Az Integritás Hatóság munkáján 9000 milliárd forint sorsa múlik – jelentette ki a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője szombaton Budapesten, az ellenzéki párt Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatón.

Orbán hivatala felszámolná a korrupciót Magyarországon – 9000 milliárd forint sorsa múlik rajta
Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Gyöngyösi Márton azt mondta, hogy az Integritás Hatóság szombaton kezdi meg tevékenységét. Azzal a céllal hozták létre, hogy felszámolja a korrupciót Magyarországon.

A kormány tizenhét vállalást tett az Európai Bizottság felé, hogy Magyarország hozzájuthasson 3000 milliárd forintnyi kohéziós támogatáshoz, és ez megnyissa az utat a gazdaságfejlesztési tervből lehívható 6000 milliárd forinthoz, amelynek egyik fele hitel, a másik pedig vissza nem térítendő támogatás.

Az Integritás Hatóság munkájának hatékonyságán tehát 9000 milliárd forint sorsa múlik

- emelte ki a Jobbik elnöke.

A 3000 milliárd forintnyi kohéziós támogatást azonnal le lehetne hívni, ha a magyar kormány bizonyítani tudná az Európai Uniónak, hogy Magyarországon üldözik a korrupciót

- hangoztatta Gyöngyösi Márton.

Azt mondta, már az első hivatali napján segíteni akarják az Integritás Hatóságot. Magyar állampolgárként és ellenzéki politikusként is érdekeltek abban, hogy Magyarország minél előbb hozzájusson a szóban forgó európai uniós forrásokhoz, hiszen

nem kevesebb a tét, mint az, hogy Magyarország a fizetőképességét fenn tudja-e tartani

- jelentette ki a pártelnök.

Gyöngyösi Márton azt hangoztatta, hogy sok olyan korrupciós ügyről tudnak, amely EU-s támogatást érint. Ezeken keresztül be lehet mutatni, hogy az Integritás Hatóság "nem egy sóhivatal", hanem valóban teszi a dolgát – vélekedett.

A szervezet első munkanapjára máris hoztak egy ügyet Baranya megyéből – közölte a pártelnök.

Schwarcz-Kiefer Patrik, a brüsszeli Régiók Európai Bizottságának jobbikos tagja, Baranya megyei önkormányzati képviselő az esetet ismertetve azt mondta, hogy Mohács fideszes polgármesterének, Pávkovics Gábornak a családjához több mint 1 milliárd forintnyi európai uniós forrás érkezett. Ennek célja az volt, hogy egy közeli faluban, Geresdlakon baromfitelepet fejlesszenek.

Kezében egy 180 oldalas dokumentummal az ügyről Schwarcz-Kiefer Patrik úgy fogalmazott: további kérdéseket vet fel, hogy Pávkovics Gábornak hivatalosan nincsen köze a létesítményhez, a Baranya Megyei Önkormányzat egyik ülésén mégis úgy beszélt a telepről, mint hogyha az a sajátja volna. Fennáll a komoly gyanú, hogy mindezeken túl csalás is történt: kettéosztották a baromfitelepet, hogy kétszer annyi európai uniós forrást tudjanak rá lehívni – mondta a jobbikos politikus.

