Palkovics László technológiai és innovációs miniszter távozási szándéka a kormányból egy-két hete vált világossá, vagyis nem arról van szó, hogy egy alaposan előkészített váltás következik – írja a 24.hu az ügy hátterét firtató cikkében.

Palkovics-botrány: Újabb részletek derültek kiFotó: Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) munkareggelijén Budapesten a Millenium Kávéház és Étteremben 2022. október 27-én. MTI/Balogh Zoltán

Ahogy arról a napokban mi is beszámoltunk, lemondott Palkovics László, a miniszterelnökség röviden reagált a hírre. 

Palkovics László technológiai és innovációs miniszter lemondásának hátterét egyelőre csak találgatni lehet, a napi.hu szerint a kormányon belüli hatásköri "csetepaték veszteseként száll ki a magyar vezetés felhőrégióiban zajló iszapbirkózásból".

Amennyiben igaz, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke önálló energiaügyi minisztériumot akar létrehozni és a közlekedéspolitika a Lázár János vezette építésügyi tárcához kerülhet, akkor Palkovics tárcájánál jóformán csak az ipar és a munkaerőpiac, valamint a környezetügy maradna.

Palkovics Lászlónak állítólag mostanra lett elege abból, hogy a hozzá tartozó, stratégiailag fontos területeket szép lassan kiszervezik alóla. A kaput az tette be nála, hogy a kormányzati energetikai portfólióból mind többen kértek és kaptak részt.

Palkovicsnak különösen fájó volt megélnie az új kormánytag, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter terjeszkedését. Konkrét kritika, probléma nem fogalmazódott meg Palkovics munkájával, az energetikai területen kifejtett tevékenységével kapcsolatban, de a miniszterelnök elfogadta Nagy Márton érvelését, miszerint az energia annyira fontos tényezővé vált, hogy önálló minisztériumot kell a szektor felügyeletére létrehozni.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: napi.hu, 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Palkovics Lászlónak állítólag mostanra lett elege abból, hogy a hozzá tartozó, stratégiailag fontos területeket szép lassan kiszervezik alóla."

Szétverették vele, mit kellett és már nincs rá szükség...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Lehet, hogy Palkovics rájött meddíg tart az Orbán-rendszer és nem szeretne a végjátékban szerepelni.
Dr. Proktor
@justhpeter: Eléggé belesímult az orbán rendsszerbe ahhoz, hogy ne tudja magáról levakarni a szoarét...
Akadémiai tag? Azt a tudást amivel bekerült elcserélte egy félsötét seggre...
justhpeter
@Dr. Proktor: Pontos megfogalmazás egy volt "értelmiségiről'.
Peller Anikó
Kéne már egy jó kis hazugságügyi minihisztérium is, vagy van már?
ómió
Viszont, találgatásra még bőven van tér, efftársak!
evacica
Orbánnál most Nagy Márton a befutó. Palkovics ejtve! A mór megtette a kötelességét mehet! Nagy eredményei közé tartozik a CEU elűzése és az Akadémia szétverése a Színművészeti kivégzése! Nem tudom sajnálni aki korpa közé kerül megeszik a disznók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.