Ugyan a Balti-államok hivatalos adatai még rávernek a magyar inflációra, a hazai számokban annyi a torzítás és kozmetikázás, hogy közelebbről megvizsgálva tisztán látszik, hogy a magyar maginfláció messze kenterbeveri az egész régiót. 

Tragikus helyzetben Magyarország, Európában messze itt a legrosszabb az inflációs helyzet

A jelenlegi helyzetben a hivatalos inflációs mutatót országonként nagyon erőteljesen befolyásolja, hogy a nemzeti gazdaságpolitikák milyen támogatásokkal, szabályozásokkal térítik el az árakat a piacitól, illetve hogy a monetáris politika által nem befolyásolható élelmiszer-ársokkok országonként mekkorák – írja a Portfolio.hu.

Érdekes adalék, hogy a rekordmagas árindex annak ellenére alakult ki, hogy a kormány néhány alapélelmiszer árát az árstopokkal leszabályozta. Arról megoszlanak a vélemények, hogy az élelmiszer-árstopnak mi a hatása.

A jóindulatú értelmezések szerint az élelmiszerdrágulás még nagyobb lenne az árszabályozó lépések nélkül, mások szerint viszont a kiskereskedelmi szegmens az itt ért veszteségekért más termékek áremelésével teljesen kárpótolja magát. Sőt, az extrémebb értelmezések még azt is felvetik, hogy a kiskereskedelmi szektort ért hatások (az árstopok mellett a különadó és egyéb üzenetértékű szabályozó lépések) okozta puskaporos hangulatban az üzleti bizalom olyan mértékben sérülhetett, hogy árstopok nélkül valójában kisebb lenne az élelmiszerek áremelkedése. 

További részletes elemzést a Portfolio.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Portfolio.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nem véletlen költünk milliárdokat propagandára. Valahogy meg kell magyarázni az ómió és tehén féle félkegyelmű agyhalottaknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Viszont mi vétóztunk a legtöbbet!...
Aki Én
Nem véletlen költünk milliárdokat propagandára. Valahogy meg kell magyarázni az ómió és tehén féle félkegyelmű agyhalottaknak.
Nessy
Ezt már idestova két éve tudjuk, érezzük! Kivéve a kedvezményezetteket, és a bigott híveket! A híveket kielégíti naponta háromszor a Gyurcsány, Brüsszel szöveg, még ebéd helyett is!
csak úgy....
a hívek majd megkeresik az orbánban rejtözködö gyurcsányi szálat ,aki így 14 év után is mindennek az oka...,na meg a háború,soros,migráncs,brüsszel ..., válszték szarásig!
drrotf
Bravó Orbán, bravó Viktor!Megszerezted a kétes értékű első helyet Európában, elsők lettünk , és nem véletlenül!A Te áldozatos rombolásod, hozzá nem értésed meghozta a sikert amire olyan nagyon vágytál!Nem pihentél potyára, nem hiába bámultátok az inflációs adatokat Varga és Matolcsy párttársaiddal együtt már lassan egy éve a munkátlanság meghozta az eredményeket!Ezt már nem veheti el tőled senki,se Gyurcsány , se a baloldal, se Brüsszel, se S.Gyuri bácsid aki megpróbált a jóra oktatni a saját pénzén.De minek ? Ezért hogy az inflációban elsők legyünk Európában, és még van képed a magas inflációs árakra is ugyanolyan mértékű adót kivetni és beszedni? és tudom hogy sokáig emlékezni fogunk Rád, mint olyan jótevőnkre aki az egekbe , Európában az első helyre emelte a pénzromlását, és volt képe ,sok helyen mondanák pofája, erre is ugyanolyan adót kivetni mit egy sokkal kisebb árú, értékű dologra!!Mert mi nem felejtünk, nem felejthetünk!
Pálinkás Pál
köszönjük a fidesznek, meg a 3 millió féregnek, aki oda húzta az ikszet..
Dr. Proktor
12 év áldozatos kurmányzati munkájának beért a gyümölcse...
verőce21
Ennek ellenére, a Fidesz most is simán nyerne a választásokon...!
nemkati
@KisTehen: "Ugyan a Balti-államok hivatalos adatai még rávernek a magyar inflációra" - ezt ugye nem tudod értelmezni, nagy marha, különben nem hoznál ide olyan bizonyítékot ami nem cáfol semmit.
Szóval szerinted szégyenletes a 4. hely, szeretnéd, ha mi lennénk az elsők ebben is, mint annyi másban, pl az egy főre jutó halottak számában a covid járvány alatt? Megnyugodhatsz, itt a leghatalmasabb az infláció, csak nálunk a kormány ügyesen hazudik. Azaz nem túl ügyesen, mert azért a fél ország átlát rajta.
Törölt Nick
@KisTehen: Te ökör annak örülsz, hogy van akinek nálunk is szarabb? Ez így is, úgy is a sor vége vazze. Én annak örülnék ha mindössze három országnak lenne jobb mint nekünk.
Peller Anikó
@NagyMarha: Ha a toronydarut és a krumplihámozót leszámítjuk akkor viszont senki nem előz bennünket igyot,