A sajtótájékoztatót az Integritás Hatóság bejegyzett székháza előtt tartották a XI. kerületi Bartók Béla úton. Schwarcz-Kiefer Patrik megjegyezte, hogy be akartak jutni az épületbe, de nem tudtak.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Engem jobban aggaszt az, hogy mióta nyugathoz húzunk meghatszoroztuk az államadósságot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
MÉG MEG SE KAPTÁK ÉS A FELÉT MÁR ELLOPTÁK!!! A MORE ÉS BANDÁJA!!!
Yoda69
Ez az evtized vicce. Csak sajnos nem rohogni, hanem sirni lehet tole.
CsipkeRózsa
Orbán ha akarná, se tudná felszámolni a korrupciót, de nem is fogja, amig él, és mi etetjük.
kereső
Ott hibádzik az egész-, hogy egy bűnözőre bizták az egészet- birósági papirja van róla, hogy az. És milyen "garanciát" tud adni a magyar (i)gazságügyminiszter, akinek a helyettese éppen most lett megvádolva korrupció és hivatali visszaélés miatt.
Yoda69
@Maccska: Te moszkovita fasszopo. Unatkozol? Hivd durboncsot, majd leapol.
telegdilaci
@Galway:Először kezdhetné magán a kormány a korrupció elleni üldözést,amiből szerintem csak a korrupció marad az üldözés nem!
ESCOBAR
Engem jobban aggaszt az, hogy mióta nyugathoz húzunk meghatszoroztuk az államadósságot!
balos
@ESCOBAR: Földrajzból egyes!Bár,ha ez vicc akart lenni,akkor inkább a putyinnal csináld,mikor a geci nya-láj-kolja,csak hogy tudd hol a helyed!
Nessy
@KisTehen: Mészáros, Garancsi, Tiborcz, Orbán papa, kormánytagok, stb. ellenzéki??? Mit meg nem tud az ember!
Eladott Ország
Vajon most Navracsics az, aki lement WC-t tisztítani? A géniusz jobb lenne. Az EU pénzek elvonásáról a döntést, megint 2 hónappal elhalasztják, gondolom együttérzésből. Így valóban az argentín agóniába süllyedünk, és az eredmény is ugyanaz lesz. A bizonytalanságnál semmit se utálnak jobban a piacok. Normális országban a kormányzás a kormány fő célja, és persze ez sosem tökéletes, így több vagy kevesebb korrupcióval együtt jár. A fidesz célja viszont maga a korrupció, nekik a kormányzás csak egy ehhez szükséges eszköz. Ez látszott az eddigi "kormányzásukon" is. Pozitív világgazdasági helyzet, rakás úniós pénz, nulla ellenzék, vagyis kb. semmi sem akadályozta őket, és mégsem tart az ország még ott se nagyon, mint a szocik idején. Amit lehetett, azt elbaszták. Most ezektől várná bárki, hogy legyen tervük egy valódi válságra? Pláne egy ilyenre, amelyik sokkal durvábbnak ígérkezik, mint a 2008-as volt? Nem lesz. Nincs terv, csak a propaganda, mert eddig is működött, és máshoz meg nem is értenek. fidesz koncepció? AGGYÁ pínzt’ Egybe de azonnal.
uploads.disquscdn.com/images/a39f1d65d608fbc57292089d95d3e0364aff07e5106a064bb26869c4e304da1a.jpg?w=800&h=546
Minden a tervek szerint halad ...
uploads.disquscdn.com/images/370088f668b0eba3baa84e146f91d2ffb0e69994f3a2c8a0f6231e3b9d447434.jpg?w=800&h=400
Miniszterelnök úr! A nép szívesen konzultálna önnel az Európai Ügyészséghez történő csatlakozásról. Kérjük küldjön nekünk levelet! Szerintem hagyjuk ki a konzultációt! Egyenesen vigyék be az EU ügyészséghez, hogy eldöntsék, hol fogja leülni az életfogytiglant! Nekem van egy ötletem! Ezt rögvest kitöltenénk és visza is küldenénk, azzal a jelszóval igenis tessék belépni az EU ügyészségbe de rögvest!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/315058913_422261453396390_324697793628369432_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=8w7KldJAP_gAX_aJyDV&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfB-WcmAXhsT2ytYMMKi2mVlr7z7Qd6x-61x7XyiYAiwdw&oe=637CDB6A
Peller Anikó
Akkor most 9000 milliárd forint volt az idén a korrupció? Vagy a múlt hónapban?

