Mint az ismeretes, a magyar kormány azonnali hatállyal elbocsátotta Baranyai Gábort, a Brüsszeli Állandó Képviselet Coreper I. nagykövetét. Ő volt az EU-hoz rendelt magyar diplomácia második legmagasabb rangú vezetője.

Ahogy arról a Politico című brüsszeli lap elsőként beszámolt, alig néhány órát kapott csütörtök este, hogy az irodáját kiürítse, és végleg távozzon a magyar követségről. Mindez éppen akkor történt, amikor Orbán Viktor két sarokkal arrébb energetikai ügyekről tárgyalt a többi tagállam vezetőjével.

Mivel Baranyaihoz tartoztak az energetikai kérdések is, felmerült, hogy az éppen zajló csúcstalálkozóval lehet összefüggésben a felmentése. A 444.hu péntek délelőtt több, a brüsszeli magyar ügyeket jól ismerő emberrel beszélt, és az derült ki, hogy ez a feltételezés téves volt. Baranyai gyors eltávolítása mögött inkább más okok lehetnek, és elküldésével már több mint egy hete is megpróbálkozott az igazságügyi minisztérium.

Baranyai csupán egyetlen mondatot kívánt nyilatkozni:

“A kirúgásomat métlánytalan, jogellenes és indokolatlan eljárásnak tartom, és meg fogom támadni a rendelkezésemre álló minden jogi eszközzel.”

A 444.hu úgy tudja, hogy a 2020 óta Brüsszelben dolgozó nagykövetet már több mint egy hete rá akarták venni a távozásra. Ennek részleteiről a portál cikkében olvashatnak. 

Forrás: 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A cím azt sugallja, csak félig menesztették, talán azért írja, hogy menesztet.
CsipkeRózsa
Javították a címben az elírást, most már valóban menesztett lett.
balos
Kell a poszt valamelyik ,most születő fideSS apró vadnak!
rebel
A magyar érdekeket szolgálta és nem az oroszokét - ez nem tettszett a Fidesznek.
gina
Ez is lecsúszott az ereszröl, gondolom a német kancellár seggét fogdosta,,,,,,
ómió
Nehogy má' a "Zorbán" mondja meg, kivel is akar együtt "dógozni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.