A nemzeti konzultációban és annak reklámjaiban használt kormányzati szlogen, “a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket” a rendőrség szerint lehet hazugság is, de nem alkalmas pánikkeltésre, ahogy nem számít rémhírterjesztésnek sem.

A rendőrség szerint akár hazugság is lehet a kormány bombás óriásplakátja, de rémhírterjesztésre alkalmatlan

Fotó: Facebook

Nem bűncselekmény a kormány bombákkal operáló nemzeti konzultációs reklámkampánya, mert annak üzenetei nem alkalmasak a rémhírterjesztésre, sem a közveszéllyel fenyegetésre – ezzel indokolta a rendőrség, miért utasította el a DK feljelentését – írja a hvg.hu.

Az ellenzéki párt politikusa, XVIII. Kerületi polgármestere, Szaniszló Sándor a hvg.hu-nak elmondta: most kapta meg a rendőrség határozatát a feljelentés elutasításáról. Emlékeztetett, azért fordult a rendőrséghez, mert a DK-val úgy látták:

a “brüsszeli szankciókat” Magyarországra hulló bombaként ábrázoló konzultációs kampány és annak üzenete nemcsak hazug és morálisan elfogadhatatlan, de kimeríti a rémhírterjesztés és a közveszéllyel fenyegetés bűntettét.

A nyomozók azonban másképp ítélték meg a helyzetet. A feljelentés elutasításának indoklásából az derül ki, hogy szerintük a kormányzati kampány állításai talán túlzóak és nem is feltétlenül igazak, de mégsem számítanak rémhírnek és nem alkalmasak a pánikkeltésre sem.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Mindenki nyugodjon le! Az Ukrajnában hulló orosz bombák simogatják az ukránokat, és kifejezetten kedveskedni akarnak a szomszédoknak. A brüsszeli pénzbombák viszont életveszílyesek ám mert ölni tudnának érte.Bizony!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ha ez nem remhir terjesztes, akkor az miert az amikor Varju megismetli amit eltolcsi mondott az MNB beszamolojan?
Itt valami nagyon nem stimmel
pacal
Konyhafőnök VIP: Apró kockákra vágom a hagymát (valójában csak félbe) üveges közelire párolom, zsiradéként adok hozzá kolbász vagy szalonnát vagy mindkettőt aztán ütök rá pár tojást (ha el nem felejtem) összerottyantom az egészet és után koleszterint csökkentő tablettával feltálalom: Nesze ne, zabálj paraszt!
telegdilaci
@sgl:Ez bizony hazugság és erős befolyásolás,elhitetni az Emberekkel,hogy minden bajunkért a Brüsszeli szankió a hibás holott,minden szankciót megszavazott a Magyar kormány csak mennyivel jobb másra hárítani a felelősséget,hogy nem tudjuk kezelni a válságot,egyébként az energiára nem is volt szankció,és az üzemanyagokra már a Háború és a Brüsszeli szankciók bevezetése előtt lett ársapka az üzemanyagokra és néhány élelmiszerre bevezetve,úgyhogy ez a plakát erősen félrevezető,nem hiszem hogy ezt a feljelentést alaposan,és befolyásolástól mentesen nem találták kifogásolhatónak,és megszüntették az eljárást!
vacsi
“a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket” a rendőrség szerint lehet hazugság is" - és Pintér mit szól ehhez? Valóban hazugság?
Nessy
@vacsi: ha Pintér, vagy a nyilatkozó zsernyák nyakába pottyan egy igazi bomba, majd rájön, hogy hazugság, rémhír, vagy amit éppen felülről mondanak neki!
csipetke
Mi mást válaszolhatna a rendőrség?Amit olajossanya jóvá hagy, mégpedig azt, amit neki a gazdája hagy jóvá. Így működnek itt a dolgok. Még nem Észak-Korea, vagy Ruszkiország, de jó ütemben haladunk afelé..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.