Sportautót, luxusterepjárót, ingatlanokat, bankszámlákat és készpénzt is lefoglaltak a hatóságok a korrupcióval vádolt Völner Pál családjától.

Lefoglalta a korrupcióval vádolt fideszes volt államtitkár fiának Porschéját a rendőrség

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára expozét tart a büntetőjogi tárgyú törvények módosítását célzó javaslatról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 10-én. MTI/Soós Lajos

A 24.hu által megismert vádirat szerint az ügyészség vagyonelkobzást kért a volt fideszes államtitkár hozzátartozóinál zárolt vagyonra. Az ügyészség fényt derített arra is, hogy a végrehajtói kar elnöke és Völner miként manipulálta a végrehajtói kinevezéseket, amihez más tisztviselők közreműködésére is szükség volt.

Egy 320 lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautót is lefoglalt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Völner Pál korrupcióval vádolt volt fideszes igazságügyi miniszter 26 éves fiától – derült ki a 24.hu által megismert vádiratból.

Ennek fényében érdekes, hogy a legalább 83 millió forint kenőpénz átvételével vádolt volt államtitkár utolsó elérhető vagyonnyilatkozatai meglehetősen szerény képet festenek Völner Pál vagyoni helyzetéről. A 2020. januári bevallása szerint a fideszes politikus egy nyergesújfalui családi ház felével, másfél millió forintnyi részvénnyel, 15,2 millió forint megtakarítással bírt, illetve tulajdonában volt ügyvédi irodája, ahonnan azonban bevétele nem származott. Völnernek gépjárműje nem volt, mint ahogy egyéb értékes ingósága sem. Ehhez képest a politikus családtagjaitól értékes vagyontárgyakat foglaltak le.

Az eljárás részeként zár alá vették Völner Pál

két bankszámláját, rajtuk nagyjából 7,5 millió forintot.

Lefoglalták a volt államtitkár feleségének

három bankszámláját, több mint 8,5 millió forinttal,

hibrid hajtású Lexus RX450H típusú terepjáróját,

valamint egy résztulajdonában álló budapesti, VI. kerületi lakást, továbbá egy nyergesújfalui ingatlanát.

Zár alá vették Völner Pál fiának

az említett Porsche mellett egy másik autóját is, egy szintén piros, négykerék-meghajtású Mini Cooper Countryman All4-t.

Ötmillió forint készpénzt,

bankszámláján 3,3 millió forintot,

egy VII. kerületi lakást és a hozzá tartozó tárolókat,

Győrság községben két ingatlanát,

továbbá cégének üzletrészét.

Zárolták még Völner egyik lányának

bankszámláját, csaknem 34 millió forinttal,

másik lányának pedig lefoglalták

egy gazdasági társaságban az üzletrészét.

Forrás: 24.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Nem tünt még fel kis gyagyás,,hogy Gyurcsánnyal 2010 óta próbálkoztak ?? budai gyugyó nevű haverodnál érdeklődj az eredmények után... Még mindig úgy tájékozódsz,mint egy kiszántott egér..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@sgl: Annyira felháborító hogy képesek a Mai politikusok lopásból korrupciós bűn cselekményekből meggazdagodni,tisztelet a kivételnek,aki nem idióta az látja hogy tisztességes becsületes munkával nem gyűjthet egy jó érzésű Ember még hosszú távú munkával sem több száz milliót,ez szinte teljesen kizárt,ezt csak bűncselekmény útján lehetséges,azt mondják nehéz tisztességesen élni de jó,gondolom az ilyen Völlner félék fiacskája hogy felvág az korrupt pénzből vett Porshéjával!
telegdilaci
@ómió:Fidesz troll rá tudtak bármit is bizonyitani Czeglédi Csabára NEM akkor miről hadoválsz? ez a Völlner féle koorupció viszont nagyon is áll ezért is tudták bizonyítani és mindent lefoglalni! a Főkolompos is lebukott ismét annyi esze volt amennyi látszik, a börtönből irányította a nejét és az apját hogy béreljenek széfet oda rejtsék el a lopott szajrét azt viszont nem gondolta hogy lebuknak mivel figyelték őket és ezért már őket is letartóztatták bűn pártolás vétsége miatt,éppen ideje volt!
ómió
@telegdilaci: Rábizonyítani? Azon túl, hogy a "vállalkozásai" nyilvánvalóan nem fizettek meg 6 milliárd áfát? Azon túl csak annyit, hogy húzza az ügyet "minden hullámhosszon" - csak tárgyalás ne legyen - már évek óta! Olyan választás pl. még nem volt, ahol őt, "indulóként", mentelmi jog ne illette volna meg, hogy az egyéb "jogi furfangokat" ne is említsük! Völlner hozzá képest "kisinas" se lehetne!
CsipkeRózsa
Szegény gyerek, pedig már megszokta a menő, piros kocsikat.
sgl
@telegdilaci: az is lehet vér, halâleset tapad a pénzhez amiből vették, mert akitől elkorrumpáltk, ők becsületesen szerezték a vagyont, amit ez a bélférgek elloptak
sgl
@sgl: egy barátom is ilyenbe halt. bele: végrehajtás a cége, vagyona ellen, hiába küzdött.
belehalt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.