Az Európai Unió Tanácsa megállapodásra jutott egy olyan jogalkotási csomagról, amely lehetővé teszi az EU számára, hogy 2023-ban 18 milliárd euróval pénzügyileg segítse Ukrajnát.

Kihúzta az EU Orbán méregfogát, hiába próbálta a magyar fél blokkolni Ukrajna támogatását
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A javaslatot a Tanács szombaton írásbeli eljárással fogadta el, és a jövő héten esetleges elfogadásra az Európai Parlament elé terjesztik – idézi a Telex a Tanács közleményét.

„Ukrajna számíthat az EU-ra. Továbbra is támogatjuk Ukrajnát, anyagilag is, ameddig csak kell. A ma elfogadott jogszabály azt jelenti, hogy Ukrajna 2023-ban rendszeres pénzügyi segítségre számíthat az EU-tól”

– mondta Zbyněk Stanjura cseh pénzügyminiszter.

Magyarország kedden blokkolta az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós közös uniós hitelfelvételt. A kormánytagok hangsúlyozták, hogy nem a segítséget vitatják, hanem – elvi okokra hivatkozva – azt, hogy az EU együtt vegyen fel kölcsönt.

Forrás: telex.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Sose volt ennek méregfoga csak egy rakás szar volt az EU terített asztalán.
De , hogy minek szagolták 12 éven keresztül ?
Most lesöprik.
Meg közlik lopd a béééégetőid pénzét azt dögöljetek meg egymással.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@namihami: @m73: @pacal: a tudományos fejetgetésetek igen alapos meglátás! Miután a pentagon megjelölte az ukránoknak és engedélyezte egyben az orosz területek megtámadását, közepes (mit nevezünk közepenek) hatótávolságú szerkenytűkkel >> ez egyben egy nyílt hadüzenet az usa -orosz viszonyban! Innentől kezdve semmi szükség nincs az oroszoknak bejelentenie a háborús viszonyt az usa-val! Következésképen az a néhány interkontinentális szerkenytyű elindúl és akkor biz a Wasington - a Neworkkal tengerszintre kerül!! Ez éppen olyan dolog mint ugye kisebben >> az ursula meghatározza, hogy a magyar hazában mennyi legyen az üzemanyag jövedék adója! Gondolom a havi vattájnak az árával már nem kell foglakoznia az aszott vaginája okán, ezért nem foglalkozik a vatta jövedéki adójával! pedig milyen kár!
Különben kíváncsi vagyok lesz-e az Orbán Viktornak a pucájában annyi vér, hogy bejelentse az ursula büdös kurva aklalmatlanságát az Eu vezetésére és kezdeményez -e bizalmatlansági indítványt! > Ha nem teszi meg a magyar hon sérelmére elkövetett sorozatos Eu-s cselekmények és intézkedéssorozatok okán akkor sajnos az Orbán Viktortól kell megvonni a bizalmat! Ezt nagyon nem szeretném, de bekövetkezhet, mert e nép nem kívánja eltűrni az EU. diktatórikus és a magyar nemzet ellenes megnyilvánulások sorozatát! Jó lenne észhez kapnia a Viktotnak is!
Németh István
Kétségtelen nehéz a dolga, ki, kik állnak mellette? nagy kérdés!! Azonban az tény és a napnál világosabb minden nemzet számára a hatalmas inflációs folyamat terjedése az ellehetetlenülés folyamata, a hossztávú eladósodása Európának - s tegyük hozzá teljesen feleslegesen - az usa agresszív élősködésének a ténye az Eu vezetés aljas összefonódáűsa az usa diktátummal!
namihami
@KisTehen: 08.30: A korrupcióra, mint negatív példára, azért az Orbán kormánynak (és családtagjainak) se a legjonn alap hivatkozni. Itt is, ott is vannak ""vők, gyerekkoribarátok és társaik"". A mi Hazai Elitünk se inaszakadásig és éjt-nappallá tevő munkából lett az, ami! (ami persze mindkét oldalon igaz---legfeljebb a léptékeik és a felhasznált idők nem azonosak)
amortizáltok
@Németh István: te meg az álmaidból vagy felébredsz vagy nem ez is a pakli része tudd!!!
Alfa
orbán és a szekta fogát nem ki kell húzni, hanem ki kell verni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.