Jézus, csak nem tegnap?
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: 13:32, ha akarná, tudná. A legegyszerűbb eset: kirúgná a sleppját és azonnal herekirit enne.
Sámannus
@Peller Anikó: Herekiri má akinek van. Nuku forradalom nuku lóvácska.A csüngőhasúnak bandástul el kell húzni.
namihami
Engedjétek meg, hogy bemutassalak egymásnak:
--Hatóság--kecske!
--Kecske--Hatóság!
Gazella
@Maccska: van bizonyíték miaaaaaaauuuuuu. Minnyyyaaaauuuu ... menj egeret fogni...minnyaaaauuuuu
Gazella
@Feró25: fenéket! Hacsak nem lövik fejbe azt az elmebeteg disznót.
Gazella
Ez a márcika is a feideszt tolja de nagyon
kereső
@Eladott Ország: Azért az nem semmi, hogy navracsicsnak elévülhetetlen" érdemei " vannak a demokratikus jogállam felszámolásában, és most ő az, akitől azt várják, hogy elintézi , hogy a látszatintézkedések átmenjenek. Eleve, ha az unióban tisztában vannak navracsics szerepével 2010-2014 között, akkor az egészet eleve hiteltelennek kéne tekinteniük.
ESCOBAR
@balos: Neked matekból is egyes, meg földrajzból is! Járj utána, aztán mehetsz Putyinhoz, ha annyira vágysz oda!
balos
@ESCOBAR: Igazad van,hiszen a tömeggyilkosaink gazdagodnak az adónkból lenyúlt pénzeken!A szegények meg úúgy szaporodnak,mint egerek a magtárban!Az eu ből "csordogáló" milliárdők pedig valahol a "felhőben" keringenek az üveg zsebű gecikbe!
ómió
Pedig a korrupció "felszámolása"eddig csak Ursulának sikerült! Mégpedig sms-ben!
Jozefina
Orbán korrupció ellnes intézkedései (törvényei) semmi garanciát nem jelentenek, hiszen bármit egyik napról a másikra meg tudnak változtatni, törvényeket átíírni, visszavonni, stb!!? Hitetlen bármiféle próbálkozásuk, a sok ezer millárd EURÓ megszerzésére, ami az amúgy is sokat szidott EU-tól várnak!!? Gondolom azért, hogy már az EU testületei is megedződtek Orbán simlis politiáján!!? Érdekes módon az EU ügyészséghez való csatlakozás szele sem éri el a nagy magyar ígéret halmazt!!?
Eladott Ország
Szemétbe az egész bandával.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/276098438_1670914596587923_7987471845188540409_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=jCSCQN8UuikAX8fsNqN&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCAfWeZFC4GtCanO9EoZgKMUrCnR7pL2ZbXlkga4zlCEQ&oe=637F377D
„ Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.” ( Tamási Áron) Ez még féregnek is hitvány nemhogy embernek. Szégyellje magát az egész ország, hogy egy ilyen alkalmatlan semmi embernek még mindig engedi, hogy vezesse az országot a nyomorba!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/294932684_1393271371152766_8172148915847661798_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4zepy0MvZpcAX9tx_Jj&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfD4xi7N8v4-jMYqcDj-TnARtWd7RGDA5eIAVmVnQHEcrQ&oe=637DE7BE
„A gulyáskommunizmusból itt maradt nyakunkon a Gulyás, és a kommunizmus emlőjén felcseperedett uralkodónk a gyakorlatban is kivitelezte a marxista államvizsga tételét, az ipari tőke és a banktőke fúzióját családi fennhatóság alatt. Most meg fanyalognak az alattvalóvá demokratizált bennszülöttek. Pedig már belebutultak az új feudalizmus jármába és önsajnálattól remegő kézzel pengetik a 27%-os áfát a sztómazsákra, pelenkára. Mára már kiderült, hogy a nyalási jogot is ki kell érdemelni. Nem mindenki kaphat kőbányát, autópályát, kastélyt, bankot, ménest, egyházat iskolával/munkahellyel rabláncra fűzött hívekkel és egyetemet örökbe. Hamarosan a jogállamiság témában folytatott eszmecserének köszönhetően az is kiderül a sumákolás mennyire fertőző. Ha Brüsszel egy fillért is ad ezeknek a magyarokra hivatkozva, akkor az EU is benne van a sumákolásban! Tettestársak! Mi meg magunkra maradtunk! A maradék időnkre orvosra, gyógyszerre kár költeni. Vagy eszünk, vagy fűtünk. Nekünk ennyi.”
balos
@Shikari: Hát nem gondoltam,hogy te mint főpatkány még ide állsz és dicsekszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.