A jegybankelnök fizetéséhez javasolta kötni a kezdő pedagógusok bérét az MSZP frakcióvezetője hétfőn.

"Kössék a jegybankelnök fizetéséhez a kezdő pedagógusok fizetését" – a nap ötlete az MSZP-től érkezett
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy egy Országgyűlés előtt lévő kormányzati törvényjavaslattal a jelenlegi ötmillió forintról több mint hatmillió forintra emelnék Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének fizetését.

Hozzátette: az Orbán-kormány akkor emeli Matolcsy György bérét, amikor az infláció évtizedes rekordokat dönt, amikor az élelmiszerár-emelkedés 40-50 százalékos és amikor az MNB-nek 18 százalékos kamatot kellett bevezetnie ahhoz, hogy a forint ne omoljon össze.

Közölte, az MSZP azt javasolja, ha már mindenképpen emelik a jegybankelnök fizetését, emelkedjen a pedagógusok bére is, hiszen az ő hivatástudatuknak és a gyermekekért érzett felelősségének tudható be, hogy még működik a közoktatás.

A frakcióvezető azt javasolta, hogy a kezdő pedagógusok fizetése érje el az MNB-elnök fizetésének tíz százalékát; a jegybankelnök fizetésének automatikus emelésével pedig az is biztosítva lenne, hogy a pedagógusfizetések is folyamatosan és automatikusan emelkednének.

Tóth Bertalan kitért arra, még mindig nem tudni, ki rendelte meg Matolcsy György fizetésemelését.

Virág Barnabás, az MNB alelnöke a múlt héten a parlamentben arról beszélt, hogy a jegybanktörvény módosítását a kormány kezdeményezte – idézte fel a politikus.

Hozzátette: az MSZP több kormánytaghoz is kérdésekkel fordult, azt tudakolva, ki kérte és mi indokolja a fizetésemelést. Van-e tudomásuk arról, hogy Matolcsy Györgynek anyagi problémái lennének, amelyek miatt emelni kellene ötmilliós fizetését? – kérdezte.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
A túlfizetett tanárok gyermekei Ferrárikkal járhatnának iskolába?!?
Mint a tolcsigyerekek? www.youtube.com/watch?v=r6hrhIeykdc
vacsi
Nem csak a pedagógusokét - mindenkiét!
Istenakinincsen
@vacsi: így van! Mindenkiét és akkor nem kell ársapka!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.