pcdn.hu/articles/images-o/h/i/c/hicp3-563869.png
Peller Anikó
@KisTehén: Túl nagy a pofád szaros. Fostos.
Dr. Proktor
@verőce21: Tudod miért?
Már Hofi is megmondta, hogy ebben az országban az egy főre eső bunkó két fő!
Nem kell ahhoz matematika professzornak lenni ahhjoz hogy kiszámoljuk: ez kétharmad...
Aki Én
@KisTehen: Micsoda sikersztori, te buta balfasz.
@verőce21: Ami egy siralmas katasztrófa. Sajnos a butaságotok nem engedi, hogy megértsétek a fideszt. És a kisebbségetek lasszóval való összefogása pont elég a geci hazaárulók győzelméhez. Hogy a többit ne említsük újra. Úgysem érted.
Törölt Nick
@KisTehen: 13:35 Ennél nagyobb öröm sose érjen faszkalap.
CsipkeRózsa
Ez is csak azért van, mert Orbán kijelentette:

" Megvédjük a gazdaságot, megvédjük a magyar munkahelyeket!"
Aki Én
@CsipkeRózsa: ...képzeld, ha ne védenék :)
Aki Én
Siralmas, hogy ez az agyhalott @KisTehen: mennyire nem érti amit olvas.
Dr. Proktor
@CsipkeRózsa: A gazságot védték csak meg, nem a gazdaságot...
Nessy
@Aki Én: Lehet, hogy jobban járnának!
verőce21
Hát én az M1-en máshogy halottam...! :)
nemkati
@verőce21: Igen? Na mesélj! Azon a vidéken jobb, vagy rosszabb a helyzet?
simmering73
@KisTehen: Bimbó te, ne ökörködj. Már így is te vagy a napihülye.
balos
@m73: Hát a párhuzam nem lehet véletlen!Itt is úgy tapsolnak a dagadtdebilgecinek,mint az említett Ázsiai tömeggyilkosnak!
drrotf
@verőce21: Hát persze, hogy nyerne,!Ez kell a magyarnak , európai szintű pénz romlás, egy a lényeg, csak , úgy élhessek ahogy én elképzelem!Az hogy milyen szegényes a képzeletem, a fantáziám, az már nem érdekes!Nekünk az kell, hogy valaki, egy vezér vezessen a romlásba, mi megyünk vakon utána, csak amikor a szakadékba esünk, akkor ébredünk fel, és mondjuk,kiabáljuk, hogy a vezér volt a rossz ember , őt kell felelősségre vonni, mi nem tehetünk semmiről!Azután jön egy másik vezér aki ugyanolyan lesz, vagy még rosszabb , de azt is imádni fogjuk!Ilyenek vagyunk mi magyarok, már évszázadok óta, mert mi le sem tagadhatnánk hogy Keletről jött népek vagyunk, ott asszimilálódtunk a többi keleti néppel, akikre jellemző a birka türelem és a vezér szeretete!
csak úgy....
@verőce21: félbenhagytad az elvonót? -kár vót...
ómió
Ha meg mégse, akkor, efftársilag úgyis ráhazudják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.