Magyarország az áremelkedésekkel járó megélhetési válságból csak az európai támogatások segítségével tud kilábalni, ehhez a kormánynak a jogállami normákat kell betartania például szigorú korrupcióellenes intézkedések bevezetésével, az Európai Uniónak pedig az önkormányzatok szerepét érdemes erősítenie – írta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

Karácsony kezdeményezésére az Európai Bizottság és 17 ország nagykövete és képviselője jött el a Városházára, hogy az uniós forrásokról tárgyaljanak
Fotó: Facebook

A főpolgármester bejegyzése szerint kezdeményezésére az Európai Bizottság és 17 ország nagykövetei és képviselői a Városházán tárgyaltak csütörtökön az uniós forrásokról.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "a tomboló infláció és az elszálló energiaárak miatt a magyar emberek, a vállalkozások és az önkormányzatok többsége rettentő nehéz anyagi helyzetbe került."

Az egész ország érdeke tehát, hogy mielőbb megkapjuk az uniós forrásokat

- mutatott rá.

A főpolgármester azt írta:

az uniós pénzekről a végső döntést az Európai Tanács fogja meghozni, amelynek az országok vezetői a tagjai, ezért is volt fontos a csütörtöki nagyköveti találkozó, hogy a diplomáciai képviseletek tisztségviselői első kézből értesüljenek a magyar jogállamiság helyzetéről és a hazai önkormányzatiság túlélési esélyeiről.

Hozzátette:

Magyarország az áremelkedésekkel járó megélhetési válságból csak az európai támogatások segítségével tud kilábalni. Ehhez a kormánynak a jogállami normákat kell betartania, például szigorú korrupcióellenes intézkedések bevezetésével, az EU-nak pedig az önkormányzatok szerepét érdemes erősítenie

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha az EU célirányosan, konkrétan annak adja a pénzt, akinek szüksége van rá, akkor jöjjön, de ha Orbánon keresztül jönne, akkor inkább még ne!!! Az önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, stb nagyon is kellene a pénz, de nem lehet hagyni, hogy Orbán játék szere legyen sok milliárd EURO!!??
Nessy
@Jozefina: Mintahogy abból az uniós pénzből sem láttak egy fillért sem a civilek, akik a legtöbbet segítették az ukrán menekültek első hullámában érkezőket! Az a százmilliárd a kormány zsákmánya lett!
ómió
Bizony! A "korrupciómentesség" kizárólag sms-ben "kötött" szerződések útján biztosítható "EU-konform" módon!
Edebácsi
A beszélgetés jobban oldja a problémákat, mint a parancsszó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.