-kdnp nem is akarja emelni a pedagógusok bérét.
ómió
Nem "reagálni" kéne! Leutánozni! Kirúgni párezer bolsit, a maradéktól lenyulni egy havi fizut és mindjárt beállna az "efftársi elégedettség"! Ahogy anno, a Böszme idején!
telegdilaci
@polgarb:Mivel nem rajtuk múlik a pedagógusok béremelése így most sincs,az elkövetkező időkben valőszínü hogy nem is lessz!
telegdilaci
@ómió:Mit is csinált a böszme ha azon múlna a Pedagógusok béremelése az egész Fidesznek el kellene takarodni a közéletből mivel ott mindenki bolsi! Így jó?
ómió
@telegdilaci: A múlttal együtt talán már azt is "végképp elttörölted", amit Böszme efftárs művelt? Emlékeztetőül: iskolák százait záratta be, kirúgott 14000 tanárt és a maradéktól lenyult egy havi fizut! A most a nyálukat verő bolsevik "szakszervezetek" legnagyobb megelégedésére, hiszen arra egy mukkjuk nem volt, lapítottak, mint szar a fűben! Innét fűzzed tovább efftársiasan, hogy kinek is kéne eltakarodnia a közéletből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.