Az Integritás Hatóság munkáján 9000 milliárd forint sorsa múlik – jelentette ki a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője szombaton Budapesten, az ellenzéki párt Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatón.

Orbán hivatala felszámolná a korrupciót Magyarországon – 9000 milliárd forint sorsa múlik rajta
Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Gyöngyösi Márton azt mondta, hogy az Integritás Hatóság szombaton kezdi meg tevékenységét. Azzal a céllal hozták létre, hogy felszámolja a korrupciót Magyarországon.

A kormány tizenhét vállalást tett az Európai Bizottság felé, hogy Magyarország hozzájuthasson 3000 milliárd forintnyi kohéziós támogatáshoz, és ez megnyissa az utat a gazdaságfejlesztési tervből lehívható 6000 milliárd forinthoz, amelynek egyik fele hitel, a másik pedig vissza nem térítendő támogatás.

Az Integritás Hatóság munkájának hatékonyságán tehát 9000 milliárd forint sorsa múlik

- emelte ki a Jobbik elnöke.

A 3000 milliárd forintnyi kohéziós támogatást azonnal le lehetne hívni, ha a magyar kormány bizonyítani tudná az Európai Uniónak, hogy Magyarországon üldözik a korrupciót

- hangoztatta Gyöngyösi Márton.

Azt mondta, már az első hivatali napján segíteni akarják az Integritás Hatóságot. Magyar állampolgárként és ellenzéki politikusként is érdekeltek abban, hogy Magyarország minél előbb hozzájusson a szóban forgó európai uniós forrásokhoz, hiszen

nem kevesebb a tét, mint az, hogy Magyarország a fizetőképességét fenn tudja-e tartani

- jelentette ki a pártelnök.

Gyöngyösi Márton azt hangoztatta, hogy sok olyan korrupciós ügyről tudnak, amely EU-s támogatást érint. Ezeken keresztül be lehet mutatni, hogy az Integritás Hatóság "nem egy sóhivatal", hanem valóban teszi a dolgát – vélekedett.

A szervezet első munkanapjára máris hoztak egy ügyet Baranya megyéből – közölte a pártelnök.

Schwarcz-Kiefer Patrik, a brüsszeli Régiók Európai Bizottságának jobbikos tagja, Baranya megyei önkormányzati képviselő az esetet ismertetve azt mondta, hogy Mohács fideszes polgármesterének, Pávkovics Gábornak a családjához több mint 1 milliárd forintnyi európai uniós forrás érkezett. Ennek célja az volt, hogy egy közeli faluban, Geresdlakon baromfitelepet fejlesszenek.

Kezében egy 180 oldalas dokumentummal az ügyről Schwarcz-Kiefer Patrik úgy fogalmazott: további kérdéseket vet fel, hogy Pávkovics Gábornak hivatalosan nincsen köze a létesítményhez, a Baranya Megyei Önkormányzat egyik ülésén mégis úgy beszélt a telepről, mint hogyha az a sajátja volna. Fennáll a komoly gyanú, hogy mindezeken túl csalás is történt: kettéosztották a baromfitelepet, hogy kétszer annyi európai uniós forrást tudjanak rá lehívni – mondta a jobbikos politikus.

A sajtótájékoztatót az Integritás Hatóság bejegyzett székháza előtt tartották a XI. kerületi Bartók Béla úton. Schwarcz-Kiefer Patrik megjegyezte, hogy be akartak jutni az épületbe, de nem tudtak.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Engem jobban aggaszt az, hogy mióta nyugathoz húzunk meghatszoroztuk az államadósságot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ESCOBAR
@balos: Neked matekból is egyes, meg földrajzból is! Járj utána, aztán mehetsz Putyinhoz, ha annyira vágysz oda!
balos
@ESCOBAR: Igazad van,hiszen a tömeggyilkosaink gazdagodnak az adónkból lenyúlt pénzeken!A szegények meg úúgy szaporodnak,mint egerek a magtárban!Az eu ből "csordogáló" milliárdők pedig valahol a "felhőben" keringenek az üveg zsebű gecikbe!
ómió
Pedig a korrupció "felszámolása"eddig csak Ursulának sikerült! Mégpedig sms-ben!
Jozefina
Orbán korrupció ellnes intézkedései (törvényei) semmi garanciát nem jelentenek, hiszen bármit egyik napról a másikra meg tudnak változtatni, törvényeket átíírni, visszavonni, stb!!? Hitetlen bármiféle próbálkozásuk, a sok ezer millárd EURÓ megszerzésére, ami az amúgy is sokat szidott EU-tól várnak!!? Gondolom azért, hogy már az EU testületei is megedződtek Orbán simlis politiáján!!? Érdekes módon az EU ügyészséghez való csatlakozás szele sem éri el a nagy magyar ígéret halmazt!!?
Eladott Ország
Szemétbe az egész bandával.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/276098438_1670914596587923_7987471845188540409_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=jCSCQN8UuikAX8fsNqN&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCAfWeZFC4GtCanO9EoZgKMUrCnR7pL2ZbXlkga4zlCEQ&oe=637F377D
„ Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.” ( Tamási Áron) Ez még féregnek is hitvány nemhogy embernek. Szégyellje magát az egész ország, hogy egy ilyen alkalmatlan semmi embernek még mindig engedi, hogy vezesse az országot a nyomorba!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/294932684_1393271371152766_8172148915847661798_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4zepy0MvZpcAX9tx_Jj&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfD4xi7N8v4-jMYqcDj-TnARtWd7RGDA5eIAVmVnQHEcrQ&oe=637DE7BE
„A gulyáskommunizmusból itt maradt nyakunkon a Gulyás, és a kommunizmus emlőjén felcseperedett uralkodónk a gyakorlatban is kivitelezte a marxista államvizsga tételét, az ipari tőke és a banktőke fúzióját családi fennhatóság alatt. Most meg fanyalognak az alattvalóvá demokratizált bennszülöttek. Pedig már belebutultak az új feudalizmus jármába és önsajnálattól remegő kézzel pengetik a 27%-os áfát a sztómazsákra, pelenkára. Mára már kiderült, hogy a nyalási jogot is ki kell érdemelni. Nem mindenki kaphat kőbányát, autópályát, kastélyt, bankot, ménest, egyházat iskolával/munkahellyel rabláncra fűzött hívekkel és egyetemet örökbe. Hamarosan a jogállamiság témában folytatott eszmecserének köszönhetően az is kiderül a sumákolás mennyire fertőző. Ha Brüsszel egy fillért is ad ezeknek a magyarokra hivatkozva, akkor az EU is benne van a sumákolásban! Tettestársak! Mi meg magunkra maradtunk! A maradék időnkre orvosra, gyógyszerre kár költeni. Vagy eszünk, vagy fűtünk. Nekünk ennyi.”
balos
@Shikari: Hát nem gondoltam,hogy te mint főpatkány még ide állsz és dicsekszